آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۹۲۳۷

محکومیت ۴۱ شهردار سابق ترکیه به ۲۳۷ سال حبس!

علی‌رغم گذشت سه سال از کودتای نافرجام و لغو وضعیت اضطراری در ترکیه، نیرو‌های امنیتی به دستور دولت هنوز در حال بازداشت افراد با کوچک‌ترین ارتباط با کودتاچیان هستند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، نیرو‌های امنیتی ترکیه طی بیست‌وچهار ساعت گذشته، حداقل ۲۰ نفر را به اتهام ارتباط با عاملان کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ بازداشت کردند.

به نوشته روزنامه «دیلی صاباح» این افراد که همگی عضو شورای تحقیقاتی علمی و فناوری ترکیه بودند، به دستور دادستانی کل استان آدانا به اتهام عضویت در سازمان گولن بازداشت شدند.

این افراد همچنین به استفاده از نرم‌افزار «بای‌لاک» - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا – متهم شده‌اند. مقامات ترکیه می‌گویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروه‌های ارتباطی آن‌ها در شبکه اجتماعی «واتس‌آپ» لو رفته بود، از نرم‌افزار بای‌لاک برای هماهنگی استفاده کردند.

آنکارا سازمان [فتح‌الله]گولن (واعظ و اپوزسیون آمریکانشین) را تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ می‌داند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند.

در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.

دولت ترکیه از زمان وقوع کودتای نافرجام تا کنون، ضمن اعمال حالت فوق‌العاده در ترکیه (که یک سال پیش منقضی شد) بیش از ۷۰ هزار نفر را بازداشت و حدود ۱۷۰ هزار نفر را از مشاغل دولتی اخراج کرده است. این بازداشت‌ها و اخراج‌ها هنوز هم ادامه دارد.

از طرفی وزارت کشور ترکیه اعلام کرد که ۴۱ نفر از شهرداران سابق این کشور که پیشتر به اتهام همکاری با کودتاچی‌ها اخراج و بازداشت شده بودند، در مجموع به ۲۳۷ سال حبس محکوم شدند.

روزنامه «دیلی صاباح» در گزارش دیگری نوشت، طبق بیانیه این وزارتخانه مجموع احکام حبس صادر شده برای افراد مذکور ۲۳۷ سال و ۲۳۷ ماه و ۱۷۱ روز و به علت جرائم تروریستی و امنیتی می‌باشد.

پیش از برگزاری انتخابات محلی شورای شهر و شهرداری‌ها در ترکیه (به تاریخ یازدهم فروردین)، ۹۴ نفر از شهرداران این کشور به دستور وزارت کشور ترکیه برکنار یا بازداشت شده بودند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار