سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه در برخی شهرها پزشک مازاد زیاد داریم که به شهر دیگری عزیمت نمیکنند گفت: کسی که با پول مردم درس خوانده و با بیماری مردم، پزشک عمومی و متخصص شده باید تعهد خدمتیاش را انجام دهد و از رانت استفاده نکند و دچار سوءمدیریت نشود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اکبر ترکی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درباره کمبود تعداد پزشکان و متخصصان گفت: کمبود نیروی انسانی پزشک و پیراپزشک در سال گذشته مشهود بوده است، اما مسئولان وزارت بهداشت هم در این باره تمهیداتی داشتهاند.
وی افزود: با توجه به کمبود پزشک در برخی مناطق، مسئولین وزارت بهداشت و سازمان سنجش سهمیههای پذیرش دانشجو را افزایش داده و حتی ۳۰ درصد ظرفیت جذب دانشجو در برخی رشتهها متعلق به مناطق محروم شده است که نسبت به ۵-۶ سال گذشته این میزان بهبود پیدا کرده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: هم اکنون فارغالتحصیلان رشتههایی که ۳۰ درصد آنها مربوط به مناطق محروم است بعد از ۷ سال در رشته پزشکی عمومی بعد از ۴ سال در رشتههای تخصصی در حال فارغالتحصیل شدن هستند.
ترکی گفت: فارغالتحصیلان اخیر بیش از ۳ برابر زمان تحصیل خود تعهد حضور در مناطق محروم را دادهاند که برای مثال یک پزشک عمومی ۲۱ سال در آن مناطق حضور پیدا کند.
وی افزود:معاون آموزشی وزیر بهداشت در جلسه کمیسیون بهداشت از جهش پذیرش دانشجو در برخی رشتههای پزشکی خبر داد که برای مثال افزایش ۳۴۰ درصدی در جذب پذیرش دانشجویان رادیولوژی نسبت به ۳ تا ۴ سال گذشته داشتهاند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس خاطرنشان کرد: نباید در کشورمان دچار تفریط و افراط شویم.
ترکی گفت: مشکلاتی که مردم و نمایندگان مجلس در برخی شهرها در باره کمبود پزشک میبینند مورد تائید است، اما درصد کمی از آن مربوط به کمبود پزشک است، اما عمده مشکلات ناشی از سوء مدیریت و عدم عدالت در تقسیم پزشکان است.
وی گفت: در طی ۳ تا ۴ سال آینده که فارغالتحصیلان رشته پزشکی عمومی و تخصص وارد جامعه شوند عدالت و نسبت خوبی برقرار خواهد شد. ولی نباید به سمت و سویی برویم که بیکاران رشتههای پزشکی و پیراپزشکی افزایش یابد که پس از آن میتواند سطح سواد پزشکان پایین آمده و مشکلاتی را ایجاد کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: فارغالتحصیلان رشته پزشکی هم اکنون حرفهای مهم و برتری را در جهان میزنند و نیاز به درمان در خارج از کشور نداریم. ولی اگر بیرویه تعداد دانشجویان پزشکی را در دانشگاهها افزایش دهیم و آنها را بیسواد به جامعه تحویل دهیم دچار اشکال شده و جبران آن هم بسیار سخت خواهد بود.
ترکی گفت:باید با مدیریت و برقراری عدالت با تقسیمبندی مناسب و هزینه و اعتبار برای شهرستانهایی که جاذبه کمتری برای حضور پزشکان در آنجا وجود ندارد تا آنها در آن شهرستانها ماندگار شوند قطعا در ۲ تا ۳ سال آینده به تعادل لازم در این بخش برسیم.
وی گفت: در برخی مراکز استانها و شهرهای بزرگ پزشک مازاد زیاد داریم که معمولا به شهر دیگری عزیمت نمیکنند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: کسی که با پول مردم درس خوانده و با بیماری مردم، پزشک عمومی و متخصص شده باید تعهد خدمتیاش را انجام دهد و از رانت استفاده نکند و دچار سوءمدیریت نشود. ضمن اینکه باید تمرکز زدایی داشته باشد و به سمتی برویم که عدالت در توزیع پزشکان در کشور ایجاد شود.