آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۷۰۳۷
یادداشت/

طاغوت‌های کوچک دولتی

این غده سرطانی میتواند در وجود همه افراد جامعه شکل گیرد ولی قشر مدیران و صاحب منصبان بیشتر در معرض این آسیب قرار دارند چرا که امکان سرکشی و طغیان بیشتری برایشان مهیاست.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد اسماعیلی دهقی*؛ در ابتدا لازم است تعریفی از طاغوت داشته باشیم: طاغوت در اسلام، به معنی هر آن چیز یا کسی است که به جای خداوند در جایگاه اطاعت و پذیرش یا پرستش قرار گیرد.

در برخی از متون دیگر طغیان را با استکبار مترادف دانسته و آن را به رودخانه‌ای تشبیه کرده است که آب آن به قدری بالا می‌آید که از کرانه‌های آن لبریز می‌شود. این معنا مجازاً به استکبار و هر نوع غروری که به عصیان بینجامد، اطلاق می‌گردد.

این عبارت بعد از پیروزی انقلاب بر سر زبان ها افتاد و بیشتر به درباریان ، ثروتمندان و سردمداران رژیم منحوس پهلوی اطلاق میشد ولی هم اینک که چهل سال از پیروزی انقلاب میگذرد به تدریج در گوشه و کنار سرو کله طاغوت هایی پیدا شده است که تنها وضعیت ظاهریشان با طاغوت های قبل از انقلاب متفاوت است ولی به لحاظ محتوا و مفهوم کاملا شبیه همان طاغوت های قبل از انقلاب هستند البته اهل نماز وروزه هم هستند.

فی الواقع انسان هایی که بندگی خداوند را در زندگی فردی و اجتماعی برنمیتابند و در رفتار سازمانی خود از هوای نفس پیروی میکنند به تدریج نسخه های کوچکی از طاغوت میشوند.

طاغوت مثل غده سرطانی در وجود انسان شکل میگیرد و هر لحظه بزرگ و بزرگتر میشود تا جایی که فرد غیر از خودش ومنافع خودش چیز دیگری را نمبیند .

این غده سرطانی میتواند در وجود همه افراد جامعه شکل گیرد ولی قشر مدیران و صاحب منصبان بیشتر در معرض این آسیب قرار دارند چرا که امکان سرکشی و طغیان بیشتری برایشان مهیاست.

در شرایطی که سیستم حاکمیت دارد امکان اعمال سلیقه و تولد طاغوت های کوچک و بزرگ کمتر است و برعکس در سازمانها و اداراتی که قائم به شخص اداره میشود شرایط برای جولان دهی شیطان و رشد طاغوت آماده تر است

این افراد تقریبا دارای خصوصیات مشترکی میشوند که به برخی از این خصوصیات اشاره میکنیم .

*در مراودات روزمره نسبت به زیردستان بی توجه میشوند.
*احترام و حیثیت شغلی و حرفه ای اطرافیان برایشان کم اهمیت میشود.
*در تصمیم گیری ها بصورت فردی و سلیقه ای رفتار میکنند.
*حب و بغض های شخصی برایشان ملاک انتخاب وطرد افراد میشود.
*نگاه از بالا به پایین و متکبرانه دارند.
*به هیچ عنوان انتقاد پذیر نیستند.
*خود بزرگ بینی در وجودشان نهادینه میشود.

معمولا این افراد ظاهری آراسته و متشرع و احتمالا خندان دارند ولی با وجود این ظاهر خوب به شدت منفور هستند و همه احترامی که در محیط کار میبینند ناشی از ترس و امنیت شغلی زیر دستان است و به محض کناره گیری و یا پایان مدیریت کمتر کسی حاضر به ارتباط با آنها میشود .

این افراد در طول سنوات خدمت خود هزاران مورد دلخوری و کدورت و ظلم های کوچک و بزرگ از خود برجای میگذارند و به دلیل کثرت این نارضایتی ها معمولا از مقبولیت و محبوبیت نیز بی بهره هستند.

شایان ذکر است پیدایش این ویژگی ها به صورت یک شبه و لحظه ای نیست و در طول سالها این خصوصیات در افراد ایجاد میشود و به همین خاطر است که اکثر این افراد به سختی باور میکنند که به یک طاغوت کوچک تبدیل شده اند.به جرات میتوان گفت بیشتر حجم نارضایتی مردم از ادارات و سازمانهای خصوصی و دولتی ناشی از رفتار و کردار همین طیف است که با ظاهری متشرع بیشترین ضربه را به ایمان و اعتقادات مردم وارد میکنند.

در پایان متذکر میشویم که از منظر اسلام طغیان و سرکشی در مقابل اوامر و مناهی پروردگار مستوجب عذاب دنیوی واخروی است این طغیان میتواند در سطح یک خانواده 4 نفره محقق شود و یا یک سازمان چند صد نفره ولی در اصل موضوع تفاوتی ندارد و چه بسا همین افراد اگر در جایگاه و موقعیت بالاتر قرار بگیرند همان ظلم و جوری را که در محیط کوچک خود انجام میدهند در محیط بزرگتر نیز به مرجله اجرا بگذارند .

*محمد اسماعیلی دهقی - کارشناس مسائل سیاسی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار