مدیرعامل راهآهن گفت: با تکمیل خط آهن شلمچه ـ بصره و در ادامه اتصال بندر امام خمینی (ره) به خرمشهر، این بندر از طریق ریل به بندر لاذقیه سوریه متصل میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست سهجانبه همکاریهای حمل و نقل جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عراق و جمهوری عربی سوریه امروز در شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران با حضور مدیرعامل راهآهن ایران و روسای راهآهن عراق و سوریه و همچنین مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در حال برگزاری است.
در این مراسم مدیرعامل راهآهن با اشاره به اتصال ریلی خرمشهر به شلمچه با پیمانکاری و سرمایهگذاری مشترک دولت و بنیاد مستضعفان اظهار داشت : همچنین اتصال بندر امام خمینی (ره) به بندر خرمشهر از طریق ریل به زودی عملیاتی میشود که فاز اول آن در خرمشهر آغاز شده است.
سعید رسولی افزود: اهمیت این کریدور با اتصال بندر امام خمینی (ره) به خرمشهر چند برابر خواهد بود.
وی تاکید کرد: به زودی شاهد اتصال ریلی بندر امام خمینی (ره) به بندر لاذقیه سوریه خواهیم بود.
مدیرعامل راهآهن اظهار داشت : توسعه حمل و نقل ریلی، افزایش ترانزیت، توسعه صادرات و واردات و نحوه اتصال راه آهن شلمچه به بصره از مواردی است که در جلسه امروز بررسی میشود.
رسولی خاطرنشان کرد: در این نشست سند جامعه سه جامعه در حوزه حمل و نقل ریلی بین سه کشور ارائه شده است که اهم محورهای این سند در حوزه توسعه حمل و نقل ریلی بین این سه کشور خواهد بود، تا بتوانیم با اتصال راه آهن شلمچه به بصره حلقه مفقوده اتصال خطوط ریلی بین سه کشور توسط ایران، عراق و سوریه کامل شود.
وی ادامه داد: بدون شک راه آهن نماد و کلیدواژه توسعه هر کشور است و ایمنی و آسایش، برند راه آهن است.
مدیرعامل راهآهن اظهار داشت : ایران، سوریه و عراق سه کشور همسایه مهم منطقه هستند و تاکنون همکاریهای خوبی داشتهاند و امیدواریم در این نشست سه جانبه همکاریهای حمل و نقلی بتوانیم توافقنامههای خود را در این زمینه عملیاتی کنیم.
رسولی اضافه کرد: اتصال ریلی و برقراری کریدورهای ترانزیتی بین سه کشور خواسته مقامات عالیرتبه و ملتهای سه کشور است و این مسئولیت ما را در این زمینه به عنوان متولیان حمل و نقل ریلی بسیار سنگین کرده است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بر توسعه حمل و نقل ریلی تاکید دارند و به همین منظور راه آهن ایران توسعه کریدورهای ترانزیتی با کشورهای همسایه را در دستورکار قرار داده است.
مدیرعامل راهآهن اظهار داشت : در نشست سهجانبه همکاریهای حمل و نقل بین ایران، عراق و سوریه برخی از مسائل میتواند به صورت دوجانبه بین ایران و عراق یا ایران و سوریه بررسی شود. هدف بزرگ ما در این نشست اتصال راه آهن شلمچه ـ. بصره است و این پروژه بزرگ مرزی قرار است توسط بنیاد مستضعفان تکمیل شود و راه آهن به عنوان بهرهبردار با سابقه بیش از ۹۰ سال اجرای این پروژه را تضمین میکند تا با همکاری شرکت ساخت و راه آهن این پروژه بزرگ ریلی به سرعت اجرا شود.
رسولی گفت: ما آمادهایم هرگونه اطلاعات موردنیاز در باره این مورد و بنیاد مستضعفان را در اختیار طرف عراقی قرار دهیم.
بنا بر این گزارش طرف عراقی در مورد سرمایهگذاری و شراکت بنیاد مستضعفان در این پروژه از مدیرعامل راه آهن سوال کرد که رسولی گفت: رئیس بنیاد مستضعفان از مدیران ارشد خوشنام جمهوری اسلامی ایران است. بنیاد مستضعفان از قویترین شرکتها و نهادها در ایران است و بزرگترین بنیاد اقتصادی متعلق به بنیاد مستضعفان است.
رسولی تاکید کرد: راه آهن به عنوان دستگاه بهرهبردار ضمانت این پروژه را پذیرفته و تضمین میکنیم که با جدیت این پروژه را پیگیری کنیم.