درحالی که شائبههای بسیاری مبنی بر عدم تحقق طرح استفاده از کارت سوخت هوشمند وجود داشت، وزیر نفت صراحتا اعلام کرد که وزارت نفت بهطور کامل آمادگی عرضه بنزین با کارت هوشمند سوخت را دارد و این طرح از ۲۰ مرداد اجرایی میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سرنوشت بنزین در ماههای اخیر در وضعیت نامعلومی بود که سرانجام دولت با رد طرح سهمیهبندی بنزین، تصمیم به احیای طرح الزام استفاده از کارت سوخت شخصی گرفت تا شاید از این طریق بتوان وضعیت مصرف و قاچاق سوخت را ساماندهی کرد.
آنطور که بیژن زنگنه - وزیر نفت - اعلام کرده هدف از اجرای این طرح تنها انضباط دادن و جمعآوری اطلاعات مربوط به مصرف بنزین است و به منظور اجرای بهتر این طرح، افرادی که در ثبتنامهای پیشین شماره حسابهای خود و نیازشان را برای دریافت کارت هوشمند سوخت المثنی اعلام کردهاند، کارت سوخت دریافت میکنند و ما معطل ثبتنام جدید نخواهیم ماند.
وی درباره اینکه اگر پس از ۲۰ مردادماه، فردی کارت سوخت نداشته باشد، چه راهکاری برای آنها وجود دارد، گفت: این افراد هم میتوانند از سامانه دولت همراه استفاده کنند و هم میتوانند به پلیس+۱۰ مراجعه کنند، ضمن اینکه برای مدت محدودی نیز میتوانند از کارت جایگاهدار استفاده کنند، زیرا فعلا موضوع سهمیهبندی بنزین مطرح نیست و فقط بحث انضباط دادن و جمعآوری اطلاعات است.
حداقل یک بار با کارت سوخت شخصی سوختگیری کنید
باتوجه به اینکه وزارت نفت در اجرای این طرح مصمم است، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران طی توضیحاتی به دارندگان کارت هوشمند سوخت توصیه کرد به منظور کسب اطمینان از صحت عملکرد کارت سوخت، مالکان تمامی خودروها و موتورسیکلتها تا قبل شروع طرح حداقل یک بار از کارت سوخت شخصی خود استفاده و در صورت بروز هر گونه مشکل احتمالی، به آدرس سایت wwww.niopdc.ir مراجعه کنند.
افرادی که کارت سوخت خود را گم کردند، چه کنند؟
طبق آخرین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی آن دسته از صاحبان خودروها که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده و بر اساس فراخوان قبلی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه دولت همراه اقدام و با طی کردن فرایند لازم، شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کردهاند، نیازی به ثبتنام مجدد ندارند و کارت هوشمند سوخت آنها بر اساس ثبتنام انجام شده قبلی، صادر میشود و توسط شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به آنها تحویل داده خواهد شد.
این هموطنان، هزینه صدور کارت سوخت المثنی را برابر تعرفه مصوب، هنگام دریافت کارت به مأموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران پرداخت خواهند کرد. همچنین اگر عدهای از شهروندان که کارت هوشمند سوخت خود را گم کردهاند و در فراخوان قبلی نسبت به ثبتنام از طریق سامانه دولت همراه اقدام نکردهاند، میتوانند با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ یا سامانه دولت همراه برای صدور کارت هوشمند سوخت المثنی اقدام کنند.
قرار نیست کارتخوان جدیدی در جایگاههای سوخت نصب شود
همچنین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، در خصوص آخرین وضعیت نصب تجهیزات کارتخوان جدید در جایگاههای سوخت به ایسنا اعلام کرد که قرار نیست کارتخوان جدیدی در جایگاههای سوخت نصب شود و سوختگیری با کارتهای سابق به همان روال گذشته انجام خواهد شد. همچنین بهروزرسانی سامانه هوشمند نیازمند تجهیزات اضافی نیست و صرفاً نرمافزار است که تماماً در داخل کشور انجام میشود.
طبق اعلام این شرکت، وضعیت جایگاههای سوخت کشور اکنون در شرایط مطلوب است و جای نگرانی وجود ندارد.
موضوع استفاده از کارت سوخت فرایند خاصی را در مجلس شورای اسلامی طی کرد، بهگونهای که در جلسه غیرعلنی مجلس برای چند سناریو رأیگیری شد؛ اول اینکه روش فعلی ادامه پیدا کند و قیمت افزایش نیابد و توسعه سوخت CNG در دستور کار قرار گیرد که این سناریو با رأی مثبت مواجه شد، اما سناریوی بعدی افزایش قیمت بنزین از ۱۵۰۰ تا ۲،۵۰۰ تومان بود که مورد توافق قرار نگرفت و سناریوی اول هم بر این مبنا رأی آورد که سامانه کارت هوشمند سوخت فعال و سوخترسانی بدون محدودیت انجام شود.
باتوجه به مصوبات دولت و مجلس و تاکید وزیر نفت بر اجرای طرح استفاده از کارت سوخت شخصی قرار بر این است این طرح با جدیت از بیستم مردادماه اجرایی میشود و لازم است که دارندگان وسائل نقلیه نسبت به این مهم حساستر باشند.