به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، رائفی پور از اساتید دانشگاه امروز چهارشنبه(۱۹تیرماه) در نشست خبری با موضوع «اولین دوره کشوری سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی» که در خبرگزاری دانشجو برگزار شد با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های ما سواد رسانه ای است، اظهار داشت: امروز مردم متاسفانه با یک فیلم کوتاه یا عکس قضاوت می کنند، به همین منظور فارغ از هر موضوع سیاسی ما به دنبال این هستیم که مردم در مسیر درست قرار بگیرند.
وی ادامه داد: یکی از واحدهای مربوط به موسسه آرما به مهدویت مرتبط است که د ۲۴فصل مشغول فعالیت می کند، در واحد مهدویت ما ۸۵۰۰ نفر را آموزش داده ایم، امروز به دنبال این هستیم که این تجربه آموزشی د امر مهدویت را در سواد رسانه ای نیز پیاده سازی کنیم.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: طی یک تفاهم نامه با موسسه سراج قصد داریم در ۴استان تهران، مشهد، شیراز و اراک به صورت آزمایشی این کار را به صورت پایلوت انجام دهیم، سرفصل های این دوره آموزشی به ترتیب فضای مجازی و اعتیاد اینترنتی، مخاطب شناسی، ژانرشناسی شبکه های اجتماعی، ارتباط اغنایی، سلامت ذهن، جسم و رژیم مصرف رسانه و میکرولیدنویسی است.
رائفی پور یادآور شد: تا به امروز ۱۳۰۰ نفر در شش هفته ثبت نام کردند و ظرفیت ما برای دوره آموزشی به پایان رسیده است، هزینه دوره برای هرنفر ۵۹هزار تومان است، پس از پایان این دوره نیز افراد مورد آزمون قرار می گیرند و در صورت تایید به مرحله بعد آموزش راه پیدا خواهند کرد.
وی در مورد فعالیت های دیگر موسسه آرما افزود: ما در این موسسه در مورد آخرالزمان در دو جبهه خیر و شر فعالیت می کنیم، یکی دیگر از واحدهای ما افق است که بالای دو الی سه هزار شبه در این واحد پاسخ داده شده است، همچنین ما این آمادگی را داریم که با همکاری آموزش و پروش معلمان خود را نسبت به پاسخگویی به شبهات
در ادامه نیز احمدرضا متین فر رئیس مرکز سواد فضای مجازی سازمان سراج با اشاره به اینکه جایگاه فضای مجازی در کشور ما به درستی تعریف نشده است و صرفا مردم به عنوان سرکرمی استفاده می کنند، تصریح کرد: فضای مجازی برای تاثیرگذاری در شاخه های مختلف در انسان هاست، پس امروز افراد باید با شاخصه های فضای مجازی آشنا شوند و نحوه استفاده از آن را ببینند.
وی ادامه داد: اهمیت موضوع فضای مجازی برای کسی پنهان نیست، به همینمنظور ما به دنبال همکاری با موسسه آرما بودیم که در مهدویت بسیار موفق عمل کردند، در این دوره ها افراد پس از آموزش با شاخص هایی آشنا می شوند که در استفاده درست از این فضا به آنها کمک خواهد شد.
متین فر بیان کرد: در این دوره ابتدا فاز تربیت دانشجو را خواهیم داشت و سپس برگزیدگان در کلینک های ترک اعتیاد اینترنتی از آنها استفاده خواهد شد، در حال حاضر ما بیش از ۵۰نفر معتاد به اینترنت را در مراجعه به کلینک داریم.
وی در خصوص موضوع مسدود کردن فضای مجازی نیز خاطرنشان کرد: اگر فیلترینگ به معنای مسدودسازی و بستن باشد به هیچ وجه موثر نیست هرگاه فیلترینگ به معنای پالایش باشد موفق خواهد بود، ورود ما به فضای مجازی نه تهدید و نه فرصت است بلکه یک فضای قابل استفاده برای همه است که باید بهره درست از آن برد