در حالی قیمت مواد اولیه تولید افزایش یافته و هزینههای تولید بالا رفته که دولت و وزارت صنعت، سیاست مشخصی برای کاهش هزینه تولید در سال رونق تولید ندارند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با نزدیک شدن به روزهای پایانی خردادماه امسال هنوز اقدام اجرایی مشخصی برای تحقق شعار "رونق تولید" به کارگرفته نشده و وزارتخانههای مختلف همچنان درصدد تدوین برنامه یا ارائه دستورالعملهایی برای اجرایی شدن این شعار هستند، اما در عمل هنوز تولیدکننده با تصمیم کاربردی برای رفع مشکلات روبرو نشده است.
در حال حاضر قیمت مواد اولیه برای اکثر واحدهای تولیدی افزایش پیدا کرده، اما هنوز یک سیاست روشن از سوی وزارت صنعت و یا دولت برای کاهش هزینهها اعلام نشده است.
این مشکلات عاملی شده تا صنایع مختلف مدام خواستار تغییر قیمت انواع محصولات خود باشند، اما از طرف دیگر تولیدکنندگان مواد اولیه داخلی نیز خواستار افزایش قیمتها هستند. علاوه بر این تولیدکنندگان در خریدهای خارجی باید خود را از کشور دیگری معرفی کنند تا بتوانند محصول خود را با چندین واسطه از تأمین کننده خارجی خریداری کنند.
یکی از تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور در همین ارتباط میگوید: با هزار زحمت محمولهای را از یک کشور خریداری کردم، اما به دلیل نداشتن مدارک کافی محموله به کشور فروشنده برگشت پیدا کرد و ما مجبور شدیم خریدار دیگری از کشور دیگر به فروشنده خارجی معرفی کنیم تا در نهایت بتوانیم محموله را به گمرکات کشور خود برسانیم. اما جالب اینجاست گمرک اعلام میکند ارزش محموله بیش از خوداظهاری شماست و نمیتوانید آنرا ترخیص کنید. از طرف دیگر خط تولید ما معطل این مواد اولیه است که اگر مواد نرسد مجبور به تعطیلی یکی از خطوط تولید خود هستیم.
وی افزود: علاوه براین در تأمین مواد اولیه داخلی نیز هر روز حجم مشکلات ما اضافه میشود. قیمت مواد پتروشیمی، فولاد و ... همه در حال افزایش است، اما نمیدانیم چرا دولت در این رابطه هیچ کمکی به تولیدکننده داخلی نمیکند؟ ما چگونه میتوانیم مواد اولیه را گران خریداری کنیم و در نهایت محصولی ارزان در اختیار مشتری قرار بدهیم.
به اعتقاد این تولیدکننده برای خریدهای خارجی به کشورهای همسایه درخواستهای متعددی فرستادهایم، اما آنها هم به تبعیت از تحریمها به زحمت حاضر به معامله با ما هستند و ما مجبوریم برای خریدهای خود به حربههای مختلفی متوسل شویم. امروز ما نیازمند یک سیاست روشن هستیم و دولت نباید مدام خبر از تدوین برنامه دهد.