به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هفتههای پایانی فروردین ۹۵ با بالا آمدن آب رودخانه دز و باز شدن دریچههای آب از سد دز، روستاهای مسیر رودخانه دز در شوش، اندیمشک، دزفول، شوشتر و اهواز در محاصره آب قرار گرفت. این سیلاب خسارات زیادی به کشاورزان و دامداران وارد و روند زندگی را با اختلال مواجه کرد.
تسنیم درباره خسارات این سیل نوشته است: «این سیل حدود ۶۵۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرد و حدود ۶ هزار و۵۰۰ هکتار مزارع به میزان ۱۰۰ درصد نابود شد و بیش از ۱۱ هکتار مزارع نیز ۱۰ تا ۵۰ درصد خسارتدیدهاند. در این سیل بیش از هزار راس دام از اهالی روستاهای مختلف که شغل آنها دامداری است، ناپدید و نابود شدند. همچنین به بیش از ۵۰۰ کیلومتر از راههایی روستایی و مسیرهای خوزستان در سیل فروردینماه ۹۵ خسارت وارد شده است.»
کیامرث حاجی زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان در گفتوگو با ایرنا درباره میزان خسارات این سیل، گفته بود: در سال ۹۵ بالغ بر ۹ هزار میلیارد ریال با رهاسازی آب از سد دز به برخی مناطق خوزستان خسارت وارد شد و سیل بندها در شوش و روستاهای آن و روستاهای شوشتر و باوی و بخش مرکزی اهواز به کلی از بین رفت.
در چنین شرایطی انتظار میرود دولت با یک برنامه عملیاتی و اجرایی دقیق و زمانبندی شده مطالبات مردم را پرداخت و خسارات را جبران کند اما خبرها و گزارشها حاکی از عدم برآورده شدن مطالبات مردم بود تا اینکه به تازگی معاون پارلمانی رئیسجمهور گفته که رئیسجمهور اصلاً نمیدانستند برای جبران خسارات سیل قول دادهاند!
حسینعلی امیری در جمع مردم شعیبیه خوزستان با اشاره به اینکه حضور مسئولان دولتی در این منطقه برای این است که مشاهدات خود از آخرین وضعیت منطقه را به رئیسجمهور اعلام کنند، گفته است: یکی از اعضای دولت، موضوع سیل سال ۹۵ را در هیئت دولت مطرح کرد که رئیس جمهور بشدت برافروخته شد و اصلاً نمیدانست برای جبران خسارات سیل قول دادهاند، ولی در پیچ و خمهای اداری افتاده است.
وی افزوده است: رئیسجمهور به نوبخت رئیسسازمان برنامه و بودجه دستور داد که خیلی سریع مطالبات سال ۹۵ برآورده شود.
اکنون سه سال از قول دولت برای پرداخت مطالبات مردم سیل زده استان خوزستان گذشته. طی این مدت، در شرایطی دود فراموشی این قول به چشم مردم خطه قلب دفاع مقدس رفته که اکنون با سیلی ویرانگرتر از قبل روبرو شدهاند و در روزهای ناخوشی به سر میبرند.
«پیچ و خم اداری» چه نسبتی با شرایط ویژهای که سیل با خساراتش برای مردم رقم میزند، دارد؟ مواجهه با سیل وقتی با روال عادی اداری باشد، طبیعی است که وصول مطالبات مردم حاشیهنشین برنامههای دولت شود.
بحرانی مانند سیل شرایط فوقالعادهای پیش روی قرار میدهد که مواجهه با آن نیز توان و آرایش متفاوتی در نهادهای اجرایی کشور میطلبد و طبعاً پیگیری مطالبات مردم و جبران آسیبهای سیل باید با حساسیت خاص و تلاش شبانهروزی دنبال شود.
اظهار بیاطلاعی رئیسجمهور از عدم پرداخت مطالبات سیل سال ۹۵ خوزستان و قولی که برای جبران خسارات داده بوده است، ضمن اینکه تأسفبار است، این گزاره را روشن میسازد که عدهای با جابهجایی اولویتها و پوشاندن مسائل اصلی و کلیدی و برجستهسازی مسائل فرعی برای رئیسجمهور، شیپور به دست میگیرند و برای پیشبرد منافع نامشروعشان جار و جنجالهای سیاسی راهمیاندازند، دوقطبی میسازند و جنگ روانی در جامعه به پا میکنند.
این طیف حاشیهپرداز که تکنسینهای عملیات روانیاند، با ساخت و پرداخت دوگانههای دروغین نقش پیادهنظام دشمن را ایفا میکنند. آنها ناراضیتراشی را دنبال میکنند و باید به اربابانشان دم بجنبانند تا آنها هم با کارت نارضایتی مردم بازی کنند و فضای سنگین رسانهای علیه نظام را دامن بزنند.
اینکه رئیسجمهور نمیدانسته برای جبران خسارات این سیل قول داده در شرایطی است که نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۵ اسفند ۹۵ در تذکر شفاهی به رئیسجمهور، عدم جبران خسارات سیل را به دولت متذکر شده بود.
به گزارش تسنیم، سید راضی نوری گفته بود: با گذشت بیش از یکسال از سیل شهرستان شوش که باعث خسارت و نابودی کشاورزی و دامداری مردم شده، اما تاکنون هیچ اقدامی برای جبران خسارتدیدگان و کمکهای بلاعوض برای ترمیم زیر ساختهای بنیاد مسکن، جادههای روستایی و ترمیم سیل بندهای اطراف رودخانه کرخه و دز صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرده بود: مردم روستاهای بخش شاوور که در این سیل دچار خسارتهای زیادی شده برای گذراندن زندگی خود دچار مشکلات جدی هستند که انتظار داریم دولت هرچه سریعتر به موضوع پرداخت خسارت سیل رسیدگی کند.
گذشت سه سال از سیل خوزستان و عدم برآورده ساختن مطالبات مردم هرچند تلخ و تأسفبار است اما همانطور که رئیسجمهور به رئیسسازمان برنامه و بودجه دستور داده، امید است دولت سریعاً مطالبات مردم را پرداخت کند و ضمن دلجویی گره از کار آنها بگشاید. چند روز پیش، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشته: اعتبار خسارت سیلاب سال ۹۵ استان خوزستان از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور به سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ابلاغ شد.
وی با اعلام این خبر افزوده است: این سازمان موظف است که براساس جداول و برآوردهایی که در بحث خسارات انجام داده است، خسارتهای کشاورزانی را که از سیلاب سال ۹۵ خسارتدیده اند، پرداخت کند.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرده است: سازمان جهاد کشاورزی پس از این ابلاغی که انجام شده است باید نسبت به پرداخت خسارت سیلاب کشاورزان مناطق شعیبیه شوشتر، بامدژ اهواز و سایر مناطق اقدام کند.
شریعتی همچنین بیان داشت: خسارت سیلاب سال ۹۵ به کشاورزان خوزستانی پرداخت خواهد شد و جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
علاوهبر سیل اخیر و خرابیهای آن، مشکلات دیگر مردم خوزستان از جمله ریزگردها، گرچه آنها را به گردنههای نفسگیری برده و مطالباتشان را متراکم کرده است، اما مردم سرزمین مقاومت و شهادت در گذر از سالهای دفاع مقدس همچنان مقاوم و استوار در راه دفاع از اسلام و انقلاب و ولایت ایستادهاند و خون پاک شهدا در رگهایشان در جریان است.