کد خبر:۷۶۰۹۱۹

۲۹ ناشر از حضور در نمایشگاه سال آینده محروم شدند

مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب از صدور ۱۰۹ رأی برای ناشران متخلف نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: ۲۹ ناشر از حضور در نمایشگاه‌های استانی و نمایشگاه کتاب سال آینده محروم شدند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری رئیس کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز سه شنبه دهم اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی برگزارشد.

داریوش رضوانی مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب در ابتدای این نشست با بیان این مطلب که امسال ما تنها با هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات ناشران نیستیم بلکه تخلفات کلیه بخش‌های مختلف نمایشگاه اعم از کمیته ناشران داخلی و خارجی و ... در این هیئت مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: هیئت‌های ارزیابی داریم که براساس دستورالعمل اگر هر تخلفی در سطح نمایشگاه انجام شود را گزارش می‌کند. براین اساس تاکنون ۵ جلسه برگزار شده است که ماحصل آن بررسی ۲۶۰ گزارش از تخفات رسیده به هیئت بدوی بوده است. در این میان برای ۱۰۹ فقره تخلف رأی صادر شده است.

وی ادامه داد: برخی آرا شامل تعطیلی یک روزه غرفه تعطیلی نصف روزه و تعطیلی ۴۸ ساعته و حتی تا پایان نمایشگاه و همزمان محرمیت در نمایشگاه سال آینده است برخ آرا نیز اخطار کتبی اخذ تعهد و درج در پرونده محرومیت از نمایشگاه‌های استانی قطع دستگاه‌های پوز بوده است امسال ما با قطع دستگاه‌های پوز حتی جمع آوری آن‌ها توانستیم از فروش برخ ناشران متخلف و حتی نقد کردن بن کارت‌ها جلوگیری کنیم.

مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب با اشاره به اینکه برای ناشران دولتی نیز رأی صادر شده است، گفت: ۱۵ رأی تعطیلی یک روزه نصف روزه و ۴۸ ساعته داشتیم همچنین ۴ رأی تعطیلی تا پایان نمایشگاه ۲۰۹ رأی اخطار کتبی درج در پرونده تعطیلی تا پایان نمایشگاه و محرومیت از نمایشگاه‌های استانی و نمایشگاه کتاب سال آینده داشتیم. ۶۱ رأی جمع آوری کتاب اخطار کتبی و درج در پروند اخذ تعهد و قطع دستگاه‌های پوز را داشتیم.

رضوانی با اشاره به آمار تخلفات نیز گفت: دو مورد نقد کردن بن کارت داشتیم که غرفه آن‌ها تا پایان نمایشگاه تعطیل شد. همچنین دو مورد نیز از شرکت در نمایشگاه کتاب محروم شدند، ۴ تخلف فروش کتب‌های غیرمرتبط، یک مورد فروش کتاب افست و یک مورد واگذاری غرفه به غیر، ۴۹ مورد که بیشترین تخلف بوده ارائه و فروش سایر ناشران و فروش کتاب‌های بدون شناسنامه بوده است.

وی تصریح کرد: همچنین ۲۱ مورد فروش کالای غیرکتاب داشتیم که بیشتر در بخش کودک بوه است. هیئت ارزیابی ما در بخش کودک را کاملا بررسی کرد تا ببییند آیا کالای غیرمرتبط با کتاب همچون اسباب‌بازی یا لوازم التحریر فروخته می‌شود یا خیر، موارد تخلف در هیئت مطرح شد از آنجایی که معیار ما سالم سازی فضا است نه مچ گیری تذکراتی دادیم برخی ناشران پذیرفتند، اما برخی دیگر نپذیرند که برای آن‌ها رأی صادر شد.

مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات نمایشگاه کتاب ادامه داد: ۲۶ مورد نیز از تخلفات به سایر مقررات آیین نامه‌ای اختصاص داشت مقرراتی، چون بسته بودن غرفه، نداشتن نمایندگی، نداشتن کارت نمایشگاهی، عدم رعایت شئونات اسلامی و همچنین ۵ مورد فروش کتاب فاقد مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

رضوانی بیشترین تخلف را مربوط به بخش دانشگاهی و کودک و نجوان عنوان کرد و گفت: برای یکی از انتشارات بزرگ کمک آموزشی (گاج) نیز رأی صادر کرد چرا که تخفیف‌های بیش از ۵۰ درصدی در نمایشگاه ارائه کرده بود.

وی افزود: به نظرمن باید آیین نامه نمایشگاه را اصلاح کنیم اینکه می‌گوییم هر ناشری که ۴۰ عنوان کتاب داشته باشد می‌تواند در نمایشگاه حاضر شود درست نیست چه بسا این ناشر حاصل تلاش سال‌های نویسندگان ما را در قالب کتاب سازی منتشر کرده باشد. ما برای نمایشگاه سی و سوم باید یک جراحی اساسی در آیین نامه ورود به نمایشگاه انجام دهیم تا اهالی نمایشگاه در نمایشگاه حضور یابند نه ناشرنما‌ها و دلالها.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار