همدلی مدعی است چند تن از خبرنگاران حامی دولت، قربانی افشاگری در خصوص محمد شریعتمداری در دوران تکیه زدن بر صندلی وزارت صنعت شدهاند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ گویی درگیری در جناح اعتدال و اصلاحات به اوج خود نزدیک میشود؛ صبح امروز روزنامه اصلاحطلب «همدلی» در تیتری عجیب با حمله وزیر کار، وی و ۲ مشاور او را تشبیه به اژدهای هفت سری کرد که خبرنگاران را میبلعند! همدلی مدعی است چند تن از خبرنگاران حامی دولت به ویژه یکی از خبرنگاران روزنامه پرحاشیه شرق، قربانی افشاگری در خصوص محمد شریعتمداری در دوران تکیه زدن بر صندلی وزارت صنعت شدهاند. همدلی در این خصوص نوشته است: سال گذشته وزارت صمت، مناقشهبرانگیزترین وزارتخانه دولت روحانی بود. این وزارتخانه، در دو پرونده فساد تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی و واردات غیر قانونی خودرو، مورد سوءظن قرار گرفت. ایسنا در این زمینه تابستان سال گذشته نوشت: «با وجود هشدارهای داده شده مبنی بر شفافسازی لیست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، وزارت صمت، تنها به انتشار اسامی ثبت سفارشکنندگان خودرو در سال ۹۶، اکتفا کرد» و لیست ارزبگیران دولتی، با باز شدن پرونده دیگری از ابهام فساد این وزارتخانه پرحاشیه، به سایه رفت. ماجرای افرادی که در چند ماه ابتدایی سال ۹۷، ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات گرفته بودند، همچنان پرحاشیه پیش میرفت که مشکلات و ابهامات مساله ثبت سفارش خودرو، روی کار آمد. ماجرا از این قرار بود که درست در زمانی که ثبت سفارش واردات خودرو ممنوع شد، حدود شش هزار و ۴۰۰ خودرو در همان زمان ثبت سفارش شد که به دلیل بسته بودن سایت، تخلف محسوب میشد. وقتی که مسئله پرونده واردات غیرقانونی این خودروها پرهیاهو شد، محمد شریعتمداری، وزیر صمت وقت، به جای پاسخگویی به رسانهها در این زمینه دو کار انجام داد. در برنامه حالا خورشید حاضر شد و تریبونی برای دفاع از خود یافت و حملات ملیحی هم به وزیر ارتباطات کرد؛ «وزارت ارتباطات هم در این میان خواهان شفاف سازی بود که البته این وزیر جوان درخواست خود را به خوبی مطرح نکرد. در واقع برای برقراری اعتدال و بررسی شفافیت، به جای لیست تخصیصها باید لیستی از تامین ارزها منتشر میشد. برای عده ایی تامین ارز میشود و مردم باید آنها را بشناسند و بدانند که چه افرادی از این مزیت بهره میبرند».
این روزنامه در ادامه مدعی شد: دوم مرداد ماه سال گذشته بود که محمد شریعتمداری، وزیر سابق وزارت صمت، در این برنامه تلویزیونی، گفت: «ثبت سفارش خودرو در سال گذشته توسط وزیر وقت صنعت (نعمتزاده) متوقف شده که این دستور غیر قانونی بوده است». آنطور که شریعتمداری در این برنامه گفت: «ممنوعیت ثبت سفارش توسط نعمتزاده، در دستورالعملها اقدامی غیر قانونی محسوب میشود، چراکه توقف ثبت سفارش به دستور مقاماتی بالاتر از وزیر وقت باید صورت بگیرد». او در ادامه توضیح داد: «افرادی که قبل از بسته شدن سایت ثبت سفارش خودروهایی را ثبت کردند و یا آماده تحویل داشتند از رانت برخوردار شدند از اینرو درآمدهای کلان و هنگفتی در جیب عدهای خاص و مشخص وارد شد. جای این سوال مطرح است که چرا مسئولان وقت با تدبیر مشخصی از به وجود آمدن این رانت جلوگیری نکردند و برای اینکه درآمدهای هنگفتی که یک شبه به وجود آمد در جیب عدهای محدود و خاص واریز شود باید برنامه مدونی تدوین میشد که به حساب خزانه داری کشور بازگردد.» هر چه که بود شریعتمداری انگشت اتهام را به سمت نعمتزاده نشانه گرفت و ادعا کرد که محمدرضا نعمتزاده در بستن سایت ثبت سفارش تخلف کرده است.
روزنامه همدلی با چرخاندن تیغ تیز اتهام به سوی یکی از مشاوران و همراهان شریعتمداری افزود: «پارسال وقتی قاچاق هزاران خودرو لو رفت، شریعتمداری جای پاسخ به رسانهها، مصاحبهای اختصاصی کرد مردم، اما نمیدانستند سوالکننده کسی نیست جز مشاور ارشدش! شریعت نه تنها مجازات نشد بلکه وزارت مهمتری گرفت حالا در تصاویر اجلاس دیدمش، پشتش نشسته، با سمت جدیدش: مشاور وزیر کار!»، این توییت محمد مساعد، همان روزنامهنگاری است که بر اساس اظهاراتی که از برخی منابع آگاه منتشر شده، به دلیل فشارهای وارد شده از سوی اطرافیان شریعتمداری، ناچار به استعفای داوطلبانه از روزنامه شرق شده است. نکته قابل توجهی که در این توییت وجود دارد، انتشار چندین تصویر است که نشان میدهد دکتر فیاض زاهد که خود را روزنامهنگار و استاد دانشگاه معرفی کرده، مشاور ارشد شریعتمداری است. در یکی از عکسهای منتشر شده که مربوط به آبان ماه سال ۹۷ است، دکتر فیاض زاهد، روزنامه نگار و استاد دانشگاه معرفی شده، اما در عکس بعدی که در تاریخ دوم مرداد ۹۷ منتشر شده، دکتر زاهد مشاور ارشد شریعتمداری معرفی شده و در کنار وزیر صمت سابق در حال بازدید از تحریریه صمت است. در تصویر دیگر نیز که در تاریخ سه تیر منتشر شده، در کنفرانس بینالمللی کار دکتر زاهد درست در پشت سر شریعتمداری نشسته است. بعدها که از وزیر صمت درباره علت واردات غیر قانونی خودروهای خارجی سوال شد، نکته قابل توجه این بود که شریعتمداری به جای مصاحبه با خبرنگاران دیگر رسانهها، با همین فرد یعنی دکتر زاهد، مصاحبه کرده که گفته میشود مشاور شریعتمداری بوده است. یعنی وزیر سابق با مشاور خودش مصاحبه کرد. سوال این بود که اصلا از دل چنین مصاحبهای چه چیزی بیرون میآید؟
همدلی با ادعای قربانی شدن خبرنگار روزنامه شرق از فرد جدیدی نام میبرد و مینویسد: پرونده این ماجرا سر دراز دارد. با پیگیری توییتهای منتشر شده در زمینه افشاگریها در کارنامه شریعتمداری، نام فرد دیگری به میان میآید به نام پیام برازجانی. فردی که در توییتر خود را روزنامهنگار و دانشآموخته سیاست معرفی کرده، در پاسخ به توییت محمد مساعد که در توییتی به فساد موجود در وزارت صمت در زمان تصدیگری شریعتمداری اشاره کرده بود، اینطور توییت کرده: «افشاگری با شفافیت مرز باریکی دارد، اولی برای منافع گروهی و دومی برای منافع ملی است، حتی با پوز افشاگری و اژدهای هفت سر فساد هم میتوان به دنبال منافع بود، وقتی حمله از جناحین با فیاضزاهد جواب نداد، حمله مستقیم شد، اما از قضا سرکنگبین صفرا فزود.». ماجرا از این قرار بود که شریعتمداری در حالی که عملکردش در وزارت صمت به شدت زیر سوال بود، به وزارتخانه بسیار ثروتمند یعنی وزارت کار رفت. نکته عجیب این بود که شریعتمداری با وجود اینکه شبهاتی در مدرک وی مطرح شد و طی نامهای که معاونت حقوقی و مجلس وزارت علوم به معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، ارسال شده بود، مدرک تحصیلی دو تن از وزرا که یکی از آنها شریعتمداری بود، زیر سوال رفته بود. نکته عجیب این بود که چگونه یک فرد میتواند همزمان وزیر مناسبی برای شش شاخه مهم صنعت معدن تجارت کار تعاون و رفاه اجتماعی باشد! ششم آبان سال گذشته بود که شریعتمداری، با وجود دو پرونده تخلف پرحاشیه که در وزارت صمت از خود جا گذاشته بود، به سمت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منصوب شد. اما این تمام ماجرا نبود و سریعا شاهد بودیم که آقای زاهد ناگهان از مشاور وزیر صمت به مشاور وزیر کار تبدیل شد. زاهد که تحصیلاتی در زمینه تاریخ دارد، این بار در وزارت کار در کنار شریعتمداری قرار گرفت. سوال این است که در دولتی که ادعای شایستهسالاری داشت یک متخصص تاریخ چطور میتواند هم مشاور خوبی برای وزیر صمت باشد و هم مشاور خوبی برای وزیر کار باشد؟ باید پرسید که آیا با کمبود متخصص و مشاور در کشور روبهرو هستیم؟
گفتنی است همه اینها در حالی است که پیش از پاره شدن برجام و افول ستاره بخت حامیان دولت، رسانههای زنجیرهای به بدترین شیوه ممکن سعی در توجیه خطاها و فسادهای موجود در دولت و اتهامزنی به منتقدین با هر لفظ و برچسب حتی چالهمیدانی میکردند. مشخص نیست پس از نمایان شدن ناکارآمدی لیبرالها در اداره کشور، چه وضعیتی در پشت پرده ائتلاف اعتدال و اصلاحات چه گذشته که نوک کوه یخ اختلافات امروز در رسانههای وابسته و زنجیرهای به چنین وضع فجیعی به اتهامزنی و افشاگری با الفاظی، چون «اژدهای هفت سر فساد» بینجامد.