محققان کشور با افزایش غلظت اسیدهای موجود در گوشت و لبنیات گام مهمی به سوی درمان سرطان برداشتند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با همت محققان شرکت سلامت پخش یلدا غلظت لینولئیک اسید کونژوگه برای درمان سرطان تا ۶۰ درصد افزایش یافت.
سیالای (CLA) یا لینولئیک اسید کونژوگه یکی از ایزومرهای لینولئیک اسید است و این بدین معناست که دارای تغییری جزئی در ساختار مولکولی به دلیل تغییر در وظایف مواد غذایی است. این یکی از اسیدهای چربی آزاد میباشد که بهطور طبیعی در گوشت و مواد لبنی وجود دارد و توسط بدن تولید نمیگردد، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی تأمین شود. سیالای برای اولین بار در سال ۱۹۷۸ توسط دکتر مایکل پاریزا و در حین مطالعه عصاره گوشت در دانشگاه ویسکانسین مادیسون کشف شد. تونالین CLA (نسخه صنعتی) یکی از برترین مکملهای سیالای میباشد و از روغن کافشه تهیه میشود که منبع مناسبی از لینولئیک اسید است. این محصول نخستین محصول پرفروش جهان بوده و تحقیقات بسیاری بر روی آن انجام گرفته شدهاست.
علی اکبر تقی زاده مدیرعامل این شرکت در این خصوص اظهار کرد: ابتدا موفق شدیم غلظت لینولئیک اسید کونژوگه را به دو درصد و اکنون به ۶۰ درصد افزایش دهیم.
به گفته او، بسته به ایزومرهای مختلف این افزایش غلظت در درمانهای ضد دیابت، ضد چاقی، ضد پوکی استخوان و ضد تصلب شراییم موثر است.
مدیرعامل شرکت سلامت پخش یلدا خاطرنشان کرد که به زودی شکل نانویی این محصولات نیز تولید خواهد شد.