مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس پنجشنبه ۳ مرداد در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس پنجشنبه ۳ مردادماه در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه با حضور سردار سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج و سید محمد یاشار نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح به همراه جمعی از سینماگران و مدیران فرهنگی و هنری برگزار شد.
در این مراسم ضمن تجلیل از خدمات ارزنده حسین صابری، مهدی عظیمی میرآبادی بهعنوان مدیرعامل جدید انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس معرفی شد.
همچنین سردار محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین ضمن تکریم از حسین صابری مدیرعامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس برای مهدی عظیمی میرآبادی آرزوی توفیق در سربازی جبهه اسلام و انقلاب را کرد.
سردار سپهر طی سخنانی در این مراسم یکی از وظایف بنیاد فرهنگی روایت فتح را رصد، پایش و وضعیت سنجی عرصه هنر در کشور قلمداد کرد و ضمن ارائه نکاتی این بنیاد فرهنگی را پرچمدار عرصه هنر در فرایند انقلاب اسلامی برشمرد.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم گفت: در عرصه هنر وضعیت خوبی نداریم و تنها راه برونرفت از این شرایط مراجعه به منظومه فکری مقام معظم رهبری در عرصه هنر است. ایشان نهتنها در عرصه فرهنگ و هنر که به گواه دانشمندان و حتی دشمنان در عرصههای حکومتی، سیاسی، اجتماعی یک شخصیت عالم و حکیم هستند.
وی با برشمردن چهاراصل برای مقابله بانفوذ فرهنگی دشمن و با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی بهعنوان اولین و اساسیترین اصل عنوان کرد: جریان ارزشی و انقلابی هنرمندان در تربیت نیروی انسانی چه کرده است؟ وقتی ما تربیت نمیکنیم دشمن دست به چنین اقدامی میزند، شما ملاحظه کنید در موسسه آموزش بینالمللی آمریکا برای تربیت حکمرانان در سال چند هزار دانشجو از سطح دنیا فراگیری میشوند؟ از آنطرف مدرسه حکمرانی ما در بخش فرهنگ کجاست؟ سازوکار تربیت هنرمندِتراز انقلاب اسلامی کجا است؟ البته عرض کنم که بخش عمدهای از تربیت صرفاً در کلاس درس نیست بلکه در عرصه است مانند یک سریالی که تولید میشود باید اجازه دهیم جوانها و افراد توانمند بیایند در این اثر هنری و خود را نشان دهند. عزیزان تا نیروی موردنیاز در تراز انقلاب اسلامی تربیت نکنیم وضع از این هم بدتر خواهد شد.
معاون سابق هماهنگکننده نمایندگی، ولی فقیه در سپاه همچنین دومین اصل موفقیت را مجهز شدن به سلاح علم، دانش و پژوهش عنوان کرد و گفت: برای پیشرفت در عرصه هنر چقدر متکی به دانش هستیم؟ میخواهیم با دشمن در تهاجم فرهنگی مقابله کنیم لازمه آن برخورداری از سلاح علم، دانش و پژوهش است امروز قدرت برتر سلاح و پول نیست، قدرت برتر انسانهای عالم هستند، انسانهای تربیتشده و دانشمند و آگاه در تمامی عرصهها هستند، عزیزان عرصه هنر نیاز به هنرمند عالم دارد. شما ملاحظه بفرمایید جریانهای استکباری چقدر از اندیشکدهها و پژوهشکدهها و نخبگان علمی را در عرصه هنر به کار گرفتند ما هم اگر بخواهیم در مقابل آنها بایستیم باید از علم و دانش استفاده کنیم.
سردار سپهر همچنین فقدان نظامات حاکمیتی را یکی از نقاط ضعف برشمرد و عنوان کرد: ما در عرصه هنر نظامات نداریم فردی خارج از نزاکت حاکمیت دینی در کشور هر غلطی دلش میخواهد انجام میدهد و درنهایت به ریش همه ما هم میخندد، چون ما نظامات و چارچوب نداریم. در غرب مگر یک هنرمند میتواند خارج از نظامات عمل کند؟ فلسفه مادیگرایی غربی، حاکم بر تمام قوانین و مقررات و زیرنظامات حاکمیت غربی است امکان ندارد خارج از چارچوب عمل کند هر چه عمل کند متصل به آن جریان فلسفی و اعتقادی است، اما فلسفه دینی و قرآنی در کجای هنر ما حضور دارد و کجای نظامات ما به آن وصل است که بر اساس آن چارچوب هرکسی اجازه نداشته باشد ترک تازی کند، خلاف کند و منحرف شود.
جانشین رئیس سازمان بسیج ادامه داد: ما نیازمند سبک زندگی اسلامی و انقلابی در عرصههای مختلف هستیم و این باید تولید شود برای اصول زندگی هنرمندان در عرصه فرهنگی ما نیاز به سبک دینی و انقلابی داریم که مجتهدین و دانشگاهیان و حوزویها با کمک موضوع شناسان که شما هستید باید تولید شود. بهعنوانمثال سلبریتیهایی برای دهنکجی به اسلام و انقلاب و شهدا وقتی به خارج از کشور میروند پلیدتر و کثیفتر از انسانهای غربی و غربزده خودشان را به نمایش میگذارند و با افتخار تصاویر مستهجن خودشان را در صفحات مجازی منتشر میکنند آنوقت آیا ما باید اجازه دهیم آنها به کشور برگردند و تهیهکننده و کارگردان و بازیگر و هنرمند ما در این نهضت مقدس فرهنگی شوند؟ جناب آقای نادری ما شما را یکی از جریانهای ارزشی و انقلابی میدانیم و شما بیایید علمدار این موضوع شوید و نخبگان و صاحبنظران نیز شمارا یاری کنند، بنیاد فرهنگی روایت فتح فرآیند انقلاب اسلامی در عرصه هنر را هدایت، حمایت و پرچمداری کند ما نظامات میخواهیم، نیروی انسانی تراز انقلاب میخواهیم امروز سازمان بسیج متولی مردمی کردن عرصههای انقلاب است، زیرا مردم را اساس انقلاب میداند، سازمان بسیج مستضعفین در این عرصه حمایت همهجانبه از بنیاد فرهنگی روایت فتح میکند. عزیزان ما خرمشهرهای زیاد و دیگری در پیش داریم که باید فتح شود، شاید دهها خرمشهر در عرصه هنر است و این نیاز به مجاهدانی دارد که جان و مال و آبروی خود را هزینه کنند، ما در این عرصه شهید و جانباز میخواهیم که با سرمایههای خودشان به خط بزنند و برای انجام تکلیف کوتاه نیایند.
پیش از سخنان سردار محمدحسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، محمدرضا شرفالدین تهیهکننده سینما ضمن قدردانی و تبریک به مدیرعامل جدید انجمن از سابقه آشنای با مهدی عظیمی میرآبادی از دهه ۶۰ و شایستگی ایشان برای ریاست انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت و ابراز امیدواری کرد انجمن سینمای دفاع مقدس از لاک رخوت بیرون بیاید، مشکل بودجه حل شود و دست مدیرعامل جدید در این موضوع باز باشد.
همچنین محمدرضا ایرانمنش بازیگر سینما نیز ضمن خسته نباشید به حسین صابری و تبریک به مهدی عظیمی با اشاره به اینکه با شعار نمیتوانیم به مقابله با دشمن برویم از رویکرد برخی از هنرمندان در تجاری کردن سینما انتقاد کرد و گفت: این روزها کارگردانها تنها به دنبال چشمسبزها در سینما میروند، شما ببینید در دهه ۶۰ و ۷۰ چه تعداد فیلم دفاع مقدسی تولید میشد، اما حال هیچ اثری نیست، در آن سالها کسی جای دیگری را تنگ نکرده بود، اما این روزها بسیاری از هنرمندان متعهد و ارزشی خانهنشین شدند. در سال گذشته چند تن از کارگردانها به سراغ بچههای قدیمی رفتند و به آنها پیشنهاد کار دادند؟ متأسفانه ما پله شدیم برای برخیها. برای مقابله با تهاجم فرهنگی و حفظ ارزشها باید خرج کرد، شعار دادن کافی نیست باید هوای یکدیگر را داشته باشیم همانطور که دشمن هوای نیروهای خود را دارد.
در ادامه انسیه شاهحسینی کارگردان سینما نیز ضمن خسته نباشید و خدا قوت به مدیران جدید و قدیم انجمن سینما گفت: همه میدانیم انجمن سینمای دفاع مقدس از کجا آمد و به کجا رسید. امروز احساس میکنم پرندههایی هستیم که از جنگلهای سوخته میآییم. چرا هیچ اتفاق خوبی نمیافتد؟ چرا حلقه وصل صورت نمیگیرد؟ ما فیلمنامه مینویسیم، اما حمایتی نمیشود مسئله فرهنگی تعطیل است. ما فیلم در رابطه با محور مقاومت نداریم مدیران پا به آب نمیزنند. بارها به آقای صابری گفتم ما میخواهیم کارکنیم مرتب گفتند پولنداریم. چرا ما نباید از خودمان سؤال کنیم سینماگران ارزشی چرا بیکار هستند؟ سازمان سینمایی و فارابی از لجارههای فرهنگی حمایت میکنند و تکلیفشان با سینمای ارزشی روشن است و میدانیم که هیچ حمایتی از ما نمیکنند و حمایتشان از مبتذل سازان است. این امثال اوجها هستند که باید از ما حمایت کنند. ما بودجه داریم، اما نمیدانیم کجا باید آن را خرج کنیم!
همچنین در این مراسم حسین صابری که طی حکمی از سوی سید محمد یاشار نادری بهعنوان مشاور امور سینمایی بنیاد فرهنگی روایت فتح منصوب شد در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از حضور عزیزان خود را همچون یک سرباز در حوزه فرهنگی انقلاب دانست و گفت: انجمن سینمایی نیازمند یک اتاق جنگ است و اگر سخنان رضا ایرانمنش را سرمشق قرار دهیم باید بگوییم جنگ تا در خانه ما رسیده است. در ادامه و پس از تقدیم حکم مهدی عظیمی میرآبادی، مدیرعامل جدید انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز اظهار امیدواری کرد که انشالله لایق محبت عزیزان باشم و امیدوارم بعد از اتمام مأموریت بنده در انجمن باعزت و احترام از بین شما خداحافظی کنم من خاکپای عزیزان هستم و در اتاق بنده همیشه به روی هنرمندان و سینماگران عزیز بازخواهد بود.
در این مراسم احسان محمد حسنی مدیرعامل سازمان هنری اوج، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی، حبیبالله بهمنی، کامران ملکی، مهدی فقیه، شفیع آقا محمدیان، سعید الهی، روحالله شمقدری، محمدرضا آهنج، جواد افشار، محمود دینی، سید احمد میرعلایی، محسن علیاکبری، سید مسعود شجاعی طباطبایی، محمدعلی دشت گلی و بسیاری دیگر از اهالی فرهنگ و هنر نیز حضور داشتند.