دانشگاه محقق اردبیلی در آخرین رتبه بندی مخزنهای اطلاعاتی دانشگاهها و موسسات پژوهشی دنیا، با ۱۹۳۰ پله جهش در رتبه ۴۷۵ دنیا و رتبه اول کشور قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در آخرین رتبه بندی مخزنهای اطلاعاتی دانشگاهها و موسسات پژوهشی دنیا که از سوی وبومتریکس در جولای ۲۰۱۹ منتشر شد، مخزن علمی دانشگاه محقق اردبیلی ۱۹۳۰ پله جهش داشت.
براساس این رتبه بندی دانشگاه محقق اردبیلی از رتبه ۲۴۰۵ دنیا به رتبه ۴۷۵ و از رتبه نهم به رتبه اول مخازن علمی دانشگاهی کشور ارتقا یافت.
شهرام جمالی، مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه محقق اردبیلی، در خصوص این ارتقای علمی گفت: در رتبه بندی وبومتریکس که بر اساس دادههای مستخرج از گوگل اسکالر انجام میشود، معیارهایی همچون میزان مقالات علمی و پایان نامههای نمایه شده در گوگل اسکالر، دسترسی آزاد و رایگان به آنها در فضای وب و همچنین دارا بودن استانداردهای دسترسی آزاد به اطلاعات علمی توسط مخزن علمی مورد سنجش قرار میگیرد.
جمالی خاطرنشان کرد: در مهرماه سال ۱۳۹۷ این سامانه روی سرورهای مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه به صورت مجازی سازی شده در بستر Eprints راه اندازی شد و طی این مدت، بیش از ۸ هزار نسخه پایان نامه، طرح پژوهشی و مقاله تولید شده در دانشگاه محقق اردبیلی در آن ثبت شد.
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه اخیر بیش از ۵۰۰ هزار مراجعه و بیش از ۴۰ هزار بار دانلود محتوا از این مخزن صورت گرفته است، گفت: نظر به اینکه مقالات و پایان نامههای ثبت شده در مخزن اطلاعات علمی دانشگاه توسط گوگل اسکالر نمایه میشود، امکان استناد به آنها و افزایش تعداد استنادات به پژوهشهای اعضای هیات علمی دانشگاه فراهم خواهد شد.