غلظت سم جیوه در ماهی Alosa spp در طول سواحل جنوبی دریای خزر، در پژوهش مشترک محققان دانشگاه حکیم سبزواری و علوم پزشکی سبزوار بررسی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن ملوندی، عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه حکیم سبزواری گفت: غلظت سم جیوه در ماهی Alosa spp در طول سواحل جنوبی دریای خزر، در پژوهش مشترک محققان دانشگاه حکیم سبزواری و علوم پزشکی سبزوار بررسی شد.
ملوندی در شرح این پژوهش گفت: مصرف ماهی به دلیل وجود امگا ۳، ویتامینهایی از قبیل: D.، B. ۱۲ و نقش آن در بهبود بیماریها توصیه شده است، اما در مقابل به دلیل اینکه یکی از راههای اصلی ورود برخی از عناصر سمی به بدن، مصرف ماهی است، مصرف گونههای آلوده توصیه نمیشود؛ بنابراین برای استفاده از انواع ماهیها تناقضات واضحی از جنبه فواید و مضرات آن وجود دارد. با توجه به اهمیت سلامت انسان، لازم است تا خطرهای احتمالی آلایندهها از طریق مصرف ماهی به طور علمی و جامع مورد ارزیابی قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: بنابراین با توجه به اهمیت سلامت ماهیها برای مصرفکنندگان و بهویژه افراد حساس (کودکان و زنان باردار)، در این تحقیق میزان غلظت عنصر سمی جیوه در بافت عضله ماهی Alosa spp. در طول سواحل جنوبی دریای خزر، میزان جذب روزانه و هفتگی عنصر جیوه و همچنین میزان مجاز مصرف این گونه ماهیها، ارزیابی خطرات سلامتی بالقوه (غذایی) برای انسان مورد بررسی قرار گرفته است.
گفتنی است، نتایج حاصل از این پژوهش در مقاله تحت عنوان «ارزیابی خطر بالقوه سلامت انسان به علت قرار گرفتن در معرض جیوه از طریق مصرف ماهی از گونه Alosa spp از دریای خزر جنوبی» در مجله معتبر Marine Pollution Bulletin از انتشارات ELSEVIER چاپ شده است. بر اساس ردهبندی تامسون رویترز این مجله جزء ۱۰ مجله برتر دنیا در این زمینه تحقیقاتی است.