به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت: این کشور در تلاش است تا ائتلافی دریایی متشکل از چند کشور برای «حراست از آزادی تردد» در خلیج فارس و تنگه هرمز تشکیل دهد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این مقام آمریکایی که در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت میکرد، در این رابطه گفت: «هدف، ایجاد بازدارندگی فعال است، چراکه ایرانیها میخواهند بروند و هر کاری میخواهند انجام دهند و بعد بگویند که "ما این کار را نکردیم. " ما میدانیم آنها چه کردهاند.»
اظهارات این مقام آمریکایی ساعاتی پس از آن مطرح میشود که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا برای آنچه که تلاش جهت «اطمینان از همسویی راهبردی» علیه ایران توصیف شده، به عربستان سعودی سفر کرد. وی در این سفر آزادی تردد در خلیج فارس را یکی از اولویتهای این کشور برشمرد و گفت: لازم است که اطمینان حاصل شود که تردد از تنگه هرمز بدون مانع صورت میگیرد.
مقام آمریکایی مورد استناد رویترز، با بیان اینکه هدف از تشکیل ائتلاف این است که از «کلیه ترددهای دریایی مراقبت شود»، گفت: کشتیهای آمریکایی نیز در این ائتلاف «دیدبان» مشارکت خواهند داشت. به گفته وی، کشورهای مختلف، هم به صورت عملی و هم از طریق تأمین هزینه مالی، در این ائتلاف شرکت میکنند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا امروز با بیان اینکه چین و ژاپن بخش عمده نفت خود را از خلیج فارس تأمین میکنند و واشنگتن نیاز چندانی به نفت این منطقه ندارد، گفت: کشورهای دیگر باید از آزادی انتقال نفت از این مسیر اطمینان حاصل کنند و ضرورتی برای حضور آمریکا در این منطقه وجود ندارد.
با این وجود، امروز پنتاگون اعلام کرد که یک فروند کشتی آبی-خاکی این کشور به ناوگان دریایی آمریکا در خلیج فارس پیوسته است.
در چند هفته اخیر ۶ نفتکش در دریای عمان هدف حملات ناشناس قرار گرفتهاند و آمریکا نیز در پاسخ، ایران را به نقشآفرینی در این حوادث متهم کرده است. آمریکا در حالی به این بهانه بر حضور نظامی خود در منطقه افزوده که حتی متحدان واشنگتن از جمله ژاپن نیز در مورد صحت ارزیابی آمریکا ابراز تردید کردهاند.