
آیین یادبود شهیده منصوره عالیخانی؛ هنرمند نقاشی که در حملات رژیم صهیونسیتی به شهادت رسید
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، یادبود شهیده منصوره عالیخانی از شهدای نقاش و هنرمندی که در حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونسیتی به شهادت رسید در حوزه هنری انقلاب اسلامی در حال برگزاری است.
کاظم چلیپا: آخرین کار شهیده عالیخانی اتودی در مورد عاشورا بود
کاظم چلیپا، استاد نقاشی در آیین یادبود هنرمند فقید شهیده منصوره عالیخانی گفت: شهیده منصوره عالیخانی همواره با اشتیاق در مورد مسائل هنری صحبت میکرد.
وی در ادامه افزود: شهیده عالیخانی انسانی جدی در کار بود و غرور هنرمندانه داشت. هنرمندی معناگرا، باورمند ولی آزاده بود که عمیقاً به مسئله هنر نگاه و فکر میکرد.
گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از آیین یادبود هنرمند فقید شهیده منصوره عالیخانی
در مراسمی که در حوزه هنری انقلاب اسلامی در حال برگزاری است، یاد و خاطره شهیده منصوره عالیخانی، هنرمند و نقاش کشورمان که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، گرامی داشته شد.
شهید منصوره عالیخانی در حالی که مشغول طراحی نقاشی با عنوان "شام غریبان" بود، به شهادت رسید و به کاروان عاشورایی پیوست.
برای مشاهده گزارش تکمیلی و جزئیات بیشتر از این یادبود، برنامه زنده و مستقیم این مراسم را از تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو دنبال کنید.
میرفتاح: شهرهای ما در تصرف بیلبوردهای زشت است
سیدعلی میرفتاح، نقاش و روزنامه نگار در آیین یادبود هنرمند فقید شهیده منصوره عالیخانی گفت: وقتی این همه گرافیست و نقاش داریم چرا نباید متناسب با اتفاقات حول کشور و شهرمان آثار زیبا داشته باشیم.
وی افزود: وقتی گردشگران میآیند باید در شهر متوجه قهرمانان ما و راه شهدای ما شوند.
در ادامه، نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت ارشاد ضمن عرض تسلیت به خانواده شهیده والا مقام منصوره عالیخانی، گفت: در جنگ ۱۲ روزه، بیش از هزار جان ستانده شده است. چقدر باید در کشوری هزینه شود و سپس سرداران، دانشمندان هستهای، هنرمندان و جان بیش از ۴۰ فعال حوزه هنر و رسانه، بیش از ۱۵۰ زن، بیش از ۴۰کودک و بیش از ۱۵۰ سرباز وطن ستانده شود.
وی با اشاره به آخرین اثر شهیده منصوره عالیخانی که ناتمام ماند، بیان کرد: تابلو عصر عاشورا ناتمام ماند و به درستی اشاره شده بود که مهم ادامه مسیر است. در دهه شصت به شکلی روایت جنگ مهم بود و به سرعت کسانی با قلم و دوربینهایشان هشت سال دفاع مقدس را روایت کردند. امیدوارم صلح پایدار و توافق پایدار مانع جنگ باشد، هیچ جنگی مقدس نیست، اما دفاع، مقدس است. به گواه تاریخ ما شروع کننده هیچجنگی نبودهایم؛ اما در جاهایی که مورد تجاوز قرار گرفتهایم، ایستادیم.
وی تاکید کرد: دشمن میلیون دلاری برای جعل روایت هزینه میکند و از همه هنرمندان میخواهم با ابزارهایی که دارند برای خلق روایت و رساندن این صدا و مظلومیت در برابر دشمن استفاده کنند.
نادره رضایی تاکید کرد: هر جایی که نام ایران آمده و در هر مقطعی که پشت سر گذاشتیم، آنجایی که نیاز بود شما هنرمندان تمامقد برای ایرانی که صاحب آن هستید، آمدید. در جایگاهی نیستم اما خاضعانه میخواهم برای تقویت این همبستگی ملی که مهمترین ابزار بازدارنده ما در برابر دشمن است، شما یاریرسان باشید تا در زیست و زمانه خود مانند شهیده والا مقام منصوره عالیخانی بتوانیم یاریگر ایران باشیم.
وی خطاب به هنرمندان گفت: شما هنرمندان تواناترینها در این مسیر هستید. ضرورت این روزها چشم بستن بر تفاوتها و تلاش برای این همبستگی ملی است. از شما هنرمندان میخواهم از آنچه که توان دارید استفاده کنید تا این نخ تسبیح را نگه داریم و چه زبانی بهتر از هنر است. فراموش نکردن صبر عظیم چیزی است که شما میتوانید رقم بزنید.
در ادامه این مراسم صدیقه سلمان هنرمند نقاش درباره فعالیت هنری شهیده منصوره عالیخانی سخن گفت.
مینا صدری، نگارگر و مجسمه ساز ضمن تشکر از برپایی محفلی برای بزرگداشت و آیین یاد بود شهیده منصوره عالیخانی بیان کرد: چه کسی تصور میکرد یک هنرمند خانم در شهر تهران و در میان هیاهوی روزمره انتخاب و شهید شود. هیچ کدام از ما چنین فرجام شیرینی را برای این شهیده بزرگوار تصور نمیکردیم؛ اما خداوند عاقبت کار را طوری برای این هنرمند عزیز رقم زد که با دانشمندان و سرداران شهید رفتند. شهیده خانم عالیخانی از عمر و جان خود برای اعتلای فرهنگ و هنر ایران سرمایهگذاری کرد. این امر فصل مشترکی میان سرداران و دانشمندان بود، چراکه همه برای وطن تلاش کردند.
در پایان این مراسم مژگان عالیخانی، خواهر شهیده ضمن تشکر از حاضران جمع، بیان کرد: در تمام بزنگاههای زندگی منصوره همراه و رفیق من بوده است. هر کسی از دوستان و نزدیکان که در هر شاخهای از هنر استعدادی نشان میداد، منصوره از آن استقبال میکرد. منصوره همیشه جملهای داشت که میگفت: هنر وقتی شروع میشود که خلاقیت شروع شده باشد، قبل از آن همه چیز مشق و تمرین است. منصوره تا آخرین لحظه زندگیش تلاش کرد تا با هنر دنیا را زیبا کند.
شایان ذکر است آخرین اثر شهیده منصوره عالیخانی با محوریت عصر عاشورا ناتمام ماند.