رئیس جمهور آمریکا در ادامه سیاست های مهاجرستیزانه خود بدنبال اتخاذ سیاستی بلند مدت است که بر اساس آن اخراج مهاجران قانونی بهرهمند از حقوق و مزایای عمومی از این کشور سادهتر می شود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد تا با پیشنهاد لایحهای، به سیاست مهاجرستیزانه خود جنبه قانونی و مشروع ببخشد. بر اساس پیشنویس این قانون که نسخهای از آن به رؤیت خبرنگار رویترز رسیده، شمار افرادی که از کمکهای دولتی آمریکا بهره میبرند اما ممکن است ترک خاک شامل حال آنها شود از این پس بیشتر خواهد شد.
بر اساس قانون فعلی آمریکا، دولت میتواند برخی از ساکنان را که با داشتن اقامت دائمی و رسمی، درآمد اصلیشان از محل کمک دولتی است، تحت شرایطی خاص از کشور اخراج کند.
بر اساس آنچه در پیشنویس قانون جدید آمده، تعریف افراد مشمول این قانون گستردهتر شده و برخی مهاجرانی را نیز که انواع کمکهای عمومی به صورت پول نقد، بن غذا، کمک هزینه مسکن و کمک پزشکی میگیرند، شامل خواهد شد.
گرچه این تصمیم هنوز در مرحله پیشنویس و پیشنهاد است، اما بخشی از سیاست سختگیرانه دولت ترامپ برای جلوگیری از مهاجرت افراد جدید به آمریکا را تشکیل میدهد.
هنوز پیامدهای اجرای چنین تصمیمی روشن نیست اما این تغییر سیاست مهاجرتی ممکن است سرنوشت مهاجران دارای «کارت سبز اقامت» یا «گرین کارت» آمریکا را عوض کند. دارندگان گرین کارت درست مانند پناهندگان، به محض رسیدن به خاک آمریکا تقریباً از همان حقوق و مزایای شهروندی سایر مردم این کشور برخوردارند.
قانون آمریکا میگوید مهاجری که به مدت ۵ سال از کمکهای اجتماعی دولت استفاده کرده، اگر دلیل بهرهمندی او از این کمکها مربوط به قبل از ورود او به خاک این کشور باشد (مانند بیماری مزمن پیش از ورود)، دولت میتواند او را اخراج کند.
با این حال این قانون از سال ۱۹۴۵ عملاً اصلاح شده و تنها شامل مهاجری میشود که دولت از او بخواهد هزینههای پرداختی را بازگرداند و او قادر به بازپرداخت نباشد. به همین دلیل حقوقدانان آمریکایی از سال ۱۹۴۵ تاکنون موارد بسیار نادری را دیدهاند که مهاجری به این دلیل از کشور اخراج شده باشد.
قانون پیشنهادی جدید قرار است شرط گذاشته شده در اصلاحیه ۱۹۴۵ را بردارد.
دونالد ترامپ در بهمن ماه گذشته انتقادهای شدیدی را علیه قوانین مهاجرت این کشور و لزوم اصلاح آن مطرح کرده بود. ترامپ برنامه قرعهکشی روادید آمریکا موسوم به «لاتاری / گوناگونی» برای اتباع خارجی را یک «نمایش خوفناک» خوانده و گفته بود که دولتهای خارجی تنها «آدمهای خیلی بد» را وارد این قرعهکشی میکنند. این در حالی است که انتخاب افراد برای برنامه «روادید گوناگونی» که از طریق قرعهکشی کارت سبز (یا لاتاری گرینکارت) انجام میشود، در واقع در اختیار دولت آمریکاست.
سالانه ۵۵ هزار نفر با این نوع روادید وارد آمریکا میشوند.