ممنوعيت ورود دو بازرس آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۷۱۳
رئيس‌ سازمان انرژي اتمي ايران خبر داد:

ممنوعيت ورود دو بازرس آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران

رئيس‌ سازمان انرژي اتمي ايران گفت: دو بازرس آژانس بين المللي انرژي اتمي به دليل ارائه اطلاعات غلط پيرامون فعاليت هاي ايران، ديگر حق ندارند وارد ايران شوند.

به گزارش گروه سياسي «شبکه خبر دانشجو»، علي اکبر صالحي در گفت وگو با راديو گفت وگو، درخصوص ساخت راکتوري قوي تر از راکتور تهران، گفت:ما الان چند ماه است روي طراحي راکتوري مشابه راکتور تهران که يک راکتور ساده اي است، کار مي کنيم يعني يک استخر آبي است و در آن صفحه هاي سوخت را مي گذارند، و راديو دارو را توليد مي کنيم. چون که يک راکتور ساده اي است ، ما فکر کرديم با توجه به نيازي که به راديو دارو در کشور داريم بهتر است همين راکتور را بازطراحي مجدد و به هنگام کنيم، خيلي از تجهيزات و وسايل و طراحي هاي آن را و قدرت آن را هم بالا بريم. قدرت اين الان حدود 5 مگاوات است ما تا 20 مگاوات هم درنظرگرفتيم که قدرت راکتور باشد؛ به صورت راکتور استخري که يک استخر آب است و صفحه هاي سوخت را مي سازيم و ان شاءالله در سال آينده همانطور که اعلام شد اين صفحات سوخت را تحويل راکتور تهران خواهيم داد.

معاون رئيس جمهور افزود: با توجه به اينکه دانش فني توليد صفحه سوخت را بدست آورديم، لذا ساخت راکتوري مثل راکتور تهران آسان است و ما اميدواريم طراحي پايه و تفصيلي آن در يک سال و نيم آينده به پايان برسد و در طول 3 سال هم ما بتوانيم بسازيم.

صالحي در پاسخ به اين که طبق مصوبه مجلس درخواستهاي بازرسي فراتر از مقررات ان پي تي رد خواهد شد، تحليل شما در اين رابطه چيست؟ گفت: ما هيچ وقت بازرسي فراتر از ان پي تي را اجازه نمي داديم. ما فقط در يک برهه اي که پروتکل الحاقي را به صورت داوطلبانه اجرا کرديم، آن موقع بود که يک مقدار بازرسي ها فراتر از بازرسي هاي پادماني بود. اما بعد از اينکه آن فعاليت متوقف شد ديگر بازرسي هاي ما در چارچوب تعهدات پادماني است که داريم. يعني ما همانطور که بارها اعلام کرديم به تعهدات بين المللي مان پايبنديم. البته ما چيزي را فراتر نخواهيم رفت و از حقوقمان هم کم نخواهيم گذاشت. يعني نه فراتر از حقوقمان چيزي طلب مي کنيم و نه آمادگي داريم که از حقوقمان بگذريم. لذا بازرسي ها دقيقاً در چارچوب پادمان انجام مي گيرد.

وي ادامه داد: اگر بازرسي خلاف واقع گزارشي بدهد، که اين اتفاق در همين آخرين جلسه شوراي حکام در وين اتفاق افتاد؛ آن جا ما به آژانس بين المللي انرژي هسته اي در خصوص گزارش دو تن از بازرسانشان که درست نبود، اعتراض کرديم. گزارش کاملاً غيرواقعي بود. طبق توافقنامه پادماني خواستيم که ديگر اين دو بازرس به ايران نيايند. دو بازرس ديگر معرفي کنند و ما اين کار را کرديم. يعني مي خواهم به عزيزانمان در مجلس اين اطمينان را بدهم و تمامي ملت ايران که ما رفتارمان و همکاريمان با آژانس در چارچوب توافقنامه هاي پادماني و دقيقاً طبق آن انجام مي گيرد. ما هيچ چيزي را فراتر از آن انجام نمي دهيم

رئيس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به اين که در گذشته درخواستهاي فراتر از ان پي تي داشتيم؟گفت: آن زماني که ما پروتکل الحاقي را به طور داوطلبانه اجرا مي کرديم، آنها اجازه داشتند هر جايي را بازديد کنند، در اين صورت طبق شرايطي سرزده مي توانند بازديد کنند و مسائلي از اين دست. الان هم ما بازديدهاي سرزده داريم اما طبق قاعده اي است که ما توافق مي کنيم. مثلاً مي گوييم در ماه دوبار مي توانند بازديد سرزده از مثلاً تأسيسات نطنز داشته باشند. براي مثال مي گويم. اگر ما رويه پادماني را با آنها به توافق برسيم، در رويه پادماني تمامي شيوه هاي بازرسي کاملاً روشن و تدوين مي شود،مثلاً چند بازرسي مشخص با زمان مشخص و تاريخ مشخص و چند بازرسي مشخص در طول يک ماه مثلاً مي توانند داشته باشند. توافق طرفيني است که انجام مي دهيم، طبق يک چارچوب و پروتکل کار انجام مي دهيم.

صالحي در پاسخ به اين که رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد که برخي از بازرسان آژانس بر خلاف مقررات اطلاعات غلط را در اختيار رسانه ها قرار مي دهند. آيا جهت برخورد با اين بازرسان تدابيري در نظر گرفته شده؟ تصريح کرد: بله. همان موردي که گفتم، اسامي دو تن از بازرسان را هفته پيش به آژانس اعلام کرديم که اين دو تن ديگر حق ورود به ايران را ندارند با توجه به اينکه هم قبل از اينکه به صورت رسمي به گزارش پرداخته شود، آن را برملا کردند، ضمن اينکه اصلاً گزارش غيرحقيقي هم دادند. يعني هر دو وجه آن و اين سبب شد ما از ورود اين دو تن بازرس به ايران جلوگيري کنيم./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار