به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مهدی جمالی نژاد با بیان اینکه تأسیس بیش از ۳۷ هزار دهیاری و افزایش سرانه روستاییان به بیش از ۲۴۰ هزار تومان در سال ۹۷ از مصادیق توجه دولت به توسعه روستاها و توزیع عادلانه خدمات و امکانات است گفت: تاکنون مجوز تأسیس ۳۷ هزار و ۵۹ دهیاری از سوی وزارت کشور صادر شده است و هم اکنون ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش خدمات نهاد دهیاری قرار گرفتهاند و این از مصادیق توزیع عادلانه خدمات و امکانات و توجه دولت به توسعه مناطق روستایی است.
جمالی نژاد که ۱۴ تیرماه همزمان با روز شهرداری و دهیاری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران سخن میگفت، اظهار کرد: مردم پیروزی انقلاب را بعد از ۲۵۰۰ سال در حالی رقم زدند که قبلاً هرگز چنین تجربهای نداشتند. مردمی که بعدها مدیریت جنگ تحمیلی را بر عهده گرفتند و نه جنگ دیده بودند و نه سلاح داشتند و جوانانی که سطح راهبردی عملیاتی و تاکتیکی کشور را در دفاع مقدس هدایت میکردند تا به آن زمان، هیچ رزمی را مدیریت نکرده بودند.
وی ادامه داد: از همین سلاحهای ساده و نبود امکانات، شهیدانی، چون باکری، باقری، خرازی و همت و جهان آرا و دیگر فرماندهان موفق به آزادی خرمشهر شدند و همینطور پل ۱۳ کیلومتری خیبر را در جزیره مجنون در وسط آب و در هنگام جنگ ساختند؛ این اقدام در کل جنگها بیسابقه بوده است.
معاون وزیر کشور در ادامه گفت: همین مردم تحول فناوری موشکی، صنعتی شدن غنی شدن اورانیوم را رقم زدند و همین مردم پس از آن موفق به صنعتی کردن اورانیوم شدند و در عرصه لیزر صنعتی و پزشکی به خودکفایی صنعتی رسیدیم. هم اکنون به ۱۹۰ بیمارستان کشور خدمات رادیو دارو ارائه و سالانه بیش از یک میلیون نفر از داروهای تولیدی این بخش برای درمان استفاده میکنند.
جمالی نژاد افزود: امروز هم که میدان جنگ عوض شده و دامنه آن به حوزههای دیگر کشیده شده، همین تفکر و نگاه ارزشی در دستگاههای اداری و اجرایی حاکم است و شهرداریها و دهیاریهای هم به عنوان نهادهای شکل گرفته از بطن مردم و تجلی اراده امور مردم از این قاعده مستثنی نیستند و مصداق بارز جنگ ارادهها را در انجام پروژههای عمرانی کشور میبینیم که خوشبختانه هر روز شاهد اجرا و بهره برداری دهها پروژه هستیم.
وی ادامه داد: اخیراً هم ۴۰ هزار پروژه زودبازده کم هزینه با یاری بسیج سازندگی به این پروژهها اضافه شده است.
وی افزود: یکی دیگر از مصادیق جنگ ارادهها را در سیل اخیر کشور دیدیم که با توجه به اینکه ۲۵ استان کشور همزمان درگیر بحران سیل شدند، همه دستگاهها، اعم از شهرداریها، دهیاریها، دولت، دستگاههای نظامی و انتظامی در کنار مردم به یاری آسیب دیدگان شتافتند.
جمالی نژاد تصریح کرد: امروز مصداق بارز جنگ ارادهها را در ارائه خدمات شبانه روزی شهرداریها و دهیاریها در زمینههای حفظ محیط زیست، بهداشت و سلامت مردم، بهبود سیما و منظر شهری، مدیریت پسماند، مدیریت ایمنی و آتش نشانی، سازماندهی بافت فرسوده، برنامههای فرهنگی، اجتماعی و اجرای بیش از ۳۰۰ مأموریت مختلف در شهرداریها و دهیاریها میبینیم که برای ارائه خدمات بدون منت به مردم شبانه روزی تلاش میکنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه شهرداریها و دهیاریها تلاش میکنند سطح خدمات عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و نشاط و شادابی را به دل شهرها و روستاها بکشانند و همه اینها مرهون زحمات این عزیزان و وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور است تا زمینه را برای ارائه خدمات شهرداریها و دهیاری فراهم نمایند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، استقرار نهاد دهیاری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و فعالیت ۳۷ هزار و ۵۹ دهیاری در کشور را اقدامی بزرگ دولت برای توسعه مناطق روستایی و بها دادن به این مناطق برشمرد و گفت: تلاش برای تقویت جایگاه دهیاریها و مطرح نمودن این نکته که توسعه کشور از روستاها میگذرد از اولویتهای وزارت کشور است.
وی افزود: با پی گیریهای صورت گرفته سهم دهیاریها از اعتبارات متمرکز عوارض از ۲۰ درصد به ۳۵ درصد افزایش یافته است
معاون وزیر کشور، تدوین لایحه اصلاح و الحاق موادی به قانون تأسیس دهیاریها، اصلاح آئیننامه استخدامی دهیاریها را دیگر اقدامات عرصه مدیریت روستایی برشمرد وگفت: از سال ۱۳۸۲ که دهیاریها راه اندازی شد تا پایان سال ۹۷ حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان بین دهیاریها توزیع شد که بیش از ۸۱ درصد اعتبارات دهیاریها در دولتهای یازدهم و دوازدهم پرداخت شده است.
جمالی نژاد همچنین از افزایش سرانه روستاییان از حدود ۷۴ هزار تومان در سال ۹۲ به بیش از ۲۴۰ هزار تومان در سال ۹۷ و افزایش سرانه شهری از ۶۰۰ هزار تومان در سال ۹۲ به یک میلیون و ۵۷ هزار تومان در سال ۹۶ خبر داد.
وی، توجه به ترویج کارآفرینی و فن آفرینی در روستاها را دیگر محور کاری وزارت کشور ذکر نمود و از شناسایی بیش از سه هزار طرح کارآفرینانه و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به آنها خبر داد.
وی افزئد: از ابتدای راهاندازی دهیاریها تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۶۰۰ دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی و خدماتی متناسب با وظایف دهیاریها و ویژگیهای مناطق روستایی به دهیاریهای کشور واگذار شده است که از این تعداد، ۴۱۶۳ دستگاه مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم بوده است.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور افزود: در حال حاضر با بهرهگیری از ظرفیت دهیاریهای کشور، جمعآوری زباله در بیش از ۲۹ هزار روستای کشور انجام میشود؛ بنابراین حدود ۸۰ درصد روستاهای دارای دهیاری، تحت پوشش سیستم مدیریت پسماند قرار دارند.
وی در زمینه تجهیز دهیاریها به پایگاههای آتشنشانی گفت: در مجموع تاکنون ۸۹۳ پایگاه آتشنشانی براساس شاخصهای مرکزیت و پوشش حداکثری در مناطق روستایی کشور ایجاد شده است.
جمالی نژاد همچنین به گسترش حضور زنان در عرصههای مدیریت شهری و روستایی اشاره نمود و گفت: ۲۵۷۶ نفر از بانوان به عنوان دهیار مشغول فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: توسعه مدیریت شهری و روستایی و گسترش خدمات این حوزه به مردم نیازمند همت بالای دست اندرکاران آن، رفاقت، صمیمیت، هم افزایی و همدلی همه دستگاهها با شهرداریها و دهیاری هاست.