به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «عبدالحمید الغبین» نویسنده سعودی که در روزنامههای مختلف این کشور فعالیت دارد؛ در مقالهای در روزنامه «اسرائیل هیوم» با تمجید از عادیسازی روابط ریاض و تل آویو، به شدت علیه سیاستهای اردن و تشکیلات خودگردان در این خصوص حملهور شد.
به نوشته پایگاه خبری عربی۲۱، او مقالهای تحت عنوان «چشمانداز جدید صلح سعودی» با اذعان به تلاش دولت سعودی برای برقراری روابط «خوب» با اسرائیل و صهیونیستها و تحقق صلح (سازش) نوشت: «برخی آن را عادیسازی روابط میخوانند و من آن را فطرت صلحجو مینامم.»
او مدعی شد که، ولی عهد سعودی با دید گستردهتر به موضوع نگاه میکند و دولت سعودی از نظر مالی، سیاسی و نظامی توانمند است و دومین نیروی هوایی قوی منطقه را دارد! و دارای برتری موشکهای دوربرد است و اسرائیل را شریک منطقی خود در آینده میداند. این نویسنده سعودی همچنین ایران را دشمن مشترک دولت سعودی و رژیم صهیونیستی دانست.
«عبدالحمید الغبین» در بخش دیگری از مقاله خود نوشت: «جستو جوی صلح با اسرائیل در سایه اختلافات اصلی در موضوع فلسطین آسان نیست و این مهم است که در نهایت فلسطینیها بتواند کشور خود را داشته باشند.»
این نویسنده سعودی، اما در ادامه با حمله به اردن و با بیان اینکه این کشور تلاشهای ریاض برای بهبود روابط با رژیم صهیونیستی را ناکام گذاشته؛ نوشت: «تشکیلات خودگردان و نزدیکان محمود عباس همان کار اردن را میکنند و به دولت سعودی و پادشاهش و به جامعه سعودی توهین میکنند.»
او مدعی شد که انتقادات و حملات علیه سعودیها که در نتیجه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در منطقه گسترش یافته کار اردن و تشکیلات خودگردان است و با حمایت مالی و رسانهای آنها مدیریت میشود.
اردن کشوری برای فلسطینیها
«عبدالحمید الغبین» در ادامه طرح عجیبی را مطرح کرد و مدعی شد که پاسخ به این سؤال که فلسطینیها کجا باید مستقر شوند؛ آسان است. او نوشت: «اردن ۷۸ درصد مساحت فلسطین تاریخی را در بر گرفته و ۸۰ درصد مردم این کشور در اصل فلسطینی هستند، اما پادشاه اردن این مسأله را نمیپذیرد، اما جهان در نهایت اردن را به عنوان یک کشوری فلسطینی به رسمیت خواهد شناخت و اردن وطن رسمی فلسطینیها خواهد شد.»
او در خصوص مسجدالاقصی نیز مدعی شد که اداره این مکان مقدس ۷۰ سال است با هدایای میلیارد دلاری عربستان سعودی به پادشاه اردن انجام میشود، اما پادشاه اردن هیچ زمانی از مسجدالاقصی حمایت و دفاع نکرد.
این نویسنده سعودی در پایان پیشنهاد کرد که عربستان سعودی تولیت مسجدالاقصی را بر عهده بگیرد و ترتیبی اتخاذ شود که تمامی افراد از مذاهب مختلف بتوانند در آنجا عبادت کنند. او نوشت که ما خواستار غلبه بر ایدئولوژی هستیم و در این مسیر باید دست صلح به سوی اسرائیلیها دراز کنیم.
او پیش از این در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «تا مدتی پیش تصور میکردم که قدس غربی پایتخت اسرائیل خواهد شد، اما [کمی بعد] روشن شد که کل قدس، پایتخت میشود. مسجدالاقصی به عنوان حرم سوم، به عربستان تحویل داده خواهد شد.»
تا کنون نویسندگان بسیاری در عربستان سعودی پیشنهاد واگذاری تولیت مسجدالاقصی به دولت سعودی را مطرح کردهاند؛ در واکنش به این پیشنهادات، «سفیان القضاة» سخنگوی وزارت خارجه اردن در یک اظهار نظر رسمی گفت که اداره اوقاف قدس به موجب حقوق بینالملل، تنها نهاد صاحب اختیار در اداره امور مسجدالأقصی است و تمامی اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در خصوص اداره حرم قدس شریف باطل و غیرقانونی است. شاه اردن نیز بارها هشدار داده است که نقض حق قانونی این کشور در اداره اماکن مقدس قدس شریف «خط قرمز» محسوب میشود.