گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - رعنا مقیسه؛ دهکده جهانی که امروز تمام دنیا را با همه رنگها و تمدنها و فرهنگها بلعیده است، یک تمدن یک رنگ هزار چهره تو در تو پدید آورده که هرفرد، فرهنگ و جامعهای که در سیطره آن فرورفته است برای مدتها توان بازیابی هویت حقیقی خویش و حتی تفکر درباره آن را پیدا نخواهد کرد. (مگر در شرایط ویژهای که به ندرت برای فردی ایجاد شود و او نسبت به اصل تمدن حاکم بر دنیا واقف شود) و تردید دارم که هنوز هم جوامعی وجود داشته باشند که تسلیم تمدن غرب و مشهورات و اقتضائاتش نشده باشند.
در این میان اگر ملتی توانست بیندیشد و تمدن واحد جهانی را واقع بینانه بشناسد (اگر مرعوب تبلیغات و سیطره رسانهای نباشد) قطعا تصمیم خواهد گرفت که مسیری غیر از آنچه غرب به جوامع تحمیل میکند بپیماید و این وضع تنها یک نمود خارجی در جهان کنونی پیدا کرده است و آن ایران است و انقلاب اسلامی.
مفهوم مقاومت زمانی متولد میشود که یک فرد، یک جامعه یا یک کشور بخواهد در مقابل سیطره و تحمیل وضعیتی که موجودیت، ارزشها و اعتقادات آن را تهدید میکند، مبتنی بر شناخت و ایمان ایستادگی کند؛ و این ایستادگی در مقابل سیطره جهان شمول تمدنی که با همه ابزارهایش، فکر انسانها را هدف قرار داده و از طریق تغییر فهم انسانها از خودشان بر آنها حکومت میکند، نه تنها از سر ضعف و انفعال ممکن نخواهد بود که مقاومت انفعالی به ضد خود یعنی سیطره هرچه بیشتر منجر خواهد شد.
مقاومت مفهومی است در مقابل انفعال و ضعف، فعال است و پیشرو و مولد.
با این تعریف قدرت از مولفههای اساسی مقاومت است و پر واضح است که اگر ملتی طریق مقاومت را در پیش بگیرد قدرتمند شدن را نیز به همراه خواهد داشت.
«مقاومت با قدرت ممکن است و قدرت با مقاومت». گفتمان مقاومت قدرت را در خود تولید خواهد کرد و روشن است که اگر مقاومت در همه عرصهها از اقتصاد و دیپلماسی تا فعالیتهای نظامی و تسلیحاتی در متن و مرکز قرار بگیرد قدرت را نیز در تمام این عرصهها نتیجه خواهد داد؛ و این مسیر زمانی پیموده خواهد شد که فرهنگ و گفتمان مقاومت در یک ملت جریان پیدا کند.
مقاومت لفظی صرفا جهت اشباع اذهان برای کارکرد سیاسی کوتاهمدت نیست، نظریه مترقی در علوم سیاسی و روابط بینالملل است که به صورت کاملا کاربردی در تمامی عرصهها خودنمایی میکند؛ ورود فقه به عرصه تمدنی و تزریق اندیشه مقاومت و تغییر مسیر لوله تفنگ علوم مدرن از سوی ملل مظلوم به سوی استعمارگران، اولین خروجی خود را در عرصه نظامی و استقلال نسبت غرب و شرق در ماجرای قدرتنمایی توقیف نفتکش انگلیسی نمایان کرد.