آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۰۰۹۳

بوریس جانسون نسخه کپی دونالد ترامپ

"جانسون" متولد آمریکا، درست مانند ترامپ یک فرصت‌طلب واقعی است. مردی بدون ارزش‌ها. او به مانند ترامپ از "استیو بنن" ناسیونالیست مشورت می‌گیرد. او مانند ترامپ به اقلیت‌ها حمله می‌کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اعضای حزب حاکم محافظه‌کار بریتانیا "بوریس جانسون"، وزیر خارجه سابق را با اکثریت قاطع آراء به رهبری حزب و جانشینی ترزا می، نخست وزیر، انتخاب کردند. انتظار می‌رود فردا، چهارشنبه، ٢٤ ژوئیه/٢ مرداد با کناره گیری رسمی ترزا می‌از مقام نخست وزیری، ملکه بریتانیا بوریس جانسون را به این سمت منصوب کند. لحظاتی پس از اعلام نتیجه رای‌گیری، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در توییتر خود این انتخاب را تبریک گفت و افزود: "او عالی خواهد بود. " آقای ترامپ همواره نظر مساعدی نسبت به بوریس جانسون داشته است.
 
بوریس جانسون نسخه کپی دونالد ترامپ

پیام تبریک ترامپ به بوریس جانسون

 
حالا آقای جانسون در شرایطی به خانه شماره ۱۰ "داونینگ‌استریت" نقل مکان می‌کند که با یک بحران سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک تمام‌عیار مواجه است. برگزیت! غولی که "دیوید کامرون" و "ترزا می" را سرنگون کرد و بوریس جانسون می‌خواهد با اعتماد به نفس، کاریزما و شوخ‌طبعی خاص خودش به مصافش برود و خبر بد برای آقای جانسون این است که اکثریتش در مجلس بسیار شکننده است و کمتر از صد روز برای حل این بحران وقت دارد.

گذشته از این مشکلات، انتخاب بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر انگلیس موجی از انتقادات را به همراه داشت. بعضی از کاربران انگلیسی توییتر با هشتگ notmypm# (تو نخست وزیر من نیستی) به استقبال او رفتند.

وبسایت خبری "میدل ایست آی" به قلم "پیتر آزبورن" مقاله‌ای تحلیلی در این باره نوشت. در بخش‌های از این مقاله می‌خوانیم

جانسون هم مانند ترامپ قوانین خودش را ابداع می‌کند. جانسون همانند ترامپ اظهارات نژادپرستانه به زبان می‌آورد. جانسون متولد آمریکا درست مانند ترامپ یک فرصت‌طلب واقعی است. مردی بدون ارزش‌ها. او به مانند ترامپ از "استیو بنن" ناسیونالیست مشورت می‌گیرد. او مانند ترامپ به اقلیت‌ها حمله می‌کند.
 
بوریس جانسون نسخه کپی دونالد ترامپ

مقاله پیتر آزبورن در وب سایت میدل ایست آی

 
آن‌ها (ترامپ و جانسون) هر دو قابلیت قابل توجهی برای فرار از اشتباهاتی دارند که هر سیاستمدار دیگری را به زانو در می‌آورد. ترامپ و آن رسوایی جنسی را به یاد آوردید؛ زمانی که ترامپ حین کمپین انتخاباتی ۲۰۱۶ درباره اذیت و آزار زنان لاف می‌زد. واشنگتن در بهت فرو رفت. تصور می‌شد که این پایان کار ترامپ باشد. اما اشتباه می‌کردیم. به همین ترتیب، "وست‌میستر" همین اواخر تصور می‌کرد که کمپین "جانسون" برای رهبری توری‌ها به پایان رسید است. این زمانی بود که گزارش‌هایی از وقوع نزاع شبانه در منزل دوست‌دختر او منتشر شد. اما جانسون این قضیه را پشت سر گذاشت. آن‌ها چطور چنین کاری انجام می‌دهند؟ آن‌ها به متحدان قدرتمندی در مطبوعات جناح راستگرا متکی هستند.

ترامپ فاکس نیوز را دارد تا دروغ‌هایش را تکرار کند و برای بی‌خردی او بهانه بتراشد. وقتی "بوریس جانسون" نخست‌وزیر شود، همین کار را با حمایت امپراتوری روزنامه "رابرت مرداک" انجام خواهد داد. او همچنین می‌تواند روی کمک "تلگراف" و "ساندی تلگراف" و روزنامه‌های محافظه‌کار حساب باز کند.

جانسون نامزد محبوب ترامپ است. رئیس‌جمهوری آمریکا هفته پیش به خبرنگاران گفت: "او شخص متفاوتی است، اما آن‌ها معتقدند من هم شخص متفاوتی هستم. " منظور رئیس‌جمهوری آمریکا این است که آن‌ها جوشش سیاسی قابل مقایسه‌ای دارند. جانسون نسخه‌ای بسیار شبیه به ترامپ است. جانسون "پوپولیستی" است که حامیانش با نهاد‌های بریتانیا با تحقیر رفتار می‌کنند.

دلیل دیگری از اینکه چرا ترامپ جانسون را تحسین می‌کند. اگر دیدگاه جانسون درباره "بریگزیت" عملی شود، او به کمک رئیس‌جمهوری آمریکا برای حصول توافق تجارت آزاد "ترانس آتلانتیک" نیاز خواهد داشت؛ چیزی که جانسون و حامیان بریگزیتی او آرزو دارند. این بدین معناست که ظهور جانسون، در سن ۵۵ سالگی به عنوان نخست‌وزیر، نقطه شکست در سیاست بریتانیاست.

مورخان سیاست خارجی بریتانیا دوره جانسون را به نام دوره وحشت اخلاقی به تصویر خواهند کشید. جانسون گرچه فرد باهوشی است که خوب از پس شهرداری لندن برآمد، اما بار‌ها اظهارت نژادپرستانه علیه سیاه‌پوستان و زنان مسلمان برقع‌پوش عنوان کرده است. نام جانسون به عنوان یکی از بدترین وزیر خارجه‌های بریتانیا ثبت می‌شود. بریتانیا حین نسل‌کشی مسلمانان "روهینجا" به دست ارتش میانمار در شورای امنیت سازمان ملل ساکت ماند. عملا اقدامی علیه این ژنرال‌ها صورت نگرفت و مقام‌های وزارت خارجه در حالی که این رژیم نسل‌کشی می‌کرد، از آن حمایت کردند.

واکنش جانسون به فاجعه انسانی یمن هم به همان اندازه بد بود. بریتانیا بار دیگر در سازمان ملل در قبال یمن سکوت اختیار کرد، ولی در حالی که می‌توانست نقشی در خاتمه این درگیری داشته باشد. اما این کار را نکرد. در نتیجه مورخان، سیاست خارجی بریتانیا دوره جانسون را دوره وحشت اخلاقی توصیف خواهند کرد.

همه انتظار داشتند که اولین بحران برای جانسون بریگزیت باشد. ولی اولین مورد واکنش او به توقیف نفتکش انگلیس در تنگه هرمز شد. واکنش جانسون، با خاموش کردن این مناقشه خشم ایالات متحده ترامپ را در زمانی که به شدت به حمایت آمریکا برای یک توافق بریگزیت نیاز دارد، بر می‌انگیزد. بریتانیا در حال ورود به دوره‌ای از بی‌ثباتی سیاسی شدید است.

"گوردون براون"، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا اخیرا گفت: ممکن است جانسون آخرین نخست‌وزیر بریتانیا باشد. شاید او حق داشته باشد.
منبع: جام نیوز
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار