کد خبر:۷۹۱۱۸۴
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

عابدینی: متهم کردن ایران در حمله به تاسیسات نفتی سعودی، سرپوشی بر شکست‌های مفتضحانه آمریکاست

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکایی‌ها به خاطر سرپوش گذاشتن بر شکست‌های مفتضحانه خود یا در حال فرار به جلو هستند و یا می‌خواهند هم پیمانان آن‌ها که چشم امید به ایشان دارند روحیه خود را از دست ندهند.

حسن عابدینی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی توسط ایران انجام شده است، گفت: درج اخبار جعلی در هیئت حاکمه آمریکا ظاهرا تمامی ندارد و در مورد اتهاماتی که پیش از این نیز در حوزه یمن به ایران زدند ذکر چند نکته ضروری است.

وی افزود: آمریکایی‌ها پیش از این نیز معتقد بودند موشک‌هایی که از یمن به سمت سعودی پرتاب می‌شود ساخت ایران است و حتی در قالب یک شو تکه‌های آهن را در کنار مجمع عمومی سازمان ملل به نمایش گذاشتند در حالی که همان زمان جمهوری اسلامی اعلام کرد در این حملات نقشی نداشته است.

عابدینی با بیان اینکه در طول چهار سال اخیر یمن از زمین و هوا و دریا تحت محاصره سعودی و عوامل آن قرار دارد، گفت: بر این اساس امکان انتقال غذا و دارو به این کشور وجود ندارد چه برسد به انتقال موشک.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: نکته دیگر در خصوص این موضوع وجود تجهیزات، پهپاد‌ها و شناور‌هایی است که در منطقه مستقر است و چه طور این امکان وجود داشته که موشکی با آن ابعادی از بین این تجهیزات راحت عبور کند. اساسا موشک و تجهیزات پرتاب آن سوزن نیست که کسی در جیب خود بگذارد و به راحتی آن را حمل و نقل کند.

وی با بیان اینکه این عملیات روانی آمریکایی‌ها اساسا بی تاثیر بود، گفت: در آن زمان حتی اسرائیل مدعی شد روی این موشک‌ها نوشته شده بود ساخت ایران چه ضرورتی وجود دارد که اگر کشوری محموله‌ای را به صورت قاچاق به کشور دیگر می‌فرستد اسم خود را روی آن‌ها حک کند.

عابدینی افزود: در حملات اخیر یمنی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان نیز این پهپاد‌ها ۱۲۰۰ کیلومتر در عمق خاک عربستان نفوذ کردند و حتی یک هشدار پدافند هوایی و موشک‌های سعودی را نیز دریافت نکردند.

این کارشناس مسائل بین الملل نکته بعدی در این خصوص را شکل گیری این اتفاق در نزدیکی محل استقرار ناوگان آمریکا دانست و افزود: تاسیسات نفتی عربستان (آرامکو) ۵۰ کیلومتری بحرین است که محل استقرار ناوگان پنجم آمریکاست چه طور مسئولان آمریکایی متوجه این پهپاد‌ها نشدند و یک هشدار هم ندادند؟

وی مسئله بعدی در این خصوص را در مصاحبه یکی از ژنرال‌های عربستانی با شبکه آرتی روسیه دانست و خاطرنشان کرد: این ژنرال سعودی در برابر این سوال که چرا پدافند هوایی شما این پهپاد‌ها را شکار نکرد گفت: دو حالت وجود دارد یا فناوری این پهپاد‌ها فوق پیشرفته بوده است یا از فناوری بسیار پیش پا افتاده استفاده شده این مسئله نیز توجیهی کاملا خنده دار است وقتی آسمان کشوری ۱۲۰۰ کیلومتر باز می‌شود و ۱۰ پهپاد به حیاتی‌ترین صنایع و تاسیسات آن دست یافته و آن را بمباران می‌کنند چنین توجیهاتی مسخره به نظر می‌رسد.

عابدینی افزود: عربستان سعودی در حالی کشور‌های دیگر را تهدید می‌کند که صنایع دفاعی او در چنین شرایط بحرانی به سر می‌برد به هر حال به نظر می‌رسد امروز مقاومت مردم و ارتش یمن به یک بازدارندگی راهبردی رسیده است و یمنی‌ها در مرحله سوم عملیاتی خود قطعا آسمان یمن را چنان آسمان امنی خواهند کرد که دیگر جایی برای جولان سعودی‌ها وجود نداشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان در خصوص اتهام زنی مقامات آمریکایی به ایران گفت: آمریکایی‌ها به خاطر سرپوش گذاشتن بر شکست‌های مفتضحانه خود یا در حال فرار به جلو هستند و یا می‌خواهند هم پیمانان آن‌ها که چشم امید به ایشان دارند روحیه خود را از دست ندهند. بر این اساس هژمونی امنیت آمریکا در غرب آسیا شکسته شده و آنچه به نظر می‌رسد استیصال و انزوای آمریکا در این منطقه است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار