کد خبر:۷۵۹۰۱۳

مخالفت معترضان سودانی‌ با دخالت‌های عربستان و امارات

بسیاری از معترضان سودانی پس از سقوط دولت «عمر البشیر» هنوز به خانه‌هایشان باز نگشته و خواستار برچیده شدن شورای نظامی هستند؛ شورایی که عربستان سعودی و امارات از آن حمایت می‌کنند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو عربستان سعودی و امارات از اولین کشور‌هایی بودند که دو روز پس از برکناری «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان، از تشکیل شورای نظامی انتقالی سودان حمایت کردند.

برخی اقدام شورای نظامی انتقالی سودان را کودتا می‌دانند و این در حالی بود که معترضان خواستار انحلال شورای نظامی و تشکیل دولت غیر نظامی بودند.

روز گذشته (یکشنبه) نیز دو کشور سعودی و اماراتی از اعطای کمک مالی سه میلیارد دلاری به خارطوم یا همان شورای نظامی خبر دادند.

شبکه الجزیره در این خصوص گزارش کرد، موضع امارات و عربستان سعودی تا پیش از برکناری عمر البشیر علنی نشد. آن‌ها حتی پس از روی کار آمدن «عوض بن عوف» که به گفته معترضان از افراد نزدیک به عمر البشیر بود نیز حمایت خود را از شورای نظامی اعلام نکردند و پس از آن‌که «عبد الفتاح برهان» ریاست این شورا را بر عهده گرفت، پیام حمایت‌آمیز خود را صادر کردند.

ساعاتی پس از ادای سوگند «عبدالفتاح برهان»، شاه سعودی با صدور بیانیه‌ای ضمن حمایت از وی و شورای نظامی، قول اعطای کمک مالی و ارسال دارو، سوخت و گندم داد. امارات نیز اعلام کرد که کاملا از شورای انتقالی نظامی و برنامه‌های آن حمایت می‌کند.

سران ریاض و ابوظبی روز دوشنبه هفته پیش در تماسی تلفنی، با «عبدالفتاح برهان» گفتگو کردند و فردای آن روز هیأتی از امارات و عربستان سعودی به خارطوم رفتند.

به نوشته الجزیره پس از حمایت کامل و بی، چون و چرای امارات و ابوظبی از شورای انتقالی نظامی سودان، عبدالفتاح برهان نیز بر ادامه حضور در ائتلاف سعودی و اماراتی علیه یمن تأکید کرد؛ اما در آن سوی دیوار‌های مقر فرماندهی ارتش، معترضان کماکان علیه شورای نظامی و همینطور علیه امارات و عربستان سعودی شعار می‌دادند. به گفته معترضان این دو کشور با انقلاب‌های موسوم به «بهار عربی» سر ستیز دارند.

شبکه الجزیره در ادامه به میان تحصن کنندگان مقابل مقر فرماندهی کل ارتش سودان رفته و با برخی از آنان گفتگو کرده است.

«صادق ابوالقاسم» جوان ۲۲ ساله‌ای است که در میان تحصن کنندگان حضور دارد. او به الجزیره گفت که مردم خواهان دولت غیر نظامی هستند و دولت‌های امارات و سعودی پیش از این از عمر البشیر حمایت کاملی می‌کردند.

ابوالقاسم ادامه داد: دو کشور هیچ زمانی در دوره انقلاب کنار مردم نبودند یا حتی از عمر البشیر درخواست نکردند که دست از سرکوب مردم بردارد، بلکه او را در ماندن در قدرت یاری کردند.

او تأکید کرد که مردم سودان می‌دانند که چه کسانی در کنارشان ایستاده و چه کسانی می‌خواهند از سربازان سودان در جنگ‌هایشان سوءاستفاده کنند.

«تسنیم فتح الرحمن» دیگر معترض سودانی است که در گفتگو با الجزیره، خواستار دوری شورای انتقالی نظامی از عربستان سعودی و امارات شد. او گفت که دو کشور با هدف بازگرداندن نظام سابق و در راستای ادامه یافتن خدماتش به ریاض و ابوظبی از شورای نظامی حمایت می‌کنند.

«صلاح محجوب» دیگر جوان سودانی نیز به الجزیره گفت که امارات و عربستان همکاری کاملی با حکومت عمر البشیر داشتند و در موارد متعددی مخالفان او را که به عربستان گریخته بودند، به دولت سودان تحویل دادند.

او از مردم سودان خواست تا کاملا هوشیار باشند و در مقابل دخالت‌های خارجی این چنینی بایستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار