وزیر نفت با بیان اینکه امسال تکلیف توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و میدان گازی فرزاد بی مشخص میشود گفت: انتظار داریم تا نیمه نخست سال ۱۴۰۰ بخشی از گاز فاز ۱۱ به مدار بیاید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو بیژن زنگنه صبح امروز در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال که بین شرکت نفت و گاز پارس و شرکت پتروپارس منعقد شد، گفت: امسال تکلیف توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و میدان گازی فرزاد بی مشخص میشود.
وی افزود: انتظار داریم تا نیمه نخست سال ۱۴۰۰ بخشی از گاز فاز ۱۱ به مدار بیاید.
وزیر نفت ادامه داد: از این به بعد هر دو هفته یک بار قرار داد و برنامه توسعه داریم و نشان میدهیم توسعه صنعت نفت در شرایط تحریم متوقف نیست.
وی با اشاره به اینکه تا اواخر امسال در ۲۷ فاز پارس جنوبی تمام سکوها نصب میشود، گفت: سعی ما این است که بتوانیم تا پایان امسال گاز را نزدیک به میزان نهایی دریافت و پالایش کنیم به همین منظور همه پالایشگاههای پارس جنوبی به جز پالایشگاه فاز ۱۴ فعال خواهند بود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه قرارداد میدان گازی بلال که در بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی واقع شده است قرارداد مهمی است، ادامه داد: شرکت پتروپارس از نظر من یکی از بهترین شرکتهای E&P ایرانی است که در پروژههای قبلی نشان داده هم از نظر زمان و هم از نظر مبلغ قرارداد میتواند کارهای توسعهای را به بهترین شکل انجام دهد و این موضوع برای ما مهم است که یک شرکت بتواند شرایط قیمتی و زمانبندی را رعایت کند بنابراین من تشکر میکنم از آنهایی که این شرکت را بنیان گذاشتهاند.
زنگنه ادامه داد: شرکت پتروپارس یک شرکت دانشبنیان است برای همین میتوانم روی این شرکت حساب ویژهای کنم.
* قرارداد ۴۴۰ میلیون دلاری برای توسعه بلال
به گفته وزیر نفت، این قرارداد بالغ بر ۴۴۰ میلیون دلار است که البته قیمت آن ثابت نیست و open capex است و قیمت با نظارت شرکت ملی نفت استخراج میشود و منابع مالی نیز از طریق صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد. همچنین باید گفت: مدت این قرارداد ۳۴ ماه است که امیدواریم پتروپارس بتواند در همین مدت کار توسعه را به پایان برساند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در ابتدای دولت تعهد کردم که تکلیف تمام میادین مشترک تا پایان دولت روشن شود، گفت: من هرگز نگفتهام که تمام میادین مشترک توسعه پیدا میکند بلکه منظورم این بود که میدان مشترکی وجود نخواهد داشت که پیمانکار بر روی آن وجود نداشته باشد بلکه تمام شرایط شفاف خواهد شد.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه تمام سعی ما این است که فاز ۱۱ پارس جنوبی و بخش B. میدان فرزاد را فعال کنیم، گفت: میادین فروزان، غرب کارون، ایلام، آبان، پایدار غرب را داریم که اکثر این میادین قراردادهایشان بسته شده است و بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی که همان میدان بلال است مانده بود که خوشبختانه این بخش نیز تعیین تکلیف شد.
وزیر نفت تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که فاز ۱۱ تا نیمه نخست ۱۴۰۰ حداقل بخشی از آن به بهرهبرداری برسد به همین دلیل ما تلاش خود را برای توسعه این فاز انجام خواهیم داد.
زنگنه با تأکید بر اینکه بنابراین قصد داریم هر دو هفته یکبار یک قرارداد یا افتتاح داشته باشیم، گفت: این موضوع نشان میدهد که تحریمها ما را متوقف نکرده و صنعت نفت با اتکا بر پیمانکاران داخلی و سازندگان ایرانی فعال خواهد بود.
* تولید محصولات پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید
وی در ادامه با بیان اینکه در بخش پتروشیمی نیز امسال به بیش از ۱۰۰ میلیون تن تولید خواهیم رسید، گفت: جهش سوم پتروشیمی آغاز شده و برنامه ما تولید ۱۴۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی است.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه ما نه تنها متوقف نشدیم بلکه با سرعت جلو میرویم، اظهار داشت: طرحها با سرمایه بخش خصوصی اجرا میشوند که این یک موضوع بینظیری است که این موضوع میتواند منجر به افزایش تولید و بالا رفتن اشتغال در کشور شود.
* برای توسعه پالایشگاهها با سرمایه بخش خصوصی برنامه داریم
این مقام مسؤول همچنین با اشاره به طرح توسعه پالایشگاهها، گفت: یک طرح خوبی را در دستور کار داریم که با استفاده از سرمایه بخش خصوصی میتوانیم بخش پالایشگاهی را نیز توسعه دهیم که دوستان ما روی این طرحها هم اکنون کار میکنند که امیدواریم به زودی به نتیجه برسیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در میادین مشترکی که حاضر هستیم از همسایگان جلوتریم، گفت: مثلاً در فازهای گازی پارس جنوبی این موضوع به خوبی دیده میشود و یا در غرب کارون نیز همینطور، اما مسألهای که باید به آن تأکید کنیم موضوع افزایش فشار گاز است که در قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی این مهم با توتال دیده شده بود، اما به دلیل تحریمها نتوانستیم برنامه خود را اجرا کنیم، ولی همین جا اعلام میکنم که تحریم هرگز مانع ما نخواهد شد و من کتباً به دوستان خود اعلام میکنم تمام تلاشها و ظرفیت خود را به کار ببندند و دنبال راههایی باشند تا بتوانیم مانع از افت فشار گاز شویم و به دنبال افزایش فشار گاز در میدان گازی پارس جنوبی باشیم.