به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امیر هامونی در پاسخ به این پرسش که آیا برای اجرای مقررات جدید بازار پایه فرابورس الزام قانونی یا اختیار وجود دارد، گفت: قانون الزام کرده مقررات جدید بازار پایه را در فرابورس اجرا کنیم.
وی در مورد اینکه با توجه به الزام قانون برنامه پنجم توسعه، تاکنون چند درصد از شرکتهای سهامی عام به بورس و فرابورس آمدهاند، گفت: آمار دقیق از کل شرکتهای سهامی عام ندارم، اما در حال حاضر 182 شرکت در بازار پایه فرابورس وجود دارند که در تابلوهای اصلی نیستند، اما تعداد بیشتری از شرکتهای سهامی عام هستند که در بازار سرمایه حضور ندارند.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین در مورد تکلیف قانون بودجه مبنی بر واگذاری دو باشگاه فوتبالی استقلال و پرسپولیس موصوف به سرخابیها، گفت: حکم قانونی آمده، اما نحوه اجرای قانون را بررسی میکنیم. در این زمینه باید سازمان بورس و وزارت ورزش و سازمان خصوصیسازی تصمیمگیری کنند و سازمان خصوصیسازی در این زمینه اطلاعرسانی کند.
هامونی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا برای واگذاری 18 شرکت دولتی که قرار بود از طریق بورس و فرابورس واگذار شوند، مشتری پیدا نشده است، گفت: چند شرکت از این شرکتها در فرابورس از جمله پالایشگاه شیراز و لاوان آگهی شد، اما خریداری برای آنان پیدا نشد.
وی در مورد علت نخریدن سهام شرکتهای دولتی در فرابورس گفت: از نگاه کسانی که مراجعه میکردند، شرایط آگهی عرضه بلوکی به نظر آنان سختگیرانه بود، چون باید کل پول سهام 20 درصدی ظرف سه روز پرداخت میشد و این امر ناشدنی بود که سهام بلوکی یک پالایشگاه ظرف سه روز پرداخت شود.
مدیرعامل فرابورس ایران همچنین در پاسخ به اینکه آیا قیمت تابلو به علاوه 20 درصد از دلایل عدم اقبال متقاضیان شرکتهای دولتی بوده است، گفت: البته در مورد سهام بلوکی، قیمت تابلو به اضافه 20 درصد یک عرف است وحتی برخی سهام مدیریتی قیمت تابلو به علاوه 50 درصد و حتی تابلو به علاوه 100 درصد هم پیدا میشود، اما قیمت تابلو به علاوه زیر 20 درصد وجود ندارد. بنابراین بحث شرایط خرید و نقدینگی است که باعث شده مشتری نداشته باشد.
به گزارش فارس، قوانین بازار پایه به موجب بندی از قانون برنامه پنجم توسعه در ماده 99 قانون برنامه پنجم که بعداً در ماده 36 احکام دائمی قانون برنامههای توسعه کشور نیز تکرار شد، تهیه شده است.
قبل از این قانون، برای پذیرش شرکتهای سهامی عام در تابلوهای اصلی فرابورس و بورس استانداردهایی وجود دارد که درخواست این شرکتها به هیأت پذیرش ارائه میشود و در آنجا اگر طبق مقررات شرایط شرکت محرز شود، پذیرش میشوند و اگر شرایط وجود نداشته باشد، شرکتها پذیرش نخواهند شد.
با ابلاغ دستورالعمل اجرایی قوانین جدید بازارپایه که توسط هیات مدیره سازمان بورس تصویب و برای اجرا ابلاغ شده است، تعدادی از سهامداران ابهام و سوالاتی مطرح کردند و با ثبت مطالب «قانون جدید بازار پایه را تعلیق و ابتدا در یک یا دو نماد آزمایش کنید»، «ایجاد یک صفحه ساده برای اخذ رای از سهامداران بازار پایه و یا آزمایش قوانین به روی چند نماد»،«سئوالات و ابهامات فعالین بازار در مورد قوانین جدید بازار پایه» و «مسئولین محترم از اجرای غیرکارشناسی قوانین جدید بازار پایه جلوگیری کنید» در سامانه «فارس من» خواستار پیگیری موضوع شدند.