به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، تشدید تحریمهای آمریکا بر علیه ایران که برای ماه می برنامهریزی شده است به مجموعه عوامل محدود کننده عرضه نفت خام سنگین افزوده شده و با بالا بردن قیمت این نوع نفت، تقابلی بین خریداران و فروشندگان ایجاد کرده است.
محدودیتهای جدیدی که برای ایران در نظر گرفته شده است، پس از تحریمهایی است که آمریکا قبلاً برای صادرات نفت خام ونزوئلا در نظر گرفته بود. این در شرایطی است که آنگولا هم با اختلالاتی در تولید نفت خود روبرو شده است. این کشورها ۳ مورد از بزرگترین تولیدکنندگان نفت سنگین هستند که بهترین و گرانترین محصولات پالایشگاهی، نظیر سوخت جت را به دست میدهند.
مقامات آمریکایی میگویند میزان عرضه نفت جهانی علیرغم تحریمها بالا خواهد بود و تولید نفت شیل این کشور شکوفا خواهد شد. اما بالا رفتن عرضه نفت جهان، از سوی آمریکا، عربستان و روسیه خواهد بود که دارای نفت خام سبک هستند.
قیمت نفت خام سنگین شامل نفت گرین و هیدران نروژ، در چند ماه گذشته در حال بالا رفتن بوده است. تنها در ماه آوریل، قیمت نفت سنگین گرین، از قیمت شاخص برنت به علاوه ۱۰ سنت، به قیمت شاخص برنت به علاوه ۱ دلار، رسیده است.
این ماه شرکت سوموی عراق، ۲ میلیون بشکه نفت خام سنگین بصره را به شرکت یونیپک چین فروخت که قیمت هر بشکه آن ۲ دلار از قیمت رسمی گرانتر بوده است.
این درحالی است که پالایشگاهها قبل از اجرایی شدن قوانین کشتیرانی با آلایندگی کمتر، در سال آینده، به دنبال خرید هرچه بیشتر نفت خام سنگین شیرین کم سولفور از ایران و ونزوئلا هستند.
جی بی سی هم اعلام کرد قیمت انواع نفت خام سنگین شیرین استرالیا، پایرنیس و ونگوگ، از قیمت نفت دریای شمال، ۲ دلار دیگر هم بالاتر رفت و حالا ۹ دلار از این شاخص بالاتر است.