آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۱۴۵۳

آمریکا معافیت مربوط به همکاری‌های هسته‌ای با ایران را تمدید می‌کند

خبرنگار بلومبرگ گزارش داده دولت آمریکا معافیت مربوط به همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران را تمدید خواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برخی معافیت مربوط به همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران را تمدید و برخی فعالیت‌های مجاز ذیل برجام را ممنوع خواهد کرد.

به نوشته بلومبرگ، «کریستوفر فورد»، دستیار وزیر خارجه آمریکا روز جمعه گفت: دولت ترامپ قصد دارد معافیت‌های مربوط به همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای در مراکز اراک، بوشهر و فردو را تمدید کند. واشنگتن، علی‌رغم این دوره معافیت مربوط به این همکاری‌ها را از ۱۸۰ روز به ۹۰ روز کاهش خواهد داد.

مسئله مورد بحث به معافیت‌هایی مربوط می‌شود که دولت ترامپ بعد از خروج از برجام برای مراکز هسته‌ای اراک، بوشهر و فردو صادر کرد. واشنگتن در آن زمان اعلام کرد هدف از صدور این معافیت‌ها حفظ نظارت بر این تأسیسات است.

عدم تمدید این معافیت‌ها می‌توانست طرف‌های باقی‌مانده در برجام را به سوی عمل نکردن به تعهداتشان در این توافق هسته‌ای سوق دهد. کارشناسان در روز‌های گذشته هشدار داده بودند وقوع چنین سناریویی ممکن است تهران را نیز به سمت خروج از برجام سوق دهد.

جدال بر سر لغو یا تمدید این معافیت‌ها در روز‌های گذشته موجب دو دستگی در دولت ترامپ شده بود. «سی‌ان‌ان» چند روز پیش گزارش داد «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید خواستار ابطال این معافیت‌ها است، در حالی که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا از تمدید آن حمایت می‌کند.

بلومبرگ مدعی شده دولت ترامپ علی رغم تمدید معافیت‌های مربوط به همکاری‌های هسته‌ای در سه مرکز یاد شده معافیت‌های مربوط به فعالیت‌های دیگری که ذیل برجام مجاز بوده‌اند را لغو خواهد کرد.

مطابق این ادعا، آمریکا معافیت‌هایی را که به ایران اجازه انتقال مازاد آب سنگین خود به عمان را می‌داد لغو خواهد کرد. واشنگتن همچنین معافیت مربوط به مبادله اورانیوم غنی‌شده مازاد بر ۳۰۰ کیلوگرم با کیک زرد را نیز باطل خواهد کرد.

خبرنگار بلومبرگ در توئیترش نوشته تئوری دولت ترامپ این است که اگر به ایران اجازه داده نشود اورانیوم مازادش را معاوضه کند، این کشور مجبور خواهد شد تولید مازاد آن را متوقف کند.

«برایان هوک»، نماینده ویژه وزیر خارجه آمریکا در امور ایران به بلومبرگ گفت: «ما در حال تشدید محدودیت‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران به عنوان بخشی از کارزار فشار خودمان هستیم. ایران نمی‌تواند مسیری به سمت سلاح هسته‌ای داشته باشد.»

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روز‌های اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بار‌ها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و به خزانه‌داری آمریکا دستور احیای تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار