معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولین اقدام خود بعد از بازپسگیری مسئولیتهای تنظیم بازار از وزارت جهاد کشاورزی، مرغداران را تهدید کرد که اگر قیمتها ظرف چند روز آینده کاهش نیابد واردات انجام میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو با انتقال مسئولیتهای تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب بازپسگیری قانون انتزاع از وزارتخانه تخصصی تولید، مشکلات تولیدکنندگان با دولت آغاز شد.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در اولین اقدام خود بعد از این قانون، تولید کنندگان را تهدید کرده است که "اگر قیمت مرغ در ۳ روز آینده ارزان نشود واردات میکنیم" این درحالی است که بهجای واردات باید بر بازار نظارت داشت.
نظارت و کنترل بر بازار از جمله وظایف وزارتخانه صنعت است که ابزار لازم را از طریق اتاق اصناف و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان در اختیار دارد و میتواند اقدام به این کار کند، اما این وزارتخانه در گام اول راحتترین کار را برگزیده است و بهجای نظارت بر قیمتها قصد واردات دارد.
واردات با ارز نیمایی یا دولتی؟ مسئله این است
واردات مرغ برای تنظیم بازار بهجای تنظیم بازار از طریق کنترل قیمت و نظارت بر بازار در واقع پاک کردن صورت مسئله است و این امر منجر به از بین رفتن تولید میشود.
در صورتی که دولت قصد واردات مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی را داشته باشد قیمت آن از محصولات موجود در بازار ارزانتر خواهد شد، اما اگر با ارز نیمایی واردات شود قیمت این محصول بیش از ۲۰ هزار تومان خواهد شد و دیگر قابلیت کنترل قیمتهای خود را از دست میدهد، اما انگیزه لازم برای تولید کننده از بین میرود؛ بنابراین گزارش قیمت فعلی هر کیلوگرم مرغ در بازار مصرف (تهران) ۱۴ هزار تومان تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است درحالی که قیمت مصوب مرغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شده است و قیمت این محصول در روزهای گذشته به مرز ۱۷ هزار تومان نیز رسید که این نوسانات شدید بهمعنی آن است بخش نظارتی نتوانسته به مسئولیت خود بهدرستی عمل کند.
کشتارگاهها مکلف به درج قیمت روی بستهبندی مرغ شدند
عباس تابش رییس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این ارتباط اظهار داشت: براساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی قیمت مرغ زنده اصلاح و نرخ آن ۸ هزار و ۵۵۰ تومان شد تا مصرف کننده مرغ را با قیمت ۱۲ هزار و ۹۰۰ هزار تومان خریداری کند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی و مسئولان تشکلها موضوعاتی مانند تلف شدن بهدلیل گرما و نبود واکسن و... را دلیل کمبود عرضه مرغ به بازار مطرح میکنند که در پی این موضوع عرضه به بازار کاهش پیدا کرده است.
رییس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده با بیان اینکه تلف شدن مرغ و... اتفاقات خلق الساعهای نیست، اظهار کرد: ظرفیتهای خالی واحدهای تولیدی باید برای جلوگیری از کاهش تولید و عرضه، بهجای جوجهریزی حداقل، باید با حداکثر ظرفیت جوجهریزی میکردند، در تابستان هر سال با افزایش دما و... روبهرو میشویم و شرایطی مانند تلف شدن مرغ و... قابل پیشبینی بود این در حالی است که براساس گزارش هواشناسی دمای هوا در سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
تابش با تأکید به اینکه باید با افزایش جوجهریزی عرضه مرغ به بازار بیشتر میشد، اضافه کرد: در حال حاضر میزان عرضه مرغ به بازار کاهش پیدا کرده است و در راستای حل این مشکل جلسات متعددی نیز برگزار شده است.
تمامی کشتارگاهها باید روی بستهبندیهای مرغ قیمت مصوب را درج کنند و از قیمت عدول نکنند در غیر این صورت با افراد خاطی برخورد میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز اینکه بازرسان سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده نظارت شدیدی بر بازار دارند، ادامه داد: در برخی موارد قیمت مصوب مرغ در واحد تولیدی نیز رعایت نمیشود، بازرسان سازمان حمایت از مصرف کننده با تولیدکنندگانی که قیمت مصوب را رعایت نکنند برخورد کرده و پرونده تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اقدامات سازمان حمایت از مصرف کننده برای کاهش قیمت مرغ، تصریح کرد: با وضع عوارض، صادرات مرغ محدود شد از سوی دیگر شرکت پشتیبانی امور دام از تمام ذخایر برای تأمین کسری بازار مرغ استفاده میکند.
رییس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده در خانه ملت بیان کرد: علاوه بر بهکارگیری سیاستهای مذکور در صورتی که ظرف یک تا دو روز آینده مرغ موردنیاز بازار تأمین نشود، ممکن است واردات مرغ در دستور کار قرار گیرد.
تابش با اعلام اینکه با واحدهای تولیدی که مرغ زنده را بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ تومان میفروشند، برخورد میشود، تأکید کرد: صنف نیز باید سود عرف را رعایت کرده و خرید و فروش خود را با فاکتور انجام دهد.
رییس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده گفت: تمامی کشتارگاهها باید روی بستهبندیهای مرغ قیمت مصوب را درج کنند و از قیمت عدول نکنند در غیر این صورت با افراد خاطی برخورد میشود.