آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۰۱۵۲

حربه جدید پکن علیه واشنگتن / چین صادرات مواد معدنی نایاب را کاهش داد

در پی تشدید تنش تجاری بین چین و آمریکا چینی‌ها اعلام کرده بودند صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا را کاهش خواهند داد آمار‌ها نشان می‌دهد که صادرات ۱۷ عنصر کمیاب چین ۱۶ درصد کاهش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، آمار‌های گمرکی چین که توسط روزنامه سوث چاینا مورنینگ منتشر شده نشان می‌دهند بین ماه‌های آوریل و می‌ صادرات ۱۷ ماده معدنی کمیاب توسط چین با ۱۶ درصد کاهش از ۴ هزار و ۳۲۹ تن به ۳ هزار و ۶۴۰ تن رسیده است.

در پی تشدید تنش تجاری بین چین و آمریکا و بالا گرفتن جنگ تعرفه‌ای بین دو کشور چین گفته بود که صادرات مواد معدنی کمیاب به آمریکا را کاهش خواهد داد.

پیشتر مقامات پنتاگون و وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کردند به دنبال قرارداد با دیگر تولید کنندگان مواد معدنی کمیاب در جهان هستند تا وابستگی آمریکا به مواد کمیاب معدنی چین را به عنوان مواد استراتژیک کاهش دهند.

کاهش صادرات مواد معدنی کمیاب توسط چین در ماه می‌نشان می‌دهد که صادرات این کشور در ۵ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۲ درصد کاهش یافته و به ۱۹ هزار و ۲۶۵ تن رسیده است.

آمریکا و بسیاری از دیگر کشور‌های جهان به شدت به مواد معدنی کمیاب که توسط چین تولید می‌شوند وابسته هستند.

بنا به گزارش سازمان زمین‌شناسی آمریکا کشور‌های آسیایی با تولید ۱۲۰ هزار تن مواد معدنی کمیاب معادل ۷۰ درصد کل این مواد در جهان طی سال ۲۰۱۸ را تولید کرده‌اند.

در مقابل آمریکا که به شدت به واردات مواد معدنی کمیاب وابسته است و ۸۰ درصد نیاز خود در این زمینه را از واردات تامین می‌کند تنها در سال ۲۰۱۸ توانسته است ۱۵ هزار تن از این مواد را تولید کند.

بنا به آخرین آمار ارائه شده از سوی کمیسیون تجارت بین‌الملل آمریکا این کشور ۵۹ درصد کل مواد معدنی کمیاب مورد نیاز خود در سال ۲۰۱۸ را با ارزش ۹۲ میلیون دلار از چین وارد کرد.

*موادی که به سرعت ترکیب شده یا اکسید می‌شوند

مواد معدنی کمیاب به موادی گفته می‌شود که در هسته زمین به وفور یافت می‌شوند، اما استخراج آن‌ها به دلیل ترکیب شدن سریع آن‌ها با مواد دیگر و یا اکسید شدن بسیار سخت، پرهزینه و از نظر زیست‌محیطی برای اطراف محل استخراج مضر هستند.

مواد فلزی معدنی کمیاب برای فناوری‌های مدرن دفاعی کنونی و تجهیزات با فناوری بالا بسیار حیاتی بوده و از تولید سامانه‌های موشکی، راداری و لیزری گرفته تا صفحات نمایشگر، گوشی‌های هوشمند، خودرو‌های الکتریکی، روشنایی و دیگر تجهیزات الکترونیکی به این مواد وابسته هستند.

هفته گذشته پنتاگون تائید کرد که در حال مذاکره با دیگر کشور‌ها و شرکت‌های تولید کننده مواد معدنی کمیاب از جمله شرکت مکانگو ریسورسز مالاوی و رینبو بروندی است تا وابستگی آمریکا به این مواد تولیدی چین را کاهش دهد.

در عین حال وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده که در حال اجرای سیاست‌هایی برای کاهش آسیب‌پذیری استراتژیک آمریکا به دلیل وابستگی به واردات عناصر معدنی از چین است.

کاهش صادرات محصولات معدنی چین در پی تشدید تنش بین این کشور و آمریکا و شدت گرفتن احتمال اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات ۳۰۰ میلیارد دلار کالا از چین به آمریکا رخ داده است.

پکن در تقابل با این سیاست آمریکا بر واردات ۶۰ میلیارد دلار کالا از آمریکا تعرفه اعمال کرده است.

ماه گذشته میلادی رسانه‌های چینی اعلام کردند که پکن احتمالا به سمت محدود کردن صادرات محصولات معدنی کمیاب به آمریکا خواهد رفت و این اقدام بخشی از سیاست چین برای مقابله با اقدامات آمریکا خواهد بود.

بر اساس طبقه‌بندی دولت چین مواد معدنی کمیاب منابعی استراتژیک محسوب شده و حدود یک قرن است که اکتشاف و استخراج آن را تحت نظارت شدید قرار داده است.

جین کندی مدیر مؤسسه مشاوره‌ای THREE هشدار داده است که توقف صادرات این مواد از چین به آمریکا می‌تواند به خاموش شدن خط تولید تمام خودروها، کامپیوترها، گوشی‌های هوشمند و خطوط تولید هواپیما در خارج چین منجر شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار