آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۹۰۹۳

بازداشت یکی از رهبران مخالف سودان توسط شورای نظامی

شورای نظامی انتقالی در سودان به رغم وساطت اتیوپی برای برون‌رفت از بحران موجود در این کشور، یکی از رهبران ائتلاف الحریه و التغییر سودان را بازداشت کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، هنوز ساعتی از دیدار نخست‌وزیر اتیوپی با رهبران مخالف و شورای نظامی سودان نمی‌گذرد که رسانه‌ها از بازداشت یکی از این رهبران خبر داد.

خبرگزاری رویترز شامگاه جمعه (۱۷ خرداد) نوشت که نیرو‌های امنیتی سودان «محمد عصمت»، از رهبران ائتلاف «الحریه و التغییر» (آزادی و تغییر) خبر داد.

بازداشت عصمت بعد از آن صورت گرفت که وی به همراه یک هیأتی متشکل از رهبران این ائتلاف با «أبی احمد»، نخست‌وزیر اتیوپی در سفارت این کشور واقع در خارطوم، پایتخت سودان دیدار و گفتگو کرد.

نخست‌وزیری اتیوپی جمعه با هدف میانجی‌گری بین شورای انتقالی نظامی سودان و ائتلاف مخالف این شورا وارد این کشور شد و با طرفین دیدار و گفتگو‌های جداگانه‌ای انجام داد.

در همین ارتباط، منبعی در ائتلاف آزادی و تغییر سودان به رسانه‌ها گفت که این ائتلاف وساطت طرف اتیوپیایی را مشروط قبول کرده است.

وساطت اتیوپی در بحران پیش آمده بین نیرو‌های نظامی و احزاب سیاسی سودان بعد از آن شروع شد که شورای انتقالی سودان روز دوشنبه به مخالفان و متحصنان در نزدیکی مقر فرماندهی نیرو‌های مسلح سودان حمله کردند و طی این حمله بیش از ۱۱۰ نفر کشته و صد‌ها تن دیگر زخمی شدند.

منبع ائتلاف آزادی و تغییر به شبکه روسیا الیوم گفته است که این ائتلاف وساطت اتیوپی را می‌پذیرد ولکن شورای نظامی انتقالی قبل از آغاز هرگونه فرآیند گفت‌وگوی سیاسی باید از «جنایت» روز دوشنبه عذرخواهی کرده و حمله به معترضان و متحصنان را به عنوان جنایت به رسمیت بشناسد.

این ائتلاف همچنین از شوی انتقالی سودان خواسته همه افراد بازداشت شده و اسرای جنگی را آزاد کرده، فضای باز و آزاد ایجاد کرده و به قطع اینترنت پایان دهد. برداشتن موانع نظامی از سطح خیابان‌ها نیز جزو خواسته‌های مخالفان شورای نظامی سودان است.

نخست‌وزیری اتیوپی بعد از دیدار‌هایی که با طرفین در سودان داشت، گفت: «منافع تنگ‌نظرانه و طمع‌های سیاسی در حل بحران سودان جایی ندارد».

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، ابی احمد شامگاه جمعه طی بیانیه‌ای از افراد تأثیر گذار سیاسی در سودان خواست بدون توجه به طرف‌های غیرسودانی، تصمیم‌های خود آزادانه و با استقلالیت کامل بگیرند.

«عمر البشیر» رئیس‌جمهور سابق سودان ۲۲ فروردین در پی گسترش اعتراض‌های مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن شورای نظامی سودان قدرت را به دست گرفت که تا به امروز با خواسته معترضان برای انتقال قدرت به دولت مدنی مخالفت کرده است.

ائتلاف آزادی و تغییر اقدام شورای انتقالی نظامی سودان در قبضه کردن قدرت در دستان نظامی‌ها را «کودتا» خوانده و اعلام کرده که به اعتراضات مسالمت آمیز خود تا تحقق اهداف و تشکیل حکومت مدنی انتقالی ادامه خواهد داد.

سازمان ملل و سایر سازمان‌های حقوق بشری از اوضاع جاری در سودان ابراز نگرانی شدید کرده‌اند. اتحادیه آفریقا دیروز پنجشنبه اعلام کرد که تاز زمانی که شورای نظامی قدرت را به غیر نظامیان منتقل نکند، عضویت سودان در این اتحادیه تعلیق خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار