سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که برلین با آمریکا در ماموریت دریایی مورد نظر این کشور در تنگه هرمز همکاری نخواهد کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که برلین در ماموریت دریایی مورد نظر آمریکا در تنگه هرمز مشارکت نخواهد کرد.
براساس گزارش شبکه الجزیره، آلمان اعلام کرده است که اولویت اول در منطقه کاهش تنشها است.
با این حال آلمان گفته است که با شرکای اروپایی خود در زمینه انجام یکماوریت دریایی در این منطقه در تماس نزدیک است.
سخنگوی دولت آلمان در ادامه از مقامات ایرانی خواسته که فورا نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو را آزاد کند.
این نفتکش انگلیسی دو هفته پیش به دلیل نقض قوانین دریانوردی از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شده بود.
روز سه شنبه سفارت آمریکا در برلین اعلام کرد که «واشنگتن رسما از آلمان، فرانسه و انگلیس برای ملحق شدن به ماموریت مورد نظر این کشور برای تضمین امنیت تنگه هرمز و مقابله با رفتارهای تهاجمی ایران درخواست کرده است.»
علیرغم تلاشهای چند هفتهای آمریکا برای ایجاد این ائتلاف، هنوز مشخص نیست که چند کشور به طور جدی در این طرح حضور خواهند یافت. برخی از متحدان نزدیک این کشور از جمله ژاپن، مشارکت در این طرح را کردهاند. انگلیس از متحدان نزدیک آمریکا ابتدا حضور در این ائتلاف را رد کرده بود، اما بعد از توقیف نفتکش این کشور توسط نیروی دریایی سپاه خواستار تشکیل چنین ائتلافی شد.
درخواست واشنگتن از برلین درحالی صورت گرفته است که روابط دو کشور بر سر پارهای از مسائل از جمله اختلافات دو کشور درباره پناهجویان و برجام و هزینههای ناتو دچار تیرگی است. روابط میان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و آنگلا مرکل به دلیل انتقادات ترامپ از وی چندان مطلوب نیست و برخی تحلیلگران علت عدم همراهی کامل برلین با آمریکا در مسائل مربوط به خلیج فارس را در همین چارچوب ارزیابی کردهاند.
هفتهنامه دیتسایت اخیرا در این زمینه نوشت: در دولت ائتلافی آلمان، به ویژه در حزب سوسیال دموکرات (حزب ائتلافکننده با دولت) تحفظاتی درباره پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا علیه ایران وجود دارد. طبق این گزارش، آلمان به دنبال آن است که فاصله خودش را با سیاست دولت آمریکا موسوم به «فشار حداکثری» حفظ کند. از نظر برلین، همراهی با دولت آمریکا خطر کشانده شدن به یک درگیری دیگر در خاورمیانه را به همراه دارد.