آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۹۵۲۱

اساسنامه شرکت قطارهای حومه ای در هیات دولت تصویب شد

وزیر راه و شهرسازی، از تصویب اساسنامه شرکت قطار‌های حومه‌ای در هیات دولت خبر داد و گفت: به زودی این شرکت، با همکاری بخش خصوصی و شهرداری‌ها رونمایی خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محمد اسلامی در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی و صنایع وابسته، با بیان اینکه در سال‌های پس از انقلاب از توسعه ریلی غفلت شد؛ اما در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، توسعه زیرساخت‌ها و سیستم‌های حمل و نقل ریلی سرعت یافت و نرخ بهره برداری مردم از ظرفیت ریلی رو به رشد، گفت: باید سرعت توسعه زیرساخت‌ها را حفظ کرده و استان‌های مختلف را از بخش ریلی بهره‌مند کنیم.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: باید برای مسیر‌های ترانزیتی علاوه بر دو خطه سازی این مسیرها، خطوط ترانزیتی جدیدی تعریف شود تا ریل به مراکز و چشمه‌های بار رسیده و از طریق حمل و نقل ریلی، صادرات کالا‌های ما افزایش یابد.

وی افزود: دوران محرومیت و جاماندگی صنایع ساخت و توسعه ریلی ما طولانی بوده است؛ از این رو، باید تولید داخل محصولات ریلی را با رعایت استاندارد‌ها و همچنین ضوابط تولید رقابت پذیر، برای کسب بازار‌های منطقه و جهانی تقویت کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تخصیص دو هزار میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی شرکت‌های تولید واگن، اظهار داشت: قرار است از محل این اعتبار، ۹ شرکت سازنده واگن با ۱۶ شرکت بهره بردار مرتبط شده تا از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه به توسعه ساخت واگن منجر شود.

اسلامی با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای تأمین اعتبار صنایع ریلی یادآور شد: منابع بازار سرمایه علاوه بر اینکه سهل الوصول‌تر از تسهیلات بانکی است، از این تسهیلات ارزان‌تر هم خواهد بود.

وی درباره قطار‌های پرسرعت، خاطرنشان کرد: باید وارد حوزه قطار‌های پرسرعت شویم و فکر نکنیم که اگر قطار پرسرعت بالای ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت احداث می‌شود این تفکر حاکم شود که سایر قطار‌ها با همان سرعت قبلی باشند چرا که اگر قصد داریم به پروژه جهانی چین به عنوان «یک راه یک حرکت» و با سرمایه گذاری ۲۶۴ هزار میلیارد دلاری چین بپیوندیم و قصد حضور در این کمربند جهانی را داشته باشیم باید زیرساخت‌های ما نیز آمادگی ورود به این پروژه را داشته باشد تا قطار‌ها با سرعت بالاتری تردد کنند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، تصریح کرد: اجرای این ماده قانونی باید به گونه‌ای باشد که بخش خصوصی از سرمایه گذاری با بازدهی بالا در بخش ریلی استقبال کند. در غیر این صورت شرکت‌های ریلی خصوصی مجبورند برای آنچه درآمد و هزینه‌های آن‌ها به نقطه سر به سر برسد، از کیفیت خدمات خود به مردم بکاهند که این اشتباه است بلکه باید به سمتی برویم که مردم میان کیفیت خدمات ارائه شده از سوی شرکت‌های ریلی، شرکت مورد نظر خود را انتخاب کنند.

اسلامی با بیان اینکه اساسنامه شرکت‌های حمل و نقل ریلی تصویب شده و به زودی از آن رونمایی می‌شود، اظهار داشت: با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری پس از راه اندازی شرکت قطار‌های حومه ای، سهم ریل در حمل و نقل حومه‌ای ارتقاء خواهد یافت. با این اقدام با ترافیک آزار دهنده و آلایندگی‌های زیست محیطی و صوتی کلان شهر‌ها مقابله خواهیم کرد.

وی افزود: به این منظور باید شبکه حمل و نقل مویرگی بامحوریت حمل و نقل ریلی در حاشیه کلان شهر‌ها ایجاد شود. مردم نیز چنین سیستم‌هایی را دوست دارند و از آن استقبال می‌کنند. مدل مالی مناسبی برای قطار‌های حومه‌ای تعریف شود تا بدون استفاده از یارانه‌های دولتی، تأمین مالی شوند.

وزیر راه و شهرسازی به موضوع تولید ریل در داخل اشاره کرد و گفت: تولید ریل ملی از سوی شرکت‌های فولادی آغاز شده هرچند مطالعات ساخت ریل در داخل ۱۰ تا ۱۵ سال طول کشید، اما شرکت‌های فولادی ما از شرکت راه آهن و شرکت ساخت سفارش تولید گرفتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار