سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی معتقد است پشت طرح استانی شدن انتخابات مجلس تفکر لیبرال دمکراسی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس عصر امروز در نشست نقد و بررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد اظهار داشت: طرح استانی شدن انتخابات یک طرح عادی نیست و فقط هم شامل مجلس نمیشود از این رو لازم است که ابعاد، پیامد و نحوه اجرای آن بررسی شود. وی با بیان اینکه نمیتوانیم بدون بررسی و مطالعه وارد اجرا شویم چرا که در این صورت با بن بست مواجه میشویم افزود: نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار و یکی از زیباترین دمکراسیهای دنیا محسوب میشود. در جمهوری اسلامی شاهد انتخابات آزاد هستیم و هر فرد تشخیص میدهد به چه کسی رای دهد. انصافا در نظامهای سیاسی دنیا کمتر سراغ داریم که مردم سالاری این گونه تبلور پیدا کند.
نقوی حسینی حضور مردم در عرصه سیاسی جمهوری اسلامی ایران را یکی از مهمترین امتیازات نظام برشمرد و یاداور شد: پشتوانه مردمی نظام جمهوری اسلامی انصافا قابل به رخ کشیدن در دنیا است همان طور که در نشستها و مذاکرات خارجی از حضور مردمی به عنوان آیتم مثبت نظام یاد میکنیم در تحولات اجتماعی نیز حضور مردم در کمک رسانی به سیل، جبهه، جنگ و خدمات رسانی و تمامی عرصهها را شاهد هستیم.
نماینده مردم ورامین تاکید کرد: بنابراین هر طرح، قانون و مصوبهای که حضور مردم را تحت الشعاع قرار دهد، محدود کند، دلسرد کند، برای آنها نقش تعریف نکند و آنها احساس بیخود بودن بکنند به ضرر جمهوری اسلامی است. سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی تصریح کرد: در مراحل تصویب اصلاح موادی از قانون انتخابات از مراجع و منابع انتخاباتی استفاده نشد اغلب جلسات کمیسیون شوراها که متولی اصلی این طرح بود با حضور دو سه نفر تشکیل میشد ما از این روند اطلاع داریم و نمیخواهیم حرف بی ارتباطی بزنیم دو سه نفر در کمیسیون میگفتند فلان جمله اضافه یا کم شود این در حالی است که نمیشود این گونه نظام انتخاباتی یک کشور که همه افتخارش حضور مردم در صحنه است و مردم مستقیم نمایندگان را انتخاب میکنند تدوین شود.
وی با بیان اینکه به نظرم پشت این طرح همان تفکر لیبرال- دمکراسی است یاداور شد: این تفکر میگوید همان طور که مردم در سایر کشورها در قالب احزاب در انتخابات حضور پیدا میکنند ما نیز در همان سمت و سو حرکت کنیم یعنی چه که عامه مردم رای میدهند عامه مردم رای شخصی میدهند باید نخبهها بیایند نخبهها رای دهند و نخبهها انتخاب شوند اگر عامه دوست دارند حضور پیدا کنند، اما فعالیتها در چارچوب احزاب شکل گیرد.
نقوی حسینی گفت: نمیخواهم شخصی را متهم کنم که با طراحی آمده باشد، اما خواسته یا ناخواسته این طرح ما را به آن سمت و سو سوق میدهد وقتی هدف را میپرسیم میگویند مجلس به روزمرگی افتاده و نماینده به کارهای ریز میپردازد و با مسائل شهرستان درگیر است مردم از نماینده توقع وام و شغل دارند.
نماینده مردم ورامین ادامه داد: این که اگر نمایندگان ملی فکر کنند شاید اثربخشی بیشتری داشته باشد را رد نمیکنم، اما با کدام راهکار میخواهیم به آن برسیم. میگویند این طرح نه شتر نه گاو و نه پلنگ است میگویند این طرح هم شهرستانی است هم استانی، در واقع هیچ کدام نیست.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه قبلا تنش بخشی ما شهرستانی بود در حال حاضر تنش بخشی با این طرح مضاعف میشود تصریح کرد: یعنی دعوا را بر سر استانها میآوریم دیدید در همین دوره چه تنشی وجود داشت نمایندگان استان اصفهان یک جا استعفا دادند و استانی برخورد کردند.
وی بیان داشت: درباره پیامدهای اجرایی و نحوه اجرایی طرح استانی شدن انتخابات درخواست زیادی است درخواستم از رسانه ملی و دیگر رسانهها این است این مباحث را برای مردم مطرح و آنها را در جریان بگذارند تا بدانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است. نقوی حسینی تاکید کرد: نحوه اجرای این مصوبه تنشهای شدید سیاسی و اجتماعی زیاد میکند و تنشهای قومی را چندین برابر میکند و مستقیما این تنشها متوجه نظام میشود در واقع با این طرح معاندسازی برای نظام میکنیم.
نماینده مردم ورامین با بیان اینکه نحوه محاسبه آرا برای کرسیها بسیار عجیب و غریب است گفت: حتما باید به موضوع بپردازیم و مردم را نسبت به موضوع حساس کنیم چرا که این طرح در سرنوشت کشور اثرگذار است.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی در پایان خاطر نشان کرد: استانی شدن انتخابات نماینده دارای جایگاه فانتزی میشود و به رفع مشکلات مردم کاری نخواهد داشت از سوی دیگر کاهش مشارکت مردم در امورات سیاسی با آرمانهای حضرت امام در تناقض بوده و برخلاف سیاستهای کلی مقام معظم رهبری است.