سفیر سابق ایران در نروژ افزایش تدریجی غنیسازی اورانیوم را مرگ تدریجی اروپا، آمریکا و اسرائیل دانست و گفت: این غنی سازی اورانیوم رفته رفته افزایش مییابد.
عبدالرضا فرجی راد سفیر سابق ایران در نروژ در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص واکنش کشورهای مختلف غربی، آمریکا و اسرائیل مبنی بر کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: این اقدام ایران با توجه به اینکه یک سال منتظر اقدام جایگزین اروپا یا همان اینستکس بود، اقدامی منظم و برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به غنی سازی تدریجی اورانیوم توسط ایران گفت: این غنی سازی اورانیوم رفته رفته افزایش مییابد و این اقدام اروپا، اسرائیل و آمریکا را شوکه کرده و از آنجا که این کشورها انتظار چنین اقدامی را نداشتند هر کدام اظهارنظری میکنند.
فرجی راد با اشاره به سخنان نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که این اقدام ایران را خطرناک دانسته است، یادآور شد: این اظهارنظر نشان میدهد اسرائیل که از ابتدا مخالف برجام بود در واقع هدفش این بود که فشارها روی ایران براساس برجام افزایش یابد و فشارها براساس مناسبات فعلی را کافی نمیداند.
سفیر سابق ایران در نروژ این اقدام ایران را نوعی مرگ تدریجی برای اروپا، غرب و اسرائیل ارزیابی کرد و افزود: رژیم صهیونیستی تصور نمیکرد، شرایط به این سبک و سیاق پیش برود و اوضاع به قبل از برجام برگردد این در حالی است که در آمریکا رئیس جمهوری روی کار است که این روزها فقط به فکر انتخابات در کشور خود است و در اروپا نیز اتحادی که همیشه بین اروپا و آمریکا وجود داشته به چشم نمیخورد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر جمهوری اسلامی مرتبا عنوان میکند که ما قصد خروج از برجام را نداریم و در انتظار آن هستیم که طرف مقابل برای جبران کم کاری خود و خروج آمریکا از برجام اینستکس را به راه بیندازد، البته اینستکسی که قدرت انتقال نفت و مزیت کانال مالی قوی را داشته باشد و در صورتی که اینستکس با شرایط فوق کار خود را آغاز کند ما به برجام برخواهیم گشت.
فرجی راد با اشاره به شوکه شدن آمریکا از اقدامات ایران مبنی بر کاهش تعهدات برجامی خود گفت: این طرح ایران، برای آمریکاییها هم شوک اور بود البته باید صبر کرد و دید که اروپا طی ۶۰ روز فرصت ابلاغ شده به آنها آیا اینستکسی را طراحی و راه اندازی خواهد کرد که طرف ایرانی را نیز راضی کند یا خیر.
سفیر سابق ایران در نروژ در خصوص واکنش سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا، مبنی براینکه انگلیس تاکنون به تعهدات برجامی خود عمل کرده و انتظار دارد ایران نیز به آن پایبند بماند، گفت: قطعا تعهدات مد نظر آنها این است که صرفا با آمریکا در خروج از برجام همراه نبودند و از جمهوری اسلامی حمایت سیاسی کرده اند این در حالی است که اصل توافق نامه برجام براساس تحریمی بود که به ایران تحمیل شده بود و در آن قید شده بود ایران انتظار دارد بعد از برجام، اقتصاد خود را به اقتصاد جهانی پیوند بدهد و اقتصاد کشور روال عادی پیدا کند، اما منظور انگلیسیها از تعهد برجام عدم همکاری سیاسی با ایالات متحده آمریکاست.