آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۹۰۷۳

دولت با دورزدن برجام دیگر دستش به‌هیچ جا بند نخواهد بود

پیشنهاد فرانسه اختصاص اعتبار ۱۵‌میلیارد یورویی به کانال اینستکس می‌باشد تا این گونه مبادلات تجاری ایران به صورت کانالیزه با کشور‌های دیگر برقرار شود.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «پیشنهاد فرانسه اختصاص اعتبار ۱۵‌میلیارد یورویی به کانال اینستکس می‌باشد تا این گونه مبادلات تجاری ایران به صورت کانالیزه با کشور‌های دیگر برقرار شود. ظاهراً قرار است در ازای این اقدامات جدید، ایران تعهدات کامل خود را برابر با برجام انجام دهد، درباره بند‌های غروب توافق هسته‌ای و مسائل منطقه‌ای و موشکی نیز مذاکرات جدیدی صورت گیرد.»

وب‌سایت الف. با انتشار این مطلب می‌نویسد: در صورت صحت‌داشتن چنین پیشنهادی و پذیرش آن از سوی ایران، شرایط جدیدی رخ می‌دهد.

- با پذیرش شرایط فرانسه، ترتیبات جدیدی به وجود خواهد آمد که در آینده می‌تواند عملا موجب مشروعیت‌زدایی از توافق هسته‌ای شود؛ سازوکاری انعطاف‌پذیر بدون هیچ پشتوانه و ضمانتی که هر از گاهی می‌تواند با فشار کشور‌های اروپایی یا آمریکایی شرط و شروط‌های جدیدی به آن افزوده شود. فراموش نشود برجام که تضمین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را داشت، اما آمریکایی‌ها از آن خارج شدند و به تعهداتشان عمل نکردند؛ بنابراین باید گفت: هیچ پشتوانه‌ای برای سازوکار جدید نمی‌توان متصور بود. از بین رفتن برجام خواسته ترامپ بوده که در حال حاضر کارگزاران دستگاه دیپلماسی خود پرچمدار چنین اتفاقی شده‌اند.

- پذیرش سازوکار جدید، ایران را به عنوان یک کشور خاص در تعاملات تجاری دنیا نگه می‌دارد. در صورتی که هدف باید عادی شدن مبادلات تجاری و مالی باشد، اتفاقی که حتی برجام نیز قادر به تامین آن نشد، چراکه دولت باراک اوباما اگر چه تحریم‌ها را تعلیق کرده بود، اما با تهدید و ارعاب از نزدیکی شرکت‌ها و کشور‌های خارجی به ایران جلوگیری می‌کرد و این گونه ایران را به عنوان یک کشور غیرعادی در دستور کار قرار داده بود. به همین دلیل ایران هرگز نتوانست از منافع برجام منتفع شود و به همین دلیل رئیس سابق بانک مرکزی دستاورد ایران از برجام را «تقریباً هیچ» عنوان کرده بود.
منبع: کیهان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار