معاون آموزشی و مدیر امور آموزشی دانشگاه اصفهان از افزایش سنوات رایگان دانشجویان دانشگاه اصفهان خبر داد.
یه گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یوسف شاقول، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و بیدرام مدیر امور آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه از افزایش سنوات رایگان دانشجویان دانشگاه اصفهان خبر داد.
شاقول افزود: دانشگاه هیچ گاه قصد درآمدزایی از طریق آیین نامهها و تبصرههای آموزشی را نداشته و حتی در بسیاری موارد جهت مساعدت به دانشجویان سعی شده که شهریه دانشجویان صفر یا تعدیل گردد.
معاون آموزشی و مدیر امور آموزشی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: طبق سوابق موجود و شیوه نامههای قدیمی در آموزش، مشخص است که موضوع اخذ شهریه برای دروس مردودی و حذف اضطراری به سالهای خیلی قبل بر میگردد؛ به طوریکه تا همین چند سال اخیر حتی برای اخذ مجدد درسی که دانشجو مجبور به حذف پزشکی شده بود، شهریه دریافت میشد که از ابتدای سال ۹۶ تاکنون برای اخذ مجدد درس یا دروسی که حذف پزشکی شده است هیچ شهریهای دریافت نمیشود. از آنجایی که طبق مقررات و آیین نامههای وزارتی، آموزش رایگان برای دانشجویان در هر دوره تحصیلی فقط یکبار امکان پذیر است؛بنابراین منطقی است که اگر دانشجویی در درسی نمره قبولی کسب نکند یا آن درس را حذف کند، شهریه اخذ مجدد آن بر عهده شخص دانشجو است و این موضوع در تبصرههای همان مواد آموزشی (مثل تبصره ماده ۵ آیین نامه یکپارچه سال ۹۷) به صراحت بیان شده است.
وی تاکید کرد: اما حوزه معاونت آموزشی جهت مساعدت به دانشجویان به هیات امناء پیشنهاد داده است که دانشجو در این خصوص یکبار از پرداخت شهریه معاف شود؛ یعنی اگر دانشجو بخواهد درس یا دروسی که مردود شده و یا درس یا دروسی را که حذف (اضطراری) کرده برای اولین بار تکرار کند، از پرداخت شهریه معاف است ولی اگر مجدداً حذف کند یا مردود شود برای اخذ مجددش باید شهریه پرداخت کند که امری منطقی است، چون دانشگاه نمیتواند به تعداد دفعاتی که دانشجو مردود میشود و یا درس را حذف میکند هزینه پرداخت کند. در واقع، طبق این پیشنهاد اگر دانشجو درسی را برای بار سوم اخذ نماید مشمول پرداخت شهریه میشود که طبق آمار موجود تعداد این دانشجویان زیاد نیست.
بیدرام مدیر امور آموزشی دانشگاه نیز اظهار داشت: در خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی، با اینکه در تبصره ماده ۵ آیین نامه یکپارچه ۹۷ و همچنین در آیین نامههای ارشد ۹۴ و دکتری ۹۵ به صراحت به موضوع شهریه اخذ مجدد دروس مردودی یا حذف شده اشاره دارد، ولی دانشگاه در پیشنهاد اخیر خود درخواست کرده که دانشجویان تحصیلات تکمیلی در صورت اخذ مجدد دروس مردودی یا حذف شده فقط درصدی از شهریه متغیر درس را پرداخت نمایند. چون همانطور که میدانید این شهریه قبلاً کامل بود و حوزه معاونت آموزشی با اینکه کمتر اعتراضی در این موضوع از طرف دانشجویان داشت، خود راساً این پیشنهاد را ارسال کرده و پیگیر است که به محض تصویب در هیات امناء آن را اجرایی کند.
وی افزود: سنوات رایگان دانشجویان کارشناسی هم در آیین نامه ۹۳ و هم در آیین نامه یکپارچه ۹۷ هشت (۸) نیمسال قید شده است، ولی دانشگاه این سنوات را به ۹ نیمسال افزایش داده و لذا دانشجوی کارشناسی دانشگاه اصفهان در حال حاضر از ۹ نیمسال تحصیل رایگان برخورددار است.
بیدرام ادامه داد: سنوات رایگان دانشجویان کارشناسی ارشد در آیین نامه ۹۴ پنج (۵) نیمسال و در آیین نامه یکپارچه ۹۷ چهار (۴) نیمسال در نظر گرفته شده است ولی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان در حال حاضر نه تنها از ۵ نیمسال سنوات رایگان برخوردار است بلکه در ترم ۶ که سنوات مازاد دانشجو است و باید شهریه آن را کامل پرداخت نماید، ۵۰ درصد شهریه ثابت یک دانشجوی نوبت دوم و آنهم به صورت روزشمار پرداخت میکند.
مدیر امور آموزشی دانشگاه در ادامه گفت: سنوات رایگان دانشجویان در آیین نامه ۹۵ نه (۹) نیمسال و در آیین نامه یکپارچه ۹۷ هشت نیمسال در نظر گرفته شده است ولی دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان در حال حاضر نه تنها از ۱۰ نیمسال سنوات رایگان برخوردار است بلکه در ترم ۱۱ و ۱۲، ۳۰ درصد شهریه ثابت یک دانشجوی نوبت دوم را به صورت روزشمار پرداخت میکند و اگر نیاز به تمدید سنوات در نیمسال ۱۳ و ۱۴ پیدا کند و کمیسیون موارد خاص دانشگاه یا استانی به وی اجازه دهد، دانشجو ۶۰ درصد شهریه را به صورت روزشمار پرداخت میکند که این مساعدتها برای این است که دانشجو با آرامش بیشتر فرصت داشته باشد مقالات با کیفیت بالاتری از رساله خود استخراج کند.
وی تاکید کرد: پس همانطور که ملاحظه میکنیم ۸ نیمسال ذکر شده در آیین نامههای وزارتی، در دانشگاه اصفهان حتی ممکن است با هماهنگی امور پژوهشی دانشگاه تا ترم ۱۴ هم تمدید شود و این مساعدت کمی نیست. مضافاً اینکه قبلا دانشجوی دکتری پس از اتمام سنوات رایگان (که در حال حاضر ۱۰ نیمسال است) میبایست درخواست کمیسیون میداد ولی جهت مساعدت به دانشجویان، فایل آنها تا نیمسال ۱۲ باز است و نیازی به ارسال درخواست پیشخوان ندارند و شهریه ۳۰ درصدی روز شمار خود را هنگام دفاع پرداخت مینمایند.
شاقول در خصوص برخی از تمهیدات و تسهیلات حوزه معاونت آموزشی برای دانشجویان را به شرح زیر اعلام کرد:
۱. قبلاً برای دانشجوی شهریه پردازی که بنابه دلائلی مشمول مرخصی یا حذف ترم بدون احتساب میشد شهریه ثابت آن نیمسال دریافت میشد که در حال حاضر با پیشنهاد حوزه معاونت آموزشی و تصویب هیات امنا دانشجو از پرداخت شهریه آن نیمسال معاف است.
۲. قبلاً برای دانشجویان ی که در یک نیمسال به فرصت مطالعاتی اعزام میشدند یک نیمسال سنوات در نظر گرفته میشد که در حال حاضر جهت تشویق دانشجویان دکتری برای استفاده از این فرصت و پیشرفت و ارتقای سطح رسالههای آنها، آن نیمسال به عنوان یک نیمسال بدون احتساب در سنوات در نظر گرفته میشود.
۳. دانشجویان شهریه پرداز در هنگام ثبت نام صرفاً شهریه ثابت را پرداخت میکنند و شهریه متغیر آن نیمسال را با شهریه ثابت نیمسال بعد پرداخت میکنند. ضمن اینکه بعضا مشاهده میشد که دانشجوی شهریه پرداز پس از واریز وجه و یا حتی حضور در کلاسها از تحصیل انصراف میداد و مسلماً، چون شهریه ثابت را پرداخت کرده بود، باید به همان صورت تسویه حساب میکرد ولی باز هم جهت مساعدت به این دانشجویان اگر این انصراف تا تاریخ مشخصی که در مصوبه هیات امنا ذکر شده صورت گیرد، مبلغی از آن شهریه به دانشجو مسترد میگردد.
۴. در مراجعات دانشجویان روزانه متوجه شدیم که آنها گمان میکنند در صورت انصراف از تحصیل باید به دانشگاه جریمهای پرداخت کنند که باید عرض شود، دانشگاه بابت انصراف دانشجوی روزانه هیچ هزینهای دریافت نمیکند ولی اگر دانشجو بخواهد مدارک قبلی خود را که در پرونده به صورت امانت نگهداری میشود، دریافت نماید باید هزینه آموزش رایگان این مدت خود را در سامانه وزارت علوم تسویه کند و دانشگاه اصفهان هیچ نقشی در وصول اینگونه مبالغ ندارد.
۵. همانطور که میدانید دانشجویان کارشناسی در صورت کسب ۳ ترم مشروطی محروم از تحصیل میشوند. قبلاً خواه دانشجو شرایط خاص داشت خواه نداشت، درخواستش به کمیسیون موارد خاص ارجاع و یک ترم به دانشجو فرصت داده میشد تا وضعیت تحصیل خود را بهبود بخشد ولی این نیمسال همراه با اخذ شهریه بود که از ابتدای سال ۹۶ این موضوع ساماندهی شد و اگردانشجو شرایط خاص داشته باشد نه تنها فرصت یک ترم به ایشان داده میشود بلکه از پرداخت شهریه هم معاف میشود و این نشان میدهد که دانشگاه به فکر درامدزایی از این طریق نیست وگرنه هستند دانشجویان کارشناسی که در شرف اخراجی قرار دارند و حاضرند با پرداخت شهریه ادامه تحصیل دهند ولی دانشگاه هیچگاه کیفیت آموزشی خود را فدای اینگونه مسائل نمیکند.
بیدرام در پایان تصریح نمود: همانطور که ذکر شد این دانشگاه هیچگاه به دنبال درامدزایی از این طریق نبوده و در بسیاری موارد قبل از اینکه درخواست دانشجویان به این حوزه برسد پیشنهادات خود را برای تعدیل موارد بالا به هیات امنا ارسال کرده و آنجا هم معمولاً با پیشنهادات دانشگاه موافقت شده و خواهد شد. همچنین باید تاکید کنیم که هیچ دانشجویی به دلیل عدم پرداخت شهریه محروم از تحصیل نشده و همواره با راهکارهایی که همکاران واحد حسابداری و اداره آموزش ما اتخاذ میکنند مشکل دانشجو را به نحوی مرتفع میکنند.
با سلام اظهار نظر در خصوص مساعدت با دانشجویان کاملا کذب است و بنده به عنوان دانشجوی دانشگاه اصفهان این مسئله رو با طور کامل تکذیب میکنم. لطفا اصلاح شود.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.