تیم فناوری و اختراعات دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ه) با طراحی پد دریافت امدادهوایی، در چهاردهمین دوره مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی کشور موفق به کسب مدال طلا شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هر ساله با برگزاری مسابقات رباتیک، دانشجویان نخبه دانشگاهها فرصتی برای محک زدن تیم خود پیدا میکنند. در این راستا، چهاردهمین دوره مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی، نمایشگاه اختراعات و ابتکارات به همراه رویداد استارتاپی COM Challenge در دانشگاه نوشیروانی بابل برگزار شد.
در این دوره از مسابقات، بیش از ۳۰۰ تیم دانشآموزی و دانشجویی با حضور ۷۵۰ شرکت کننده از سراسر ایران و کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، برزیل و افغانستان در لیگهای مختلفی از جمله رباتهای جنگجو، مسیریاب، پرنده، امدادی و آتش نشان و… حضور داشتند و در پایان این رویداد نیز تیمهای برگزیده معرفی شدند.
تیم فناوری و اختراعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با ۴ طرح در لیگ اختراعات این دوره از مسابقات حاضر و موفق به کسب مدال طلا در لیگ آزاد با طرح پد دریافت امداد هوایی و مدال نقره در لیگ الکترونیک با طرح رله الکترونیکی (dc to dc) شد.
این تیم فناوری از آبان ماه سال ۱۳۹۶ به همت دانشجویان مهندسی برق و زیر نظر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه تشکیل شد.
فعالیت این تیم تا اسفندماه ۱۳۹۶ ادامه داشت؛ تا اینکه اولین مرحله عضوگیری رسمی تیم در اسفند ماه و دومین مرحله نیز در نیم سال اول سال تحصیلی ۹۷ انجام شد و هم اکنون این تیم با بیش از ۱۱۰ عضو در حال فعالیت در زمینههای فناوریهای روز اختراعات کاربردی در تمامی زمینههاست.
در حال حاضر تیم فناوری و اختراعات دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با داشتن ۸کمیته که عبارتاند از کمیته های آموزش، پژوهش، کارآفرینی و ارزیابی، اجرایی و روابط عمومی، کمیته فرهنگی، بینالملل، ارتباط با صنعت و یک کمیته هم ویژه بانوان در حال فعالیت است.
محمد ریاحی، مسئول تیم فناوری و اختراعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) میگوید: توانستیم در چهاردهمین دوره مسابقات بین رباتیک و هوش مصنوعی کشور صاحب ۲ نشان طلا و نقره کسب کنیم.
ریاحی متعقد است هدف اصلی این تیم آموزش، پژوهش و کارآفرینی است. با توجه رصدها و نظر سنجیهای انجام شده در حوزه سیل مشکلاتی از قبیل آنتن دهی تلفن همراه، تامین آب مورد نیاز وجود دارد.
مسئول تیم فناوری و اختراعات دانشگاه امام خمینی (ره) میافزاید: طی مشورتی که با نیروهای ارتش و سازمان هلال احمر داشتیم وسیلهای به عنوان پد امداد هوایی طراحی شد.این طرح اولین همکاری علمی مشترک با دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است.
ریاحی میافزاید: در حوزه صنایع بخاطر تحریمها، کمبود یک قطعهای وجود داشت که دانشجویان دانشگاه امام خمینی با روش ابتکاری موفق شدند برای اولین بار این قطعه را در ایران بومی سازی کنند؛ که در مسابقات گروه برق و الکترونیک مدال نقره کسب کردند.
مسئول تیم معتقد است توانستند با تولید این قطعه، با توان کاری نمونه آلمانی رقابت کنند. این قطعه از لحاظ حجم کاری تا دو برابر توانایی دارد و دو قابلیت سیستمی اضافهتر نسبت به مشابه آلمانی دارد و همچنین با قیمت ۲۰/۱ نمونه آلمانی تولید می شود.
او افزود: پد دریافت امداد هوایی در زمینههای دریافت بارهوایی، قابلیت علامت دادن در تمام شرایط جوی شبانه روز به نیروهای امداد رسان و همچنین تقویت آنتنها تلفن همراه و تامین آب شرب قابلیت کمک دارد.
ریاحی میگوید: در حوزه پژوهش با توجه به تحریمها مشکلاتی وجود دارد، اما برای این طرح حدود ۹۰ درصد قطعات مورد نیاز تولید داخل بود به نسبت گذشته مشکل ما کمتر بود.
مسئول تیم فناوری و اختراعات دانشگاه امام خمینی (ره) با اشاره به مشکلات دانشجویان در این زمینه اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که باعث میشود روند کار طول بکشد بروکراسی اداری است. در جشنوارههای علمی طرحهای فوق العادهای مطرح میشود، ولی به خاطر مشکلاتی پیش پای جوانان میگذارند این طرحها عملی نمیشود.
وی معتقد است با توجه به پیشرفت علم در جهان، هنوز خیلی از درسهای دانشگاهها به روز نیستند و این باعث کندی پیشرفت میشود. ریاحی افزود: دانشگاه امام خمینی (ره) این زمینه علمی حامی دانشجویان بوده است و تا جایی که میتوانسته امکانات در اختیار دانشجویان قرار داده است.
مسئول تیم فناوری و اختراعات دانشگاه امام خمینی (ره) با اشاره به فعالیت دانشجویان خارجی در دانشگاه میگوید: در دانشگاه کمیته روابط بین الملل راه اندازی شده و این فرصت خوبی برای دانشجویان خارجی دانشگاه است تا در حوزههای مختلف، مهارتهای خود را محک بزنند. در حال حاضر این دانشجویان در حوزه هایی چون برق و مکانیک فعالیت داشته اند.