آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۲۳۷۵
در گفتگو با خبرگزاری دانشجو مطرح شد؛

مهمانپرست: تحریم ظریف نمایانگر اوج بحران منطق در آمریکاست / مقر سازمان ملل باید از آمریکا منتقل شود

سفیر سابق ایران در لهستان گفت: آمریکا به عنوان میزبان حق ندارد برای تردد اعضا محدودیت ایجاد کند و اگر این کار را ادامه دهد نشان دهنده آن است لیاقت و شایستگی میزبانی را ندارد.

رامین مهمانپرست، سخنگوی سابق وزارت خارجه و سفیر سابق ایران در لهستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تحریم ظریف و سیاست‌های جدید آمریکا گفت: با سیاست‌هایی که آمریکایی‌ها اتخاذ کردند و رویکرد آن‌ها موجبات تمسخر سیاست خارجی آمریکا بیش از گذشته فراهم شده است.

وی در خصوص غیرمنطقی بودن تصمیمات ایالات متحده گفت: هیچ کدام از تصمیمات آن‌ها براساس منطق و عقلانیت نیست از این رو برای همه روشن است که از زمان روی کار آمدن ترامپ حرف‌های عجیب و اقدامات او عجیب‌تر بوده است و با این روند به نظر می‌رسد حتی اعتبار ملت آمریکا هم زیر سوال می‌رود.

مهمانپرست با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: آمریکا در حالی از یک توافق نامه بین المللی خارج شد که برجام چارچوبی بود که دو طرف توافق داشتند، نسبت به مصوبات آن پایبند باشند.

سخنگوی سابق وزارت خارجه با اشاره به اینکه ممکن است در داخل نسبت به برجام و نقاط قوت و ضعف آن حرف‌ها و انتقاداتی وجود داشته باشد، گفت:، اما زمانی که کشور ما با کشور‌های اتحادیه اروپا قدرت‌های بزرگ و آمریکا قطعنامه و مصوبه‌ای را در رابطه با فعالیت‌های صلح آمیز کشور به تصویب می‌رساند خروج یک جانبه ترامپ نشان می‌دهد که تصمیمات بی منطق و غیرعقلانی این شخص تمامی ندارد.

سفیر سابق ایران در لهستان در خصوص تصمیم اخیر آمریکا در مورد تحریم ظریف نیز گفت: اخیرا و در سفر وزیر امور خارجه به نیویورک برای صدور روادید وی هیئت همراه مشکلاتی را ایجاد کردند و نهایتا که روادید صادر شد محدودیت‌های شدیدی را برای حضور ایشان در نیویورک وضع کردند که همه این‌ها موجب اعتراض سازمان ملل و کشور‌های مستقل شد.

*تحریم ظریف در حالیکه ایران هیچ گونه رابطه ای با آمریکا ندارد، نمایانگر اوج بحران منطق در آمریکا است
وی ادامه داد: تحریم وزیر خارجه نکته جالبی در سیاست خارجی آمریکا به حساب می‌رود، چون اگر ما با آمریکایی‌ها روابط رسمی دو جانبه داشتیم آن وقت اگر برای وزیر ما محدودیت سفر قائل می‌شدند می‌توانست منطقی باشد، ولی اساسا وقتی نه رابطه‌ای در کار است و نه قصدی در انجام مذاکره و رابطه وجود دارد صرفا حضور ظریف در آمریکا و در شهر نیویورک و اجلاس‌های سازمان ملل خواهد بود که آن هم تنها میزبانی این نشست‌ها به عهده آمریکاست.

*اقدام آمریکا در تحریم «وزیرخارجه یک کشور» لیاقت این کشوردر میزبانی نشست های سازمان ملل را زیرسول برد
مهمانپرست تصریح کرد: آمریکا به عنوان میزبان حق ندارد برای تردد اعضا محدودیت ایجاد کند و اگر این کار را ادامه دهد نشان دهنده آن است لیاقت و شایستگی میزبانی را ندارد و کشور‌های مستقل باید مقر سازمان ملل را به کشور دیگری که بتوان به آن اعتماد کرد منتقل کنند.

سخنگوی سابق وزارت خارجه در خصوص تحریم اموال ظریف در آمریکا نیز گفت: ایشان صراحتا عنوان کرد نه خودش و نه فرزندانش اموالی در آمریکا ندارند که آمریکا بخواهد آن را مصادره کند بر همین اساس تصمیم آمریکایی‌ها به قدری مضحکه است که رهبر جمهوری اسلامی را نیز مورد تحریم قرار می‌دهند. این روند به خوبی بیانگر آن است که این اقدام آمریکا تنها یک شوی تبلیغاتی بچه گانه است و فقط مصرف تبلیغات داخلی برای رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا دارد.

سفیر سابق ایران در لهستان با اشاره به سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا بر ایران گفت: آن‌ها در سیاست هایشان در قبال جمهوری اسلامی یا به قول خودشان فشار حداکثری و دخالت در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس شکست خوردند و این اقدامات نمایشی فقط برای انحراف افکار عمومی در داخل آمریکا و کسب دست برتر در رقابت‌های انتخاباتی است.

وی با بیان اینکه براساس حقوق بین المللی اقدام آمریکا در تحریم ظریف صد درصد غیرقانونی است و هیچ مبنای بین المللی ندارد، یادآور شد: آمریکا اساسا حق چنین کاری را نداشت، اما از آنجا که به اتکای زورگویی چارچوب‌های بین المللی دیگر را نیز زیر پا گذاشته است این اقدامات خلاف قانون را نیز انجام داد.

مهمانپرست در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اگر آمریکا بخواهد از حضور ظریف در نیویورک و شرکت در اجلاس‌های سازمان ملل به دلیل تحریم  ممانعت به عمل آورد،  با واکنش‌های تند در عرصه بین الملل مواجه شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار