به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه دو شرکت تسلیحاتی روسیه و یک مرکز آموزش موشکی این کشور را به اتهام نقض محدودیتهای بینالمللی تسلیحاتی مرتبط با «ایران»، «کره شمالی» و «سوریه» تحریم کرد.
روزنامه «مسکو تایمز» چهارشنبه با استناد به اعلامیه وزارت خارجه آمریکا منتشر شده در مجله رسمی دولت فدرال این کشور نوشت، این اقدام در واکنش به انتقال کالاها، خدمات و فناوریهایی است که نقض قوانین آمریکا محسوب میشوند.
بر اساس این گزارش، این تحریمها آکادمی آموزشی موشکهای سطح به هوای «گاتچینا»، دفتر طراحی ساخت ابزار دقیق سلاح «تولا» و کارخانه «آوانگارد» که موشکهای سامانههای «اس-300» و «اس-400» را تهیه میکنند، اعمال شده است.
وزارت خارجه روسیه در واکنش به اقدام اخیر آمریکا و «محکوم» کردن آن اعلام کرده که این اقدام جدید کاخ سفید بر ماهیت مثبت سفر «مایک پامپئو » وزیر خارجه آمریکا به روسیه و دیدار و گفتوگو با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه خط بطلان کشید.
آمریکا ابتدا در سال 2000 و سپس در سال 2006 تحت قانون (INKSNA) محدودیتهایی را در مسیر انتقال کالاها، خدمات و فناوریهای حساس به ایران، کره شمالی و سوریه اعمال کرد.
در اعلامیه وزارت خارجه آمریکا در این زمینه آمده که این تحریمها از 14 ماه مه (23 اردیبهشت) اجرایی شده و در صورت عدم تمدید در دو سال آینده منقضی خواهد شد. این تحریمها مانع از داد و ستد نهادهای دولتی آمریکا و شرکتهای این کشور با بخشهای تسلیحاتی روسیه میشود.
روابط میان واشنگتن و مسکو پس از ماجرای «کریمه» در اوکراین و الحاق آن به روسیه رو به وخامت گذاشت و اتهام زنی واشنگتن علیه مسکو در زمینه دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر دامنه تنشها افزوده است.آمریکا به خاطر رویکرد اعمال فشار بر ایران، سوریه و کره شمالی نیز مانع داد و ستد روسیه با کشورهای یاد شده میشود و با استفاده از «حربه تحریمها» همواره در این مسیر اخلال ایجاد میکند.