به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مدیرکل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه که سرپرستی هیات کشورمان در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC)، را برعهده دارد، در واکنش به اظهارات و اتهامات وارده از سوی ابراهیم العساف، وزیر امور خارجه عربستان، در سخنرانی گشایش اجلاس مزبور، که ایران را به مداخله در امور کشورهای دیگر متهم کرده بود، شدیداً این اتهامات را رد و گفت: "جمهوری اسلامی ایران اتهامات وارده در این اجلاس را مردود می داند و بعنوان یکی از بنیان گذاران سازمان همکاری اسلامی امیدوار است این اجلاس که در ماه مبارک رمضان برگزار می شود موجب تقویت وحدت امت اسلامی گردد و تمرکز خود را بر موضوع اصلی و دارای اولویت جهان اسلام یعنی مسئله فلسطین معطوف نماید."
در این نشست با اعلام پیوستن کشورمان به اجماع در خصوص اسناد اجلاس وزرای خارجه با هدف اعلام همبستگی با مردم فلسطین، تحفظ کشورمان به بخش هایی از این اسناد که تلویحا می توانست به شناسایی رژیم صهیونیستی تفسیر شود رسما اعلام و به صورت مکتوب نیز در اختیار دبیرخانه سازمان قرار گرفت تا بعنوان سند رسمی نشست به ثبت برسد.
گفتنی است ؛ در جریان اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(OIC)، ابراهیم العصاف، وزیر امور خارجه عربستان، که کشورش از روز جمعه 10 خرداد 1398 با برگزاری چهاردهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، ریاست سه ساله آنرا بر عهده خواهد داشت، در سخنرانی گشایش اجلاس مزبور، با طرح اتهامات واهی جمهوری اسلامی ایران را به مداخله در امور کشورهای دیگر متهم نمود. وی در این خصوص اظهار داشت:" حمایت تهران از نیروهای نظامی حوثی حاکی از دخالت این کشور در امور سایر کشورها می باشد و این چیزی است که می باید از سوی کشورهای اسلامی محکوم شود".
از میان هیأتهای حاضر در این اجلاس ، موارد فوق تنها از سوی نماینده عربستان مطرح شد.
در همین رابطه، متعاقبا نماینده کشورمان اتهامات مطرح شده از سوی وزیر خارجه عربستان را بشدت رد کرد و مواضع کشورمان را بطور قاطع تبیین نمود.
آقای رضا نجفی، مدیر کل صلح و امنیت بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان که در راس هیأتی بمنظور شرکت در چهاردهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در جده حضور دارد، در سخنان خود در نشست وزرای خارجه گفت: " جمهوری اسلامی ایران اتهامات وارده در این اجلاس را مردود می داند و بعنوان یکی از بنیان گذاران سازمان همکاری اسلامی امیدوار است این اجلاس که در ماه مبارک رمضان برگزار می شود موجب تقویت وحدت امت اسلامی گردد و تمرکز خود را بر موضوع اصلی و دارای اولویت جهان اسلام یعنی مسئله فلسطین معطوف نماید."
آقای نجفی همچنین با اشاره بر پیوستن به اجماع بر سر تصویب اسناد اجلاس وزرای امور خارجه سازمان، با تأکید بر هبستگی با مردم فلسطین، تحفظ جمهوری اسلامی ایران نسبت به آن بخشهایی از اسناد مذکور که تلویحا اشاره بر شناسایی رژیم صهیونیستی دارد را اعلام نمود. مضافا اینکه، در جریان اجلاس فوق، بسیاری از هیأتها در سخنان خود ضمن حمایت از مردم فلسطین، توطئه موسوم به معامله قرن را رد کردند.
اضافه می نماید، چهاردهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(OIC) به میزبانی عربستان سعودی و با حضور 57 کشور عضو آن در روز جمعه مورخ 10/3/1398 در مکه مکرمه برگزار خواهد شد و طی آن بیانیه نهایی و قطعنامه فلسطین بعنوان اسناد رسمی اجلاس به تصویب خواهد رسید. پیش از اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، دو نشست مقدماتی و آماده سازی آن شامل نشست مقامات ارشد و نشست شورای اجرایی وزیران امور خارجه در تاریخ های 6 و 8 خرداد ماه 1398 در جده برگزار گردید. و طی جلسات مذکور پیش نویس اسناد مربوطه مورد بحث و بررسی و تصویب اولیه قرار گرفت تا در اجلاس سران در روز جمعه به تصویب نهایی برسد.