به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز دوشنبه (۷ مرداد/۲۹ جولای) در «باشگاه اقتصادی واشنگتن» مدعی شد که تحریمهای یکجانبه کشورش علیه ایران اثرگذار بوده است.
او گفت که هنگام آغاز تحریمها علیه ایران برخی از کارشناسان معتقد بودهاند که تحریمهای آمریکا به تنهایی علیه ایران اثرگذار نخواهند بود. او گفت: مشخص شد که چنین نیست و تحریمهای آمریکا به تنهایی کارساز بودهاند. پامپئو مدعی شد این تحریمها توانستهاند ۹۵ درصد از فروش نفتخام توسط ایران را کاهش دهند.
پامپئو در بخش دیگری از اظهاراتش، در واکنش به گزارشهایی که از اختلافات میان آمریکا و متحدان این کشور در خصوص ایران خبر میدهند مدعی شد آمریکا در حال همکاری با انگلیس برای حل و فصل مسائل مربوط به توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس از سوی ایران است. او گفت: دو کشور در حال بررسی ساز و کاری برای جلوگیری از توقیف کشتیها توسط ایران هستند.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا آمریکا تعهدی به باز نگاه داشتن تنگه هرمز دارد، گفت: «ما آن را باز خواهیم نگاه داشت. ما یک برنامه امنیت دریایی راهاندازی میکنیم. همه کشورهایی که در بازماندن آن تنگه منافع دارند در این برنامه مشارکت خواهند کرد.»
در روزهای گذشته «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا مسئولیت باز نگاه داشتن تنگه هرمز را متوجه کشورهایی دانسته که بیشترین نفتکشهای خودشان را از این تنگه عبور میدهند. او بعد از توقیف نفتکش «استینا ایمپرو» هنگام عبور از تنگه هرمز گفت: آمریکا نفتکشهای زیادی ندارد که از این تنگه عبور کنند.
علاوه بر این، رسانهها در روزهای گذشته گزارشهایی از گسترش اختلافات میان آمریکا و انگلیس در خصوص تشکیل ائتلافی با هدف ادعایی «تأمین امنیت تردد دریایی» در خلیج فارس و تنگه هرمز منتشر کردهاند.
پامپئو، در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا برنامهای برای حمایت از عبور و مرور سایر کشورها از جمله انگلیس دارد یا خیر گفت: «داریم با انگلیسیها همکاری میکنیم تا راه حلی پیدا کنیم که این اتفاق مجدداً تکرار نشود و بازداری ایجاد کنیم.»
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا وزارت خارجه تحت امر او هنگام حضور «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در آمریکا گفتوگویی چه به صورت مستقیم چه به صورت غیرمستقیم با او داشته است گفت: «هیچ گفتوگویی نداشتیم.»
پامپئو در ادامه محمد جواد ظریف را به «دروغگویی» متهم کرد و گفت که رسانههای آمریکا علیرغم این تصمیم گرفتهاند در اختیار او تریبون قرار دهند.
با آنکه دولت فعلی آمریکا نسبت به دولتهای قبلی این کشور با پردهپوشیهای کمتری به ملت ایران توهین کرده پامپئو بار دیگر گفت که دوست دارد با مردم ایران مستقیماً صحبت کند.
او گفت: «بیصبرانه منتظر فرصتی هستم که با مردم ایران صادقانه صحبت کنم و به آنها بگویم که در داخل کشورشان چه میگذرد، اما آنها (مسئولان ایران) تا به حال این پیشنهاد من را نپذیرفتهاند.»
پامپئو پیش از این هم در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ گفته بود که مایل است به ایران سفر کند. وی گفت: «مطمئناً، اگر ضرورت داشته باشد، با کمال میل به آنجا میروم. دوست دارم فرصتی باشد و [به ایران] بروم. نه برای اینکه صحبتهای تبلیغاتی بکنم، بلکه حقایق را به مردم ایران درباره اینکه رهبرانشان چه کار کردهاند و چطور این موضوع به ایران لطمه زده، بگویم.»
پامپئو در ادامه اظهاراتش ایران را «اصلیترین حامی دولتی تروریسم» توصیف کرد و گفت: «ما درباره این بسیار نگرانیم. راهبرد انتخابی ما عقبگرد از وضعیتی بود که دولت سابق [آمریکا] ایجاد کرده بود.» او گفت که دولت فعلی آمریکا در صدد است که منابع مالی ایران را کاهش دهد.
او در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه چشماندازی برای حصول توافقی بهتر با ایران دارد و چنین توافقی کی حاصل خواهد شد گفت: «زمان نمیتوانم ارائه دهم. در کار من، دادن چارچوب زمانی کاری عبث است.»