کد خبر:۷۶۸۵۷۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

خرازی: انقلاب، منهای امام (ره) هویتی ندارد / روشنفکران می‌خواهند بُعد مبارزه با استعمار انقلاب را نادیده بگیرند

نماینده سابق ایران در سازمان ملل با یادآوری اینکه اگر امام را از انقلاب جدا کنیم هیچ چیز ارزشمندی برای این انقلاب باقی نخواهد ماند، گفت: اگر بخواهید نهضت سیاسی ملت ایران را از امام جدا کنید هیچ چیز از این نهضت سیاسی باقی نمی‌ماند.

سیدمحمد صادق خرازی، نماینده سابق ایران در سازمان ملل، سفیر اسبق ایران در فرانسه و دبیر کل فعلی حزب ندای ایران در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ضرورت پیروی از منویات امام خمینی  و نقش بی بدیل ایان در هدایت،راهبری و پیروزی انقلاب گفت:ما حتی اگر به مسائل و روند پیوزی انقلاب از بعد ایدئولوژیک هم نگاه کنیم انقلاب اسلامی یک حرکت بزرگ تاریخی بود که پشتوانه آن عقیده، جهاد، استقلال، عزت و بازگشت به هویت خویشتن بود.
*حرکت امام از بُعد تاثیر متقابل بر ملتها ی جهان منحصر به فرد بود
وی با بیان اینکه این فاکتور‌ها هر کدام پشتوانه عظیم انقلاب مردمی بودند که امام با منبعث شدن از حرکت تاریخی اسلام این حرکت بزرگ را ترتیب دادند، گفت: به طور کلی در طول تاریخ سیاسی اسلام کمتر سابقه مواجه با چنین پدیده‌ای را داشتیم. زمانی که تاریخ سیاسی اسلام را در میان ملل مرور می‌کنیم کمتر پیش آمده که حرکتی مانند حرکت امام خمینی (ره) هم از بعد تاثیر متقابل موثر باشد و هم تاثیر متقابل آن با پیوند خوردن به حضور ملت‌ها به منصه ظهور برسد.

*امام به دنبال ابقای حکومت  اسلامی  فقط در یک نقطه جغرافیایی نبود
خرازی با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره)  هدف بزرگی داشتند و هدف ایشان ابقاء حکومت، آن هم فقط در یک جغرافیای سیاسی نبود، گفت: هدف امام درس آموزی، روشن کردن و آگاهی ملت‌ها بود. اگر امروز شاهد این همه نهضت آزادی بخش در کشور‌های اسلامی و غیراسلامی هستیم به دلیل آن است که همه آن‌ها متاثر از تحول بزرگی هستند که در ایران به وقوع پیوست یعنی نفی استبداد از یک طرف و نفی استکبار از طرف دیگر است که با یکدیگر پیوند خورده و پدیده‌ای به نام انقلاب را در ایران ایجاد کرده است.

*انقلاب که علاوه بر سیاسی بودن در حوزه هویت ملی و دینی حرفی برای گفتن داشته باشد؛ توسط امام پایه گذاری شد
نماینده سابق ایران در سازمان ملل تصریح کرد: بشر در قرن بیستم انقلاب‌های بزرگی را تجربه کرده است انقلاب بزرگ روسیه و انقلاب‌های سیاسی، اما انقلابی که علاوه بر سیاسی بودن در رابطه با هویت ملی و دین ملت‌ها حرفی برای گفتن داشته باشد کمتر در جهان و دنیای سیاسی مشاهده شده است.

سفیر اسبق ایران در فرانسه با بیان اینکه دنیای سیاسی اسلام پدیده‌ها را در درون خود به خوبی جا داده است، گفت: انقلاب در حقیقت بیان پدیده هاست، پدیده‌هایی که در مقطع تاریخ تمدن و فرهنگ و تاریخ این منطقه و امت اسلامی و ایران اسلامی رخ داده است و به جرات می‌توان گفت حتی ایران قبل از اسلام و ایران بعد از اسلام،هیچ گاه دچار چنین تحول بزرگ تاریخی نبوده اند.

وی با تاکید بر اینکه امام با اهدافی مترقیانه انقلاب ایران را به منصه ظهور رساند، گفت: اگر امام را از همان ایدئولوژی و باور‌ها و عقاید خود کنار بکشید دیگر مفهومی باقی نخواهد ماند. اگر بخواهیم انقلاب را بدون این‌ها ارزیابی کنیم مطمئن باشید که یکسری سرخوردگی عمومی به وجود خواهد آمد.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل سخنان خود را با طرح این سوال ادامه داد که اساسا در قابوس یک کشور چه می‌شود که مردم در برابر بیگانه مقاوم می‌شوند؟ آیا جز این است که مردم به خاطر عقیده، ایمان و باور دینی شان است که در برابر شهادت فرزندان شان صبر پیش می‌کنند؟

*پیام امام خمینی(ره) حفظ هویت خویشتن است
سفیر اسبق ایران در فرانسه ادامه داد: بر همین اساس پیام امام خمینی که بسیار مهم است حفظ هویت خویشتن است و عمل کردن براساس منویات بزرگ امام که در درون آن تفکر، ایمان، دین و اخلاق و فلسفه سیاسی و فلسفه اخلاق است از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
*اگر امام (ره) را از اجزای انقلاب جدا کنیم،انقلاب هویت خود را از دست خواهد داد
وی با یادآوری اینکه اگر امام را از انقلاب جدا کنیم هیچ چیز ارزشمندی برای این انقلاب باقی نخواهد ماند، گفت: اگر بخواهید نهضت سیاسی ملت ایران را از امام جدا کنید هیچ چیز از این نهضت سیاسی باقی نمی‌ماند، اگر بخواهید خون شهدا را از امام جدا کنید هویت خون شهید از بین می‌رود این‌ها هویت‌های تاریخی هستند که به هم پیوند خورده اند و در مسیر تاریخی شکل گرفته اند.

خرازی خاطرنشان کرد: همه جای دنیا انقلاب ایران را با نام امام و ایدئولوژی او می‌شناسند تفکر و فلسفه سیاسی امام بود که در درون این مردم انگیزه ایجاد کرد و این انگیزه باعث یک تحول سیاسی اقتصادی در چهل سال قبل شد و این تداوم اندیشه‌های امام است که به ما به عنوان یک شاخص کلی در نفی استبداد و مبارزه با استعمار کمک می کند.
 
*برخی روشنفکران می خواهند بُعد مبارزه انقلاب با استعمار را نادیده بگیرند
نماینده سابق ایران در سازمان ملل  یادآور شد: متاسفانه برخی این دو موضوع را به نحوی برای خود مصادره می‌کنند نفی استبداد و استعمارمهمترین شعار انقلاب بود. در این بین حتی به نظر می‌رسد نفی استبداد قوی‌تر از نفی استعمار بود، اما روشنفکران می‌خواهند بعد مبارزه انقلاب با استعمار را قدری نادیده بگیرند و متعصبین بعد مبارزه آن با استبداد را نادیده بگیرند.
 
خرازی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس چه بخواهیم و چه نخواهیم ملت ایران این دو مقوله را از رفتار امام وام گرفتند و اگر این دو  را از انقلاب ایران جدا کنیم چیزی از آن باقی نخواهد ماند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار