به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله سید نورالدین اشکوری نماینده سابق مقام معظم رهبری در کشور سوریه و از شاگردان برجسته شهید صدر دعوت حق را لبیک گفت.
آیت الله اشکوری سال ۱۳۱۶ در نجف اشرف دیده به جهان گشود، این عالم دینی از شاگردان استاد شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر بود و از اولین کسانی است که با شهید صدر در زمانیکه وی هنوز شهرتی نیافته بود، آشنا شد.
درس خارج اصول و سپس فقه شهید صدر به اصرارهای وی تأسیس شد و به همین دلیل برخی از شاگردان شهید صدر، آیتالله اشکوری را بهعنوان کاشف شهید صدر میشناسند، بعدها افرادی همچون آیات عظام سیدکاظم حائری و سیدمحمود هاشمی شاهرودی بهواسطه این عالم دینی با شخصیت شهید صدر آشنا شدند و به درس وی راه یافتند.
استاد اشکوری از معتمدان شهید صدر بود و در بسیاری از فعالیتهای اجتماعی نمایندگی او را برعهده داشت، همچنین، رابطۀ بسیار نزدیک آیت الله اشکوری با استاد سبب شد بسیاری از ویژگیهای شخصیت و زندگی شهید صدر را بشناسد.
نامههای بهجامانده از شهید صدر خطاب به استاد اشکوری نشاندهنده عمق و گستره بسیار زیاد ارتباط میان این شاگرد و استاد است، وی پس از اخراج از عراق به ایران آمد و ضمن حفظ رابطه با استاد مشغول به فعالیتهای انقلابی ضد نظام شاهنشاهی شد و به همین دلیل، ساواک در پی دستگیری این عالم مجاهد بود و سرانجام نیز او را دستگیر و تبعید کرد.
آیت الله اشکوری پس از انقلاب مسئولیتهای مختلفی را از سوی امامخمینی (ره) در کرج و قزوین برعهده گرفت و نماینده امام راحل در برزیل بود، پیش از انقلاب و در ایام جوانی مدتی را در قم همبحث آیتالله خامنهای بود، پس از رهبری آیت الله خامنه ای مدتی به نمایندگی از ایشان در سوریه حضور پیدا کرد.
وی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر را همزمان با کنگرۀ بینالمللی شهید صدر در سال ١٣٧٩ تأسیس کرد و مجموعه آثار شهید صدر را برای اولینبار در قالب «موسوعهالامام الشهید السید محمدباقر الصدر» بهچاپ رساند.
استاد اشکوری با وجود مسئولیت نمایندگی آیتالله سیدکاظم حائری در عراق به پژوهشگاه شهید صدر اشراف داشت و ترجمۀ آثار شهید صدر و نیز پژوهش دربارۀ اندیشههای ایشان زیر نظر وی انجام می شد.