کد خبر:۷۷۷۵۶۲

کنسرت موسیقی عامیانه ایرانی برگزار شد / گذر از سانتی مانتالیسم به متانتی آگاهانه

گروه «مهربانی» به سرپرستی سلمان سالک شب گذشته کنسرت موسیقی عامیانه ایرانی را در فرهنگسرای نیاوران برگزار کرد.
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از موسسه فرهنگی و هنری آوای مهربانی، گروه «مهربانی» به سرپرستی سلمان سالک شب گذشته جمعه ۲۱ تیر ۱۳۹۸ در فرهنگسرای نیاوران به صحنه رفت. این کنسرت با عنوان موسیقی عامیانه ایرانی برگزار شد.

این کنسرت با استقبال علاقه‌مندان به موسیقی همراه بود. از نکات جالب این کنسرت، همراهی مردم در خواندن تمام ترانه‌های این کنسرت بود. گروه مهربانی کنسرت موسیقی عامیانه ایرانی را بدون خواننده برگزار کرد، اما مخاطبان حاضر در سالن، تمام قطعه‌ها را با گروه همخوانی کردند.

در این کنسرت قطعه‌هایی از علی تجویدی، سعید مهناویان، همایون خرم، مجید وفادار، عبداله جهان پناه، محمد حیدری، نعمت آغاسی، اسفندیار منفردزاده، حسین همدانیان و مرتضی احمدی به همراه چند قطعه محلی اجرا شد.

پیمان قدیری و سلمان سالک تنظیم این قطعه‌ها را برعهده داشته اند.

میرعلیرضا میرعلی نقی پژوهشگر و منتقد با سابقه عرصه موسیقی درباره اجرای شب گذشته گروه مهربانی یادداشتی نوشته که در ادامه متن این یادداشت را می‌خوانید:
 

کارکرد‌ها و موقعیت‌ها

 
«موسیقی، فرآیندی است که در ارتباط متقابل کارکرد‌ها و موقعیت ها، معنا‌های خاص خود را می‌یابد. این ارتباط متقابل تا حدی؛ به عناصری که ساخت و اجرا‌های آن قطعه موسیقی را تشکیل داده اند، وابسته است. بررسی این عوامل، بیشتر به حوزه‌های جامعه شناختی و روانشناختی مربوط می‌شود و کمتر به عناصر صرفاً موسیقایی بر می‌گردد. از این رو، جابجایی متنوع این عوامل می‌تواند معنا‌های متفاوت و تازه‌ای را در ذهن شنونده ایجاد کند. البته اگر عامل بسیار نیرومند بازتاب شرطی و تداعی‌ها و حافظه انسانی را نیز همیشه در این ارزیابی‌ها در نظر داشته باشیم. چرا که زندگی بدون ارجاعات، فاقد معنی است و از سوی دیگر، تکیه کردن صرف بر حافظه و خاطره، دیدگاه ما را سرود و از کشف معنا‌های تازه، محدود می‌کند.

قطعاتی که در این برنامه، دستمایه کار گروه مهربانی به سرپرستی سلمان سالک قرار گرفته، متعلق به حوزه‌ای از ترانه‌های مردمی صد سال اخیر است که شهرت عام و خاص دارند. برخی از آن‌ها با کلام شان به یاد می‌آیند، برخی با خاطرۀ اجرایشان در برخی اماکِن تفریحی روزگاران دور، و بعضی هم با خاطره فیلم‌های ایرانی قدیمی و تصاویر سیاه و سفید، در آمیخته اند. فرآیند امشب، به هیچکدام از آن‌ها تکیه ندارد، موقعیت اجرای آن‌ها تالار ویژه اجرای موسیقی است، از کاربرد کلام هایشان، صرفنظر شده تا کارکرد موسیقایی شان افزوده و افزونتر شود، شیوه اجرا از سانتی مانتالیسمی افسار گسیخته به متانتی آگاهانه میل کرده، بدون این که شیرینی ذاتی آن‌ها را به خاطر جدیتی عبوس، ضایع کند. در این اجرا، می‌توانیم این قطعات را از نو بشنویم و حلاوت زیر و بم‌های ساده و صمیمی شان را از نو بچشیم. هرچه بیشتر، بهتر.»

سلمان سالک نوازنده تار و سرپرست گروه، پیمان قدیری نوازنده ویلن و گیتار، علی درویش نوری نوازنده بم تار و عود، کوروش حجازی نوازندده تنبک و تمپو و علیرضا مصدقی نوازنده ساز‌های کوبه ای، اعضای گروه «مهربانی» را تشکیل می‌دادند.

کنسرت موسیقی عامیانه ایرانی سال گذشته در تالار رودکی برگزار شد و اجرای شب گذشته تمدیدی برای آن اجرا بود. اجرای شب گذشته گروه «مهربانی» چند مهمان ویژه داشت که می‌توان به حضور استاد جمشید عندلیبی، سیدمصطفی تاج زاده و همسرش فخرالسادات محتشمی پور اشاره کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار