نخستوزیر رژیم صهیونیستی با بیان اینکه سامانه پدافند فراجوی «پیکان ۳» با موفقیت در آمریکا آزمایش شده، ادعا کرد که تلآویو اکنون از توان مقابله با موشکهای ایرانی برخوردار است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه مدعی شد که این رژیم توانسته با همکاری آمریکا، سامانه «پیکان ۳» را با موفقیت آزمایش کند.
وی در بیانیهای، در این مورد نوشته است: «در چند هفته اخیر، ما به صورت محرمانه سه بار موشک پیکان ۳ را آزمایش کردیم. این آزمایشها در آلاسکای آمریکا و با همکاری کامل متحد بزرگ ما، ایالات متحده، انجام شد. موفقیت این آزمایشها فراتر از تصور بود. پیکان ۳ با موفقیت موشکهای بالستیک را خارج از جو و در ارتفاع و سرعتی که تاکنون نظیرش را ندیده بودیم، رهگیری کرد. اجرا فوقالعاده بود، همه آنها درست به هدف خورد.»
نتانیاهو سپس مدعی شد: «امروز، اسرائیل این توانمندی را دارد که علیه موشکهای بالستیک شلیکشده از سوی ایران و دیگر نقاط، عمل کند. این دستاوردی فوقالعاده برای امنیت اسرائیل است.»
سامانه پدافند فراجوی پیکان ۳، پروژه مشترک صنایع نظامی رژیم صهیونیستی و شرکت آمریکایی «بوئینگ» است. تلآویو و واشنگتن مدعی هستند که این سامانه قادر است موشکهای بالستیک را پیش از بازگشت به جو زمین، هدف قرار دهد.
این سامانه، بخشی از ساختار چند لایه دفاعی است که رژیم صهیونیستی تلاش میکند با هدف مقابله با حملات موشکی، ایجاد کند. گنبد آهنین، به عنوان لایه نخست از این ساختار، بارها در برابر راکتهای شلیکشده از نوار غزه، با شکست مواجه شده است.
با وجود ادعاهای نتانیاهو در مورد کارایی سامانههای پدافندی، بسیاری از کارشناسان نظامی ایده اتکا به سپرهای موشکی در برابر فوج موشکهای مهاجم را زیر سؤال بردهاند. «ناتان فابر» کارشناس اسرائیلی سامانههای دفاع موشکی از جمله این افراد است ک. نوشته است سامانه گنبد آهنین، در یک جنگ تمام عیار به طور کامل شکست میخورد.
فابر در تحلیلی در مورد ایده به کارگیری سپرهای چندلایه دفاعی، به حجم بالای موشکهای شلیکشده به سمت فلسطین اشغالی در جریان یک جنگ احتمالی اشاره کرده و نوشته است: «برای مواجهه با این تهدید عظیم، چند موشک رهگیر لازم داریم؟ برای زدن هر موشک بالستیک، دو موشک رهگیر لازم است. علاوه بر این، در یک جنگ واقعی، نظامیان اسرائیل قطعا مرتکب اشتباهاتی هم میشوند که این هم یعنی موشکهای زیادی هم به هدر میروند؛ و این یعنی اسرائیل برای زدن ۴۰۰ موشک بالستیک، بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ موشک رهگیر نیاز دارد. یک رهگیر «پیکان» (۲ یا ۳) ۳ میلیون دلار قیمت دارد؛ و این هم به این معنی است که شلیک این تعداد موشک، بین ۲.۴ تا ۳ میلیارد دلار هزینه میبرد.»
او میافزاید: «اسرائیل برای هدف قرار دادن موشکهای تاکتیکی (برد متوسط) هم به دو موشک رهگیر نیاز دارد. از آنجا که قیمت هر موشک رهگیر «فلاخن داوود» هم حدود ۱ میلیون دلار است، مجموعا ۱ تا ۲ میلیارد دلار باید برای زدن این موشکها، خرج کرد. ما باید هزینه استقرار سامانه دفاعی و قیمت هر سامانه را نیز لحاظ کنیم که این امر هزینهها را تا دو برابر افزایش میدهد. اسرائیل علیه راکتهای کوتاهبرد هم به ۶۰ هزار موشک رهگیر نیاز دارد، که هرکدام ۱۰۰ هزار دلار قیمت دارد، و این یعنی مجموعا ۶ میلیارد دلار هزینه دیگر. تازه این هزینه جدا از هزینه استقرار احتمالی سامانههای بیشتر است.»