اردوهای جهادی معبری و مجالی است برای تمرین پرواز، و بیش از آن که نفعی برای دیگران داشته باشد، برای جهادیان سودمند است. یک کارگاه تمرین اخلاق عملی.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با شروع فصل تابستان گروههای جهادی دانشگاهی به صورت داوطلبانه با برنامه ریزی و بررسی وضعیت مناطق محروم برای برپایی اردوهای جهادی در مناطق کم برخوردار خود را آماده میکنند.
دانشجویانی به منظور خود سازی و سازندگی راهی اردوهای جهادی میشوند. دانشجویان جهادی معتقدند که اردوهای جهادی معبری و مجالی است برای تمرین پرواز و بیش از آن که نفعی برای دیگران داشته باشد، برای جهادیان سودمند است. اردوهای جهادی، کارگاه تمرین اخلاق عملی است.
ما رفته بودیم به آنها یاد بدهیم؛ ولی یاد گرفتیم
در این راستا، هادی یکی از دانشجویان گیلانی است که هر ساله در اردوهای جهادی شرکت میکند. او میگوید: روزی که سفر آغاز کردم نمیدانستم که باید مسیری سخت و طاقت فرسا را طی کنم. قرار است به مناطقی سفر کنم که در آنجای تکنولوژی و صنعت روز دیده نمیشود، اما جاذبهای از طبیعت و درختان سبز وجود دارد.
وی میافزاید: روستاهایی با بچههایی مهربان و دوست داشتنی با صورتهای آفتاب سوخته و ژولیده، اما شیریین با لباسهای کهنه و مندرس؛ ولی سرشار از امید و شور زندگی و لبریز از شوق یادگیری.
این دانشجوی در ادامه میگوید: بچههایی سرسخت، ولی آرام تشنه آموختن بودند. آموخته بودند که هر آنچه بزرگتری میگوید، چیزی است که باید یاد گرفت. آنها سرزنده و شاداب میخواستند بیشتر بدانند و ما رفته بودیم به آنها یاد بدهیم؛ ولی یاد گرفتیم. رفته بودیم شاد کنیم؛ ولی شاد شدیم. لازم نبود بگویند. میدیدیم که چگونه امید، به آنها زندگی بخشیده بود.
شرکت کردن در اردوهای جهادی حال و هوایی دارد
آزاده دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان است که در اردوهای پزشکی در مناطق حضور داشته است او به ما میگوید: نمیدونم از کجا شروع کنم، شرکت کردن در اردوهای جهادی حال و هوایی دارد.
وی میافزاید: مکان و طبیعت حضور در چنین جاهایی، قشنگ است؛ حتی سنگریزههایی که در زیر پا حس میشود دور بودن از زندگی شهری و دغدغههای فراوانش و قرار گرفتن در یک روستای زیبا با امکانات رفاهی اندک باعث میشود بیشتر قدر نعمتهایی که داریم بدانیم و عادی بودن آنها را ترک کنیم.
این فعال دانشجویی معتقد است: از جهادی میتوان احترام به یکدیگر، همکاری کردن، لذت بردن از کنار همدیگر بدون اینکه چشم و هم چشمی وجود داشته باشد، از همه مهمتر یکدلی و وقتی فردی احتیاج به کمک دارد یا ناراحت است همه از ته دل ناراحت میشوند و سعی میکنند یک جوری مشکلش را حل کنند.
آرزو میافزاید: متاسفانه کمبود درمانگاه در بعضی از مناطق محروم مشهود است بعضی از روستائیان به خاطر رفتن به دکتر باید مسافت طولانی طی کنند.
اردوی جهادی دانشجویان استان گیلان در قالب ۳۵ گروه جهادی حدود چهارهزار و ۵۰۰ جهادگر در تیرماه تابستان امسال به مناطق محروم گیلان اعزام شدند.
به گفته مرتضی نورسته، مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان گیلان فعالیتهای جهادگران در بخش دانشجویی مربوط به یک فصل نیست، دانشجویان جهادگر در تمام فصول سال با برپایی این اردوها در جهت محرومیتزدایی و آبادانی ایران اسلامی گام برمیدارند.
گروههای جهادی دانشجویان گیلانی به منظور محرومیتزدایی، اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی و انجام طرحهای فرهنگی و آموزشی به اردوهای جهادی اعزام شدند.
این دانشجویان در حوزههای آموزشی، فرهنگی، بهداشت و درمان و عمرانی خدمت رسانی کردند که عمده فعالیت آنها در زمینه آبرسانی، بهسازی چشمهها، ساخت مخزن و لولهگذاری، برگزاری کلاسهای جبرانی برای دانشآموزان، اکران فیلم، برگزاری یادوارهها و سوگوارهها، تجهیز کتابخانههای روستایی، اجرای برنامههای دینی همچون جشن تکلیف، برگزاری مسابقات آشپزی، شناخت آسیبهای اجتماعی بوده است.
گروههای جهادی از دانشگاه گیلان، علوم پزشکی، آزاد رشت، آزاد لاهیجان، آزاد انزلی، پیام نور رشت، آزاد تالش، آزاد فومن، احرار، دانشگاه فرهنگیان (دانشگاه امام علی، بنت الهدی صدر)، پردیس فنی فومن، پیام نور آستانه اشرفیه، دانشکده فنی چمران، علمی کاربردی، دانشکده فنی دکتر معین، پیام نور املش و ... و همچنین گروههای فارغ التحصیل جهادی اعزام شدند.
به گفته مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی استان گیلان باتوجه به وضعیت آب و هوای استان در شهریور ماه سایر اعزامها تا پایان مهر ماه جهت تکمیل پروژهها ادامه خواهد داشت.