آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۵۰۵۸
گلمرادی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

صادرات فرآورده تحریم‌های نفتی را بی‌اثر می‌کند/ لزوم جذب سرمایه در توسعه صنایع پالایشی

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: مجلس باید قوانینی در حوزه ساخت پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها تدوین و تصویب کند. باید برای استفاده از نقدینگی موجود و جذب سرمایه‌ی بخش خصوصی در توسعه صنایع پالایشی برنامه ریزی کرده و تدابیر لازم را اتخاذ کنیم.

علی گلمرادی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره راهکارهای ایران برای مقابله با تحریم‌های نفتی آمریکا گفت: راهکارهایی وجود دارد که براساس آنها ما می­توانیم وابستگی خودمان به درآمدهای نفت خام را از بین ببریم. متاسفانه نسبت به اجرای این راهکارها تعلل صورت گرفت یکی از راهکارها توسعه صنایع پالایشی و تولید فرآورده است. ما باید بتوانیم فراورده­های نفتی تولید و صادر کنیم. با این کار هم ارزش افزوده­ی زیادی برای ما ایجاد میشود، هم محدودیت­‌های فروش و صادرات نفت خام ما از بین میرود.

وی در ادامه افزود: متاسفانه با خام‌فروشی نفت اقتصاد ما تک محصولی شده است اما با تبدیل نفت خام به فرآورده‌های نفتی بیش از صدها محصول مرتبط با نفت خام داریم که میتوانیم به راحتی آنها را بفروشیم و کار آمریکا هم شناسایی و تحریم محموله‌های صادراتی ایران سخت می­شود.

گلمرادی با اشاره به تفاوت‌های فروش فرآورده با نفت اظهار داشت: صادرات فرآورده‌های نفتی در محموله‌های کوچک صورت می‌گیرد و همچنین به دلیل موارد مصرف متعدد، بازار متنوع‌تری نسبت به نفت نیز دارد. شیوه صادرات فرآوده نسبت به نفت تنوع بیشتری داشته و فرآورده‌های نفتی توسط تجار و شرکت‌های بسیاری در دنیا معامله میشود. در نتیجه با صادرات فرآورده به جای نفت می‌توانیم تحریم‌های نفتی را بی‌اثر کنیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی نیازهای ما مربوط به واردات کالاهایی است که در واقع از همین نفت خام تولید می­‌شود. بنابراین توسعه صنایع پالایشی و صادرات فرآورده به جای نفت خام بهترین راهکاری است که ما باید آن را پیاده‌سازی کنیم.

باید به سمت توسعه صنایع پالایشی حرکت کنیم

وی با اشاره به ضرورت توسعه صنایع پالایشی گفت: در حال حاضر تحریم­‌های نفتی اثر خودش را بر صادرات نفت خام کشور گذاشته است و ما با محدودیت­هایی در زمینه فروش نفت مواجه شدیم. شاید این تحریم‌های نفتی تلنگری باشد که ما واقعاً با یک رویکرد جدید در صنعت نفت به سمت توسعه صنایع پالایشی حرکت کنیم.

گمرادی با رد مخالفت زنگنه با پالایشگاه سازی اظهار کرد: با توجه به جلسات متعددی که ما در کمیسیون انرژی با حضور آقای زنگنه داشتیم بنده ندیدم که ایشان قاطعانه و یا مستدل مخالف با اینطور رویه و روش­ها باشد. البته ایشان بالاخره محدودیت­هایی را در این راستا شاید قائل باشند اما باید رفع کنیم، ما باید یک شرایطی مهیا کنیم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: مجلس حتماً باید قوانینی در حوزه ساخت پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها تدوین و تصویب کند و دولت را مکلف کند که به این سمت و سو حرکت کند. البته نکته مهمتر مهیا کردن شرایط برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی است. باید برای استفاده از نقدینگی موجود و جذب سرمایه‌ی بخش خصوصی در توسعه صنایع پالایشی برنامه ریزی کرده و تدابیر لازم را اتخاذ کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار