به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یک رسانه انگلیسی سه شنبه شب به وقت تهران مدعی شد که فرانسه، دانمارک و ایتالیا موافقت اولیه خودشان را با طرح انگلیس برای تشکیل یک ناوگان دریایی مشترک در خلیج فارس اعلام کردهاند.
خبرگزاری «رویترز» به نقل از سه دیپلمات ارشد اروپایی مدعی شد پس از طرح ایده انگلیس در زمینه تشکیل ائتلاف دریایی با مشارکت کشورهای اروپا، اینک فرانسه، ایتالیا و دانمارک از این طرح حمایت کردهاند.
نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه گذشته به درخواست سازمان بنادر و کشتیرانی ایران یک نفتکش تحت پرچم انگلیس را در نزدیکی تنگه هرمز و به دلیل نقض قوانین و مقررات دریانوردی توقیف کرد . این اقدام دو هفته پس از آن صورت گرفت که نیروهای ویژه ارتش انگلیس به یک کشتی حامل نفت ایران که از آبهای بینالمللی نزدیک «جبل طارق» در حال گذر بود حمله کرده و آن را توقیف کردند.
در حالی که تحریمهای اتحادیه اروپا اثر فرا سرزمینی نداشته و روشن است که ایران و دیگر کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا ملزم به رعایت آنها نیستند، لندن ادعا کرد توقیف کشتی ایرانی به دلیل نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه انجام شده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، انگلیس ایده پیشنهادی خود را به دیپلماتهای ارشد اروپایی در «بروکسل» ارائه داده است. این دیپلماتها نیز اظهار داشتند که اتحادیه اروپا ، ناتو یا آمریکا به طور مستقیم در این ماموریت دخالتی نخواهند داشت.
رویترز مدعی شده که اسپانیا، سوئد، لهستان و آلمان نیز علاقه خود را به ایده انگلیس نشان دادند. یک دیپلمات ارشد اروپایی همچنین اظهار داشت که این ماموریت برای محافظت از مسیر تردد نفت در خاورمیانه با فرماندهی مشترک فرانسه و انگلیس است.
این در حالی است که «کارن پیرس»، نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد سهشنبه تاکید کرد دولت این کشور به دنبال درگیری با ایران نیست.
«پیرس» درباره توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس گفت: «دنبال درگیری با ایران نیستیم.»