آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۱۶۱۹

تولید فکر پیش نیاز رونق تولید

مروری بی بر سخنان مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تولید فکر و نقش آن در تمدن سازی به آسانی نتیجه میگیریم که قطعا تولید فکر نیز در منظومه فکری مقام معظم رهبری جایگاهی بسیار رفیع و ممتاز دارد.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مسائل سیاسی طی یادداشتی نوشت: مروری بی بر سخنان مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تولید فکر و نقش آن در تمدن سازی به آسانی نتیجه میگیریم که قطعا تولید فکر نیز در منظومه فکری مقام معظم رهبری جایگاهی بسیار رفیع و ممتاز دارد.

بی تردید بدون تولید فکر جدید و متناسب با شرایط موجود هیچ اتفاق خوبی در جامعه محقق نمیشود و یکی از پیش نیاز‌ها و ضرورت‌های جامعه برای پیشرفت در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اقتصادی تصحیح مراحل تولید فکر در کشور است.

با این مقدمه کوتاه به اصل موضوع میپردازیم که اگر بخواهیم روند تولید فکر در کشور اصلاح شود چه نکاتی را باید مورد توجه قرار دهیم.

خلاصه این که برای رسیدن به وضعیت مطلوب تولید فکر باید هم شرایط برای تولید فکر فراهم شود و هم بعد از تولد یک فکر خوب شرایط مناسب برای رشد و بالندگی آن فراهم شود.

به عبارت ساده‌تر اگر یک بذر مرغوب و گران قیمت در زمینی که آماده نشده است و شخم نخورده و سیستم‌های آبیاری آن ایجاد نشده است کاشته شود یا این که اساسا بارور نمیشود و جوانه نمیزند و یا این که بعد از جوانه زدن میخشکد و نابود میشود.

برای کشت وکار فکری نیز باید زمینه و بستر آن به گونه‌ای مهیا شود که هر فرد ویا گروهی که طرح و ایده خوبی دارد بتواند به آسانی و با کمترین واسطه طرح و ایده خود را به سمع و نظر مدیران و کارگزاران برساند نه این که بعد از تولید فکر تازه پروسه پیدا کردن گوش شنوا آغاز شود و مجبور شود به هر کس و ناکسی متوسل شود تا طرح خود را در جایی مطرح کند.

حاکمیت روش‌ها و افکار قدیمی که در گذر زمان قابلیت و کارآمدی خود را از دست داده، کشور را زمین گیر کرده است و برای تولید افکار جدید چاره‌ای جز ریشه کن کردن افکار پوسیده وجود ندارد.

چه بسا حاکمیت یک تفکر غلط و فرسوده در یک وزارت خانه و یا سازمان روزانه موجب اتلاف و هدر رفتن حجم انبوهی ازامکانات و انرژی یک مجموعه میشود، ولی بدلیل نبود فکر نو و جدید همان روال قدیمی همچنان ادامه پیدا میکند.

فکر‌های غلط و سرمایه سوز دقیقا مثل همین علف‌های هرز هستند که همان مختصر بودجه سازمان‌ها راهم با ریشه‌های قطور خود جذب میکنند و به هیچ عنوان اجازه رشد افکار صحیح را نمیدهند و هر طرح وایده خوبی را در نطفه خفه میکنند.

باید بپذیریم که در برخی از سازمان‌ها و نهاد‌ها افکار غلط و غیر عاقلانه‌ای رشد کرده و تنومند شده است و چاره‌ای نیست جز پذیرش خطا‌های گذشته و ریشه کن کردن افکار غلط و تفکرات خانمان سوزی که مانع رشد و توسعه سازمان‌ها میشود.

به برکت انقلاب اسلامی امروزه صد‌ها موسسه پژوهشی و تحقیقاتی و هزاران نیروی جوان خوش فکر انقلابی در زمینه‌های مختلف داریم که میتوانند ژنراتور تولید فکر در کشور باشند و مشکلات کشور را در زمینه‌های مختلف یکی پس از دیگر حل کنند کما این که همه توفیقات کشور در سال‌های اخیر در زمینه‌های مختلف به مدد افکار و تولیدات فکری همین افراد حاصل شده است.

سوال اساسی این است که اگر هنوز هم به افکار جدید نیاز داریم و هنوز هم مشکلات حل نشده بسیاری داریم بنابر این باید صد‌ها مزرعه تولید فکر در کشور مهیا کنیم تا شاهد عظمت و شکوفایی کشور باشیم.

گمان نمیکنم بتوانم همه الزامات و زیرساخت‌های لازم برای تولید فکر را در این فرصت کوتاه بیان کنم و ما بقی را به دوستان رسانه‌ای در بخش‌های مختلف میسپارم که پای درد و دل اصحاب فکر بنشینند.

خواستیم طرح موضوعی کرده باشیم از ضرورت توجه به مسئله تولید فکر وشرایط سخت و طاقت فرسایی که در برخی از سازمان‌ها و نهاد‌ها برای تولید فکر ایجاد شده است.

در پایان خاطر نشان میکنیم که رسانه‌ها در جهت بیان الزامات تولید فکر و مشکلات موجود نقش بی بدیلی دارند و شایسته است رسانه‌ها شرایط مطلوب تولید فکر را از زبان کارشناسان و صاحب نظران جویا شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار